• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/theSun

23.12.2022

09:41

PROROK JE VIDEO STRAŠNI "SEDMOMESEČNI RAT" I NEŠTO NA MARSU... Dve sile stvoriće novi svetski poredak, a onda... Objavljena su tumačenja Nostradamusovih stihova, da li svet zaista čeka jeziva sudbina?!

Vesti

PROROK JE VIDEO STRAŠNI "SEDMOMESEČNI RAT" I NEŠTO NA MARSU... Dve sile stvoriće novi svetski poredak, a onda... Objavljena su tumačenja Nostradamusovih stihova, da li svet zaista čeka jeziva sudbina?!

Podeli vest

Od ratova do svemirskih putovanja, tvrdi se da je Nostradamus predvideo glavne događaje koji će oblikovati svet

Najpoznatiji prorok u istoriji, francuski astrolog Mišel de Nostredam, živeo je od 1503 do 1566. godine, ali njegove reči mnogi i danas često citiraju. Nostradamus se smatra najvećim vidovnjakom svih vremena, njegova knjiga „Proročanstva” (1955) objavljena je u milionskim tiražima i još uvek je najpoznatija knjiga proročanstava ikada štampana.

Drugi svetski rat, Hitler, sletanje na Mesec, napad na "kule bliznakinje" u Njujorku, pandemija Kovida, sve to, tvrde njegovi tumači, predvideo je Nostradamus. Međutim, činjenica da je pisao u katrenima izuzetno otežava tumačenje, tim pre što nije precizirao godine u svojim vizijama.

Među hiljadama njegovih zagonetnih proročanstava, veruje se da su i ona koja jezivo detaljno opisuju kako će se naš svet završiti. Evo šta se, prema nekim tumačima Nostradamusovog proročanstva, sprema za 2023. godinu i godinama koje dolaze.

 

Kraj sna o Marsu 

U jednom od svojih katrena, Nostradamus misteriozno piše da će se „svetlost Marsa ugasiti“. S pravom ili ne, ta rečenica se sada uglavnom povezuje sa Ilonom Maskom koji je u martu rekao da se nada da će ljudi kročiti na Mars 2029. godine.

Da li Nostradamusova poruka znači da se to neće dogoditi i da će Mask morati da odustane od svojih planova?

Ono što je mnogima intrignanto je da jedna rečenica istog katrena o Marsu sadrži proročanstvo o sedmomesečnom 'velikom ratu'. Katren zapravo implicira da će se veliki rat i razočarenje vezano za odlazak na Mars dogoditi tokom iste kalendarske godine. Mnogi strahuju da bi taj rat moga biti zapravo sukob Kine sa Tajvanom.

 

Foto: Pixabay

Zašto je prorok spominjao Mars?

Ekonomska katastrofa, "kanibalizam"

Pandemija, karantini, rat u Ukrajini... Nostradamus je to sve, navodno, video.

„Gram pšenice će se podići tako visoko da će čovek pojesti svog bližnjeg“, napisao je francuski vidovnjak u knjizi, ali iako rečenica zvuči prilično morbidno i dramatično, čini se da zapravo upozorava da će troškovi života dovesti do većih troškova života, očajanja i gore od sukoba.

Mnogi veruju da je kanibalizma bilo samo poetski izraz, a ne direktno predviđanje šta će se dogoditi.

 

 

Foto: Pixabay/ilustracija

Apokaliptični scenariji za vremena koja dolaze


Pogoršanje klimatske krize

Klimatska kriza će svakako ostati gorući problem 2023. godine, a pisanjem sledećeg katrena, čini se da je Nostradamus upozorio generacije koje dolaze da nastupaju još mračnija vremena.

"Četrdeset godina se neće videti.

Četrdeset godina će se videti svakog dana.

Suvo će postati još više isušeno,

biće velike poplave..."

Iako ovi redovi mogu da sugerišu niz apokaliptičnih scenarija, reference na isušene pejzaže i poplave zaista ukazuju na efekte globalnog zagrevanja. Šta je Nostradamus mislio pod „četrdeset godina” ostaje (za sada) enigma.

 

Novi papa

Dolazka nogov pape koji će naslediti Franju navodno je među predviđanjima Nostradamusa za narednu godinu.

Papa Franja će biti poslednji pravi papa, a njegov naslednik napraviće skandal, tvrde pojedini tumači stihova mističnog Francuza.

Foto: Ap/Fotoilustracija

Papa Franja

"U konačnom progonu Svete Rimske Crkve biće Petar Rimski, koji će hraniti svoje stado u mnogim nevoljama, posle kojih će sedmogorski grad biti uništen, a strašni Sudija će suditi ljudima... Kraj", napisao je veliki prorok.

Građanski nemiri i klasne razlike

Rečenicom „Videćete velike promene, strahote i osvete“, Francuz he možda aludirao na sve veći jaz i neprijateljstvo između društvenih klasa. Ove reči zvuče kao da sugerišu neku vrstu pobune protiv bogatih, a drugi katren ukazuje na podjednako strašne vizije razdora i nasilja:

„Truba se trese od velike nesloge,

Prekinut dogovor: lica su podignuta u nebesa:

krvava usta će plivati krvlju;

lice namazano mlekom i medom leži na zemlji“.

 

Novi svetski poredak

Nostradamus u svojim spisima govori o novom savezu dve velike sile.

Govori o novom poravnanju između "snažnog muškarca i slabog muškarca, ili čak žene lidera".

"Čini se da savez funkcioniše uprkos sebi, ali nažalost, njegovi dobri efekti neće biti dugotrajni."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 1 godinu

Za Ilonu Mask ne trebaju Nosterdamudosa proročanstva. On je ništa drugo do berzanski špekulant i varalica koja radi za Pentagon.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija