• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs/Informer/D. I.

10.08.2022

07:57

MILJANU U BEOGRAD PREBACILI IZ ČUDNIH RAZLOGA! Kulićeva u Urgentni dovezena zbog psihičkih problema!

printscreen

Rijaliti

MILJANU U BEOGRAD PREBACILI IZ ČUDNIH RAZLOGA! Kulićeva u Urgentni dovezena zbog psihičkih problema!

Podeli vest

Miljana Kulić u subotu ujutru prebačena je u Beograd i do sada se mislilo da je razlog za to njeno kritično stanje uzrokovano problemima sa trombovima, tek operisanom slezinom i nedavno urađenom intervencijom na želucu. Međutim, mediji sada bruje da su razlozi za premeštaj ih Kliničkog cnetra u Nišu u Urgentni centar u Beogradu, druge prirode

Kako prenose mediji koji su imali uvid u Miljaninu medicinsku dokumentaciju, Kulićeva je u Beograd prebačena zbog umreženih psihičkih bolesti koje nije pravovremeno lečila.

Foto: Printscreen/Instagram

Spekuliše se da je prebačena u Beograd zbog teškog psihičkog stanja... Miljana

Kako se navodi u lekarskom izveštaju, Miljana boluje od šizoafektivnog duševnog oboljenja, depresijski tip, kao i od emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti. Zbog njenog agresivnog i neuračunljivog ponašanja, kako su naveli lekari iz Niške bolnice, upućuje se na dalje lečenje u Beograd, gde se trenutno nalazi.

- Pacijentkinja se leči psihijatrijski poslednjih deset godina, neredovno uzima terapiju. U pogoršanju bolesti je psihotična, neurotična i autodestruktivna. Kako se zbog somatskih problema nalazi na odeljenju gastroenterologije, prilikom buđenja viče, čupa katetre, traži cigarete i ponovo viče. Zbog nemogućnosti daljeg lečenja u našoj bolnici, upućuje se u Beograd gde će biti uključeno obavezno psihijatrijsko lečenje - stoji između ostalog u medicinskom izveštaju.

Ove informacije prokomentarisala je i neuropsihijatar, doktorka Nevena Čalovska Hercog, koja je istakla da bi neadekvatno psihijatrijsko lečenje uz neredovno uzimanje terapije moglo da dovede do kobnog ishoda.

Foto: printscreen

Nije se lečila na vreme... Miljana

- Svaki pacijent je poseban, pa su tako  bolesni pacijenti posebni u svojim bolestima. Svaka psihička bolest ima različite kliničke tokove u zavisnosti od faktora i lečenja. Ukoliko postoje godine neredovnog uzimanja terapije i neadekvatnog lečenja, postoji mogućnost pogoršanja stanja i nastanak novih, dodatnih psihičkih oboljenja - napominje Čalovski Hercog, i dodaje:

- Postoje psihičke bolesti koje se pojave samo jednom i nikada više, a postoje i one koje se mešaju s drugim bolestima i naglo pogoršavaju - navela je doktorka.

- Okidači stanja u kojima nema  kontrole su nepredvidivi, a samim tim utiču i na dodir pacijenta sa stvarnošću. Tada se javlja nemogućnost pacijenta da razmišlja o posledicama, a one su uvek nepredvidive. Sasvim sigurno postoji mogućnost da pacijent koji se nalazi u najtežim psihičkim stanjima može da ugrozi svoj ili život nekoga iz svoje okoline - zaključuje specijalista neuropsihijatrije dr Nevena Čalovska Hercog. 

Foto: PINK.RS/A. NIKOLIĆ

Svesna problema... Marija sa Miljaninim dečkom Bebicom

Da je Miljana psihički loše i pored toga što je životno ugrožena, potvrdila je njena majka Marija Kulić.

Ne mogu da pričam, nisam dobro. Miljana jeste izašla iz šok-sobe, ali samo kako ne bi gledala aparate i najgore slučajeve kojima je tamo okružena. Ne znači da je bolje i da nije životno ugrožena, mora non-stop da se prati stanje - rekla je uplakana Marija, pa otkrila da njena ćerka nije uspela da se nosi s prizorima iz šok-sobe.

- Dobro je što je sama u sobi, jer je do juče bila veoma uznemirena i uplašena, pošto je gledala pacijente oko sebe koji su u kritičnom stanju. Teško joj je što suprug i ja ne možemo da budemo s njom u sobi - navela je ona za Pink.rs.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija