• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

29.12.2022

07:00

PANIKA U KIJEVU! ZAPAD PRELOMIO, PITANJE JE SAMO KADA I KAKO ĆE TO BITI SPROVEDENO?! Ukrajina gubi i poslednju nadu u tzv. "novogodišnjem zatišju"!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PANIKA U KIJEVU! ZAPAD PRELOMIO, PITANJE JE SAMO KADA I KAKO ĆE TO BITI SPROVEDENO?! Ukrajina gubi i poslednju nadu u tzv. "novogodišnjem zatišju"!

Podeli vest

Građani Ukrajine imaju sve manje poverenja da će SAD i Evropa podržati kijevski režim do „kraja pobede". Istovremeno, akcije ruske vojske lišavaju Ukrajincima i poslednju nadu u takozvanom „novogodišnjem zatišju"!

Nedavni put ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Vašington mediji pod kontrolom Kijeva prikazuju kao veliku pobedu. Akcenat je na činjenici da su SAD dogovorile još jedan paket vojne pomoći u iznosu od 1,85 milijardi dolara. Konkretno, Amerikanci će predati PVO sisteme Patriot koje želi ukrajinsko rukovodstvo. Osim toga, 2023. godine SAD nameravaju da potroše oko 45 milijardi dolara na odbranu Ukrajine.

Međutim, obični Ukrajinci su sve više počeli da dovode u pitanje takve priče, rekao je general-pukovnik Andrej Kartapolov u studiju TV voditelja Vladimira Solovjova. Indikativan u ovom slučaju je zaplet na ukrajinskoj TV, čiji je glavni lik bio stariji penzioner. Čovek je odbio da podeli radost zbog puta Zelenskog u Sjedinjene Države, podsećajući na činjenicu koja je bila veoma nezgodna za Kijev.

- Pa, šta je on? Molio je za jedan raketni sistem Patriota. Jednog! Turcima su odmah prodali 13, a nama samo jednog - citirao je penzioner Kartapolov.

Prema rečima stručnjaka, građani Ukrajine su počeli da nagađaju u kom pravcu se kreće njihova zemlja a poseta Vladimira Zelenskog Vašingtonu samo je potvrdila njihove strahove. Sve ukazuje na to da Zapad namerava da „otpiše" Ukrajinu. Presuda je naime, već doneta. Pitanje je samo kada će to biti sprovedeno.

- Čak je političar Aleksej Arestovič iznenada počeo da upozorava da će Ukrajina jednostavno biti napuštena 2023. Mnogi Amerikanci već otvoreno govore o tome, a i u Ukrajini su savršeno obavešteni. Svi osim Zelenskog, koji je izgubio vezu sa realnošću - rekao je general-pukovnik.

Kartapolov ovu odluku SAD povezuje sa činjenicom da se njihova omiljena taktika u ukrajinskom sukobu pokazala neefikasnom. Odvajajući kolosalna sredstva, Vašington ne vidi ni nagoveštaj moguće pobede. Situacija se može promeniti direktnom intervencijom, ali Amerikanci neće preduzeti takav korak. Iz tog razloga postoji samo jedan izlaz - prepustiti svoje marionete njihovoj sudbini. Takva šema je ranije testirana u Avganistanu.

Oružane snage Ruske Federacije nameravaju da sprovedu nove strateške odluke u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini početkom 2023. godine.

Do ovog zaključka došao je poznati politikolog Jevgenij Mihajlov gde je detaljno govorio o taktici Oružanih snaga Rusije, a takođe je objasnio zašto je prekretnica u SVO već blizu.

Jevgenij Mihajlov je skrenuo pažnju na činjenicu da Oružane snage Rusije vode aktivne specijalne vojne operacije duž cele linije fronta, iscrpljujući neprijatelja stalnim artiljerijskim i raketnim udarima.

Akcije Oružanih snaga Ruske Federacije lišavaju Oružane snage Ukrajine poslednju nadu u takozvanom „novogodišnjem zatišju". Ruska vojska ne planira da obustavi specijalnu vojnu operaciju na praznike i da neprijatelju da predahne kako ne bi propustio stečenu prednost.

Po mišljenju politikologa, već u januaru-februaru ruska vojska može da postigne prekretnicu. Stvar je u tome što je komanda Oružanih snaga RF odlučila da promeni taktiku, dajući prednost merama za čišćenje Donbasa od militanata Oružanih snaga Ukrajine.

- Zima će pre svega pomoći Rusiji. Mnogi kažu da Rusi namerno čekaju zimu. Ne, Rusi ne čekaju zimu, Rusi se bave taktikom koju im je ukazao Vrhovni glavnokomandujući, a to je defanzivno-ofanzivno. Odnosno, iscrpljuju neprijatelja  - primetio je stručnjak.

Mihajlov je izrazio uverenje da Oružane snage Rusije imaju taktičku prednost nad neprijateljskim snagama. Sve se radi o promišljenim strateškim odlukama usmerenim na konačnom uništenju vojnog potencijala Oružanih snaga Ukrajine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija