• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2022

10:26

VUČIĆA ZBOG KINE NAPADAJU DOMAĆI "PAMETNJAKOVIĆI", A POGLEDAJTE ŠTA RADI JEDNA NEMAČKA! Objavljene brojke od kojih se vrti u glavi, i moćni Berlin je shvatio ono što Srbija već dobro zna...

Tanjug / Jadranka Ilić

Vesti

VUČIĆA ZBOG KINE NAPADAJU DOMAĆI "PAMETNJAKOVIĆI", A POGLEDAJTE ŠTA RADI JEDNA NEMAČKA! Objavljene brojke od kojih se vrti u glavi, i moćni Berlin je shvatio ono što Srbija već dobro zna...

Podeli vest

Dok predsednika Srbije Aleksandra Vučića domaći “pametnjakovići” i neznalice napadaju što sarađuje sa Kinom, jedna od najjačih svetskih ekonomija, Nemačka, beleži rekordne brojke kada je trgovina sa Pekingom u pitanju!

To je na svom Tviter nalogu jutros potvrdio i nemački novinar i ekonomski analitičar Holger Čepic.

"Dobro jutro iz Nemačke, za koju Kina postaje sve važnija. Trgovina (izvoz + uvoz) između dve zemlje dostigla je još jedan rekord. Obim nemačko-kineske trgovine kreće se na 300 milijardi evra", napisao je Čepic, prilažući usput i grafikom rasta nemačko-kineske trgovine.

Foto: Printskrin

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odavno insistira na što jačoj saradnji Beograda i Pekinga, a pre nekoliko dana razgovarao je sa zamenikom ministra međunarodnog odelјenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Ćijenom Hongšanom. Tema su bili brojni aspekti strateškog partnerstva.

Vučić je ocenio da odnosi Beograda i Pekinga ulaze u novu fazu razvoja, posebno kroz planove za svestranu ekonomsku saradnju, unapređenje trgovinske razmene i priliv novih kineskih investicija.

Izrazio je podršku Srbije Inicijativi za globalni razvoj, kao formatu koji se zalaže za kreiranje povolјnog ambijenta u cilјu ubrzanja globalnog razvoja uz podsticanje ravnopravnog i izbalansiranog razvojnog partnerstva.

Predsednik je istakao da inicijative predsednika Si Đinpinga imaju posebnu težinu, budući da su okrenute opštoj dobrobiti čovečanstva uz fokus na povezivanje i saradnju, bez obzira na veličinu i realnu snagu država u međunarodnoj areni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 1 godinu

U Srbiji je normalno vredanje pa i predsdnika doneti ostre zakone i da sudovi rade svoj posao .Zasto bahatost nasilje prolazi bez kazni

Ratko

pre 1 godinu

ma ko slusa domace majmuncine ,njima nista ne valja a samo su dno dna i probisveti kojima jemesto u zatvoru da nikad vise ne vide svetlost dana jer su upropastili celu zemlju i jos imaju obraza oni nekog da kritikuju ,fujj gade mi se ti petokolonasi

Penzionerj

pre 1 godinu

Naravno da je pametno saradjivati sa Kinom i Rusijom. Slušati ove plaćenike i izdajnike poput bradatog Obradović, Trifunović, Ostojića pa i one žene, Obradović sa dva prezimena je najveća ludost. Svi voditelji koji ih dovode da bulazne nisu ništa bolji od njih a i vlasnici tih televizija.

Zoran

pre 1 godinu

Nemaćka, zapadne zemlje, i domaći izdajnici nam brane saradnju sa Kinom i Rusijom?! Dok Nemačka beleži rekordne brojke saradnje, uvoza i izvoza sa Kinom!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija