• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

01.12.2022

09:08

SVE SPREMNO ZA RUŠENJE LUKAŠENKA?! General izneo STRAVIČNE podatke, Zapad obučava specijalni BATALJON ZA DRŽAVNI UDAR u Minsku!

Reuters/Fotomontaža

Vesti

SVE SPREMNO ZA RUŠENJE LUKAŠENKA?! General izneo STRAVIČNE podatke, Zapad obučava specijalni BATALJON ZA DRŽAVNI UDAR u Minsku!

Podeli vest

Zapad u Ukrajini priprema ekstremističke vojne formacije koje mogu biti upotrebljene protiv naše zemlje kako bi se silom zauzela vlast u Belorusiji, izjavio je beloruski ministar odbrane general-potpukovnik Viktor Hrenjin

„Zapad obučava u Ukrajini ekstremističke vojne formacije, poput bataljona Kalinovskog, puka "Pogonja", koji tamo stiču iskustvo u realnim borbenim dejstvima i mogu biti iskorišćeni protiv naše zemlje kako bi se silom preuzela vlast u Belorusiji, rekao je Hrenjin u intervjuu beloruskom izdanju "SB. Belarus sevodnja".

Prema rečima ministra, sukob u blizini južnih granica Belorusije ne može a da ne utiče na vojnu bezbednost zemlje.

„Analiza toka specijalne operacije u Ukrajini pokazuje direktnu zainteresovanost zapadnih zemalja: kao prvo, za produženje vojnog sukoba, kako bi se oslabila Rusija, i kao drugo, spremnost da se bore rukama Ukrajinaca sve do poslednjeg vojnika“, naglasio je šef beloruskog resora za odbranu.

„Slanje Ukrajine dodatnih snaga na granicu, učešće jedinica nacionalnih Oružanih snaga, formiranje teritorijalnih snaga u blizini granica naše države, stvaraju rizike za provokacije koje mogu prerasti u pogranične oružane incidente“, rekao je Viktor Hrenin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Ili mu treba alibi da opet udari sa severa... ili jebstvarno tako... verovatno, kombinacija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija