• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Novosti

07.02.2023

20:13

FRANCUSKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA?! Demonstranti ponovo izašli na ulice! Gradovi u plamenu, organizovini punktovi, vođa levice Makronu poslao poruku (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

FRANCUSKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA?! Demonstranti ponovo izašli na ulice! Gradovi u plamenu, organizovini punktovi, vođa levice Makronu poslao poruku (FOTO)

Podeli vest

Francuzi su ponovo izašli na ulice

U utorak je organizovan treći dan velikih manifestacija, od trenutka kada su vlasti odlučile da sprovedu penzijsku reformu kojom se godište za odlazak u punu penziju povećava sa 62 na 64 godine uz 43 godine radnog staža.

Od ranog jutra, na ulice francuskih gradova slila se reka ljudi. Desetine hiljada učesnika protesta pojavili su se u većim gradovima, ali i u manjim mestima, koji su organizovani na više od 200 punktova u Francuskoj. Organizatori su do kraja dana očekivali zbirno više od milion učesnika protesta.

Poslednji, popodne, na manifestacije, po pravilu izlaze u Parizu. Povorka kreće s trga ispred Opere Garnije.

Vođa krajnje levice Žan Lik Melanšon zatražio je od predsednika Makrona “da bude razuman” i povuče reformu s kojom se ne slaže sedamdeset odsto građana.

Ova sedmica se ocenjuje ključnom za nastavak protesta, imajući u vidu da je predlog zakona u ponedeljak ušao u skupštinu, a da su za subotu najavljena nova okupljanja na ulicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija