• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS

06.01.2023

19:54

U TOKU JE SVEOPŠTI ZAPADNI NAPAD NA PRAVOSLAVNE SVETINJE! Rusi i Srbi ne smeju pokleknuti, Zapad u duh ne samo da ne veruje, nego ga hoće ugušiti...

Vesti

U TOKU JE SVEOPŠTI ZAPADNI NAPAD NA PRAVOSLAVNE SVETINJE! Rusi i Srbi ne smeju pokleknuti, Zapad u duh ne samo da ne veruje, nego ga hoće ugušiti...

Podeli vest

Otimanje Kijevsko-pečerske lavre. Pokušaj uzurpacije Čajničkog jevanđelja. Stalni pokušaji da narko-država "Kosovo" bude primljena u Unesko.

Pod okriljem i uz aktivnu podršku "sekularnog" Zapada, intenzivira se sveopšti napad na pravoslavne svetinje u ruskom i srpskom svetu. Eto šta smo dobili kao krajnji ishod "prosvetiteljstva", vere u razum i borbe za razdvajanje crkve i države, piše politikolog Aleksandar Pavić.

Dobili smo nikad brutalnije nasrtaje na duhovnu sferu od strane Zapada koji u duh ne samo da ne veruje, nego ga odbacuje i nastoji da uguši i poslednje njegove enklave.

Otimanje Kijevsko-pečerske lavre od kanonske Ukrajinske pravoslavne obavlja se u korist "sekularne" ukrajinske države, koju jednako "sekularni" Zapad iz sve snage podržava, na čelu sa (nominalno) jevrejskim predsednikom.

A kakve veze, pitaće se neko bar retorički, imaju Zapad ili (nominalno) jevrejski šef države sa pravoslavljem?

Verski vrlo male. Sigurno manje od ostalih pravoslavaca, na prvom mestu Rusa i Ruske pravoslavne crkve. Ali su ipak posegli za tuđom velikom svetinjom.

Pokušaj "bošnjačkih" predstavnika bosansko-hercegovačkog protektorata da polažu preče pravo na Čajničko jevanđelje od pravoslavne Crkve unutar koje je i nastalo - još jedan je primer sadašnjeg sveopšteg napada na pravoslavlje od strane prozapadnih nepravoslavnih činilaca.

Kakve veze imaju današnji "Bošnjaci" sa jevanđeljem?

Čajničko jevanđelje

Odgovor bi trebalo da glasi - suštinski nikakav. No njihovi politički predstavnici posežu za njim u ime nekakve "bosanske provenijencije".

Ali je Bosna pre otomanske invazije bila hrišćanska. A oni to nisu. Odavno. Nije njihova svetinja. Ne više.

Oni čija to svetinja jeste odricali su se privilegija i normalnog života da bi joj ostali verni. A preci onih koji bi danas da prisvoje jevanđelje su se te vere odrekli.

Šta će im onda Čajničko, ili bilo koje drugo jevanđelje?

U ime "kulture", kažu. Ali koje kulture - osim kulture otimanja?!

Svetinja pripada onom koji je se nikad nije odrekao. Samo tada je ona živ, a ne mrtav muzejski predmet.

To bi svaka poštena sekularna vlast morala da uvažava. Međutim, u Sarajevu poštena sekularna vlast nikad nije zaživela. Niti će. Što znači da je odgovor ovoj uzurpaciji u pokušaju kao i u Crnoj Gori - Ne damo svetinje!

Foto: Printskrin video

Srpske svetinje na KiM na žestokom su udaru Prištine

O pravoj nameri koja stoji iza neprestanih pokušaja zapadnih sila da uguraju svoju monstrum tvorevinu u Unesko ne treba ni trošiti reči. Cilj je da se otmu kosovsko-metohijske svetinje Srpskoj pravoslavnoj crkvi i predaju u ruke - kome? Nadaleko "čuvenoj"po religioznosti secesionističkoj "eliti" iz Prištine. Onoj istoj koja je slavni nastavljač tradicije vođenja neprestanog rata protiv pravoslavnih crkava i njihovih vernika i grobalja već stotinama godina.

Zašto je dakle čuvena "sekularna" zapadna elita toliko rešena da preko posrednika, tj. poslušnih fanatizovanih izvršilaca, otme pravoslavne svetinje od njihovih vernika i vekovnih zaštitnika?

Da bi potkopala temelje pravoslavnih društava i unela dodate razdore u njih?

Svakako.

Da bi razbila Pravoslavnu crkvu kao takvu u što više, po mogućstvu zavađenih delova?

Apsolutno.

Ali ne može to biti sve. Ne ako pogledamo stepen dekadencije "sekularnih" zapadnih društava. Nisu ona više samo sekularna, tj. institucionalno odvojena od religije i vere. Ne, ona sada sve više i sve otvorenije postaju bogoboračka. Antireligijska.

Satanizam se izjednačava sa tradicionalnim monoteističkim verama. Otvoreno ispovedanje hrišćanske vere se sve više smatra politički nekorektnim, pa čak i sigurnim simptomom "ekstremizma", pa čak i "bele suprematije".

Skrnavljenje ljudskog tela preko ideologija transdženderizma i transhumanizma direktno se suprotstavlja postavci da je čovek sazdan po liku i podobiju Božijem.

Besomučno promovisanje LGBT+++++ ideologije i prava direktno se suprotstavlja biblijskim zabranama i osudama upražnjavanja te orijentacije. A sve agresivniji pokušaji normalizacije pedofilije direktno se suprotstavljaju novozavetnom poštovanju dečije čistote i bezazlenosti, kao i upozorenju protiv sablažnjavanja dece.

Današnji Zapad je toliko netrpeljiv prema pravoslavnoj veri da sa gnušanjem i prezirom odbacuje čak i ruski predlog božićnog primirja. Ne, nisu oni zabrinuti da bi ga Rusi iskoristili za popravljanje svojih pozicija. Oni su zabrinuti da, bar na kratko, duh Božića ne nadvlada demone rata koje je Zapad nahuškao na malorusku zemlju.

Da, bar na kratko, ne dođe do izražaja činjenica da narod sa obe strane krvavog ukrajinskog fronta ima mnogo više toga što ga spaja nego što ga razdvaja.

Pravoslavne crkve su još uvek poprilično pune. Zapadnoevropske protestantske i katoličke crkve su uglavnom poluprazne ili prazne. Ne sme se, stoga, dopustiti pravoslavnom virusu da uzme maha, jer bi se jedino u njemu još mogla naći klica izgubljenog zajedništva vere i verske institucije na čijim temeljima je sazdana hrišćanska Evropa, u svim svoji različitim izdanjima.

Rusija shvata o čemu se radi i ubrzano ojačava svoju društveno-državnu građevinu armaturom svih vera i religija koje se u njoj tradicionalno ispovedaju i praktikuju. I sve više tradicionalista na Zapadu shvata da se tako nešto još samo u Rusiji radi i promoviše sa samog državnog vrha.

Za one koji nevoljno nastavljaju da bitišu u posthrišćanskom svetu, pravoslavlje je najsjajnije svetlo na kraju tunela. I zato je pod ovakvim sveopštim napadom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS demonokratija

pre 1 godinu

A napredni Mesija AVAV će nas spasiti od bezbožnog zapada. ? Kao da sam se vratio u devedesete. Fale samo Milja Vujanović i Kleopatra ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija