• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.01.2017

21:44

"PONOS IZRAELA" PONOVO POD ZVEZDINIM NOGAMA! Brejk crveno-belih u Tel Avivu za petu pobedu u nizu - 71:67

Crvena zvezda

"PONOS IZRAELA" PONOVO POD ZVEZDINIM NOGAMA! Brejk crveno-belih u Tel Avivu za petu pobedu u nizu - 71:67

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u 18. kolu Evrolige savladali Mekabi u Tel Avivu 71:67 i upisali peti trijumf u nizu u Evroligi

Crveno-beli su pre mesec dana razbili "Ponos Izraela" (83:58) u Beogradu, to su ponovili i u Tel Avivu. Koliko su navijača Makabija očajnički čekali trijumf i osvetu crveno-belila bilo je jasno malo pre kraja meča, kada je postalo evidentno da od toga neće biti ništa. Prvo su se začili zvižduci navijača, a onda se dvorana u Tel Avivu ekspresno ispraznila.

Makabi je tokom prvog dela meča imao i devet poena više, crveno-beli nisu paničili, mirno su igrali svoju igru, u nastavku preokrenuli i stekli pet poena više. Međutim, Gaudlok je držao Makabi u igri, dok je srpski šampion strpljivo pleo mrežu oko rivala i i finišu stigao do nove, pete pobede u nizu u Evroligi.

Ognjen Kuzmić, koji je overio trijumf,  meč je završio sa osam poena i devet skokova, dok je Stefan Jović bio najefikasniji  sa 14 poena, 3 skoka i 7 asistencija. Tompson je dodao 10, a Lazić osam poena. Kod domaćina, Gaudlok je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Ajverson je dodao 13 uz 5 skokova, a Vims je ubacio 12. 

Zvezda je na startu meča povela 7:4, ali je domaćin uzvratio serijom 7:0 i preokrenuo na 11:7. Međutim, do kraja četvrtine igralo se uglavom koš za koš, a Izraelci su se razgoropadili početkom duge deonice. Napravili su seriju 8:0 i poveli 25:16. Uspeli su ipak crveno-beli da obrišu "minus" od devet poena. Serijom 11:3 uz šest poena Tompsona i pet Jovića poravnali su rezultat na 33:33.  

Beograđani su serijom 7:0 sredinom drugog poluvremena poveli 46:41. Ali , u finišu četvrtine pala je koncentracija pulenima Dejana Radonjića Makabi je uzvratio takođe serijom pa su domaćini predvođeni raspoloženim Gaudlokom pred početak poslednjih 10 minuta imali prednost od osam poena.

Zvezda je to ekspresno poništila sa dve trojke. Igralo se u nastavku koš za koš, Makabi ništa nije mogao da pogodi četiri poslednja minuta igre, na 1.40 do kraja Zvezda je gubila 67:66, ali je onda Jović pogodio, a Kuzmić zakucao i overio trijumf - 71:67.

 

 


MAKABI - CRVENA ZVEZDA 67:71 (17:16,17:17, 20:15, 13:23)

Dvorana: "Menora Mivtačim". Sudije: Roča (Portugal), Gonzales (Španija), Fofis (Grčka).

MAKABI: Gaudlok 19, Rad 11, Smit 2, Mekel 3, Pnini, Ohajon 7, Vims 12, Ladesberg, Aleksander, Ajverson 13, Miler.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Tompson 10, Dangubić 3, Mitrović 7, Lazić 8, Dobrić, Simonović 6, Dženkins 4, Gudurić 3, Jović 14, 7as, Kuzmić 8. Bjelica 4.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Vims nije pogodio trojku, pa greše domaćini. Simonović promašuje šut za tri, a Kuzmić opet hvata loptu. Makabi ne pravi faul! KRAJ! ZVEZDA JE POBEDILA 71:67.

Jović i Kuzmić donose Zvezdi preokret koja na minut do kraja ima tri poena prednosti - 70:67.

Pred poslednja tri minuta meča Izraleci vode 67:65. 

Siiiimonović! Trojkom je prepolovio vođstvo Makabija (65:62). Tajm-aut!

Igra se koš za koš, smenjuju se ekipe u vođstvu, ovo je najava dramatičnog finiša. 

Poveli su crveno-beli (57:56), ali nemaju gosti rešenje za Gaudloka koji ubacuje četvrtu trojku za ekipu iz Tel Aviva. 

Dve trojke- Gudurić i Simonović i Zvezda se vraća u meč 54:54.

Starsportphoto

Treća četvrtina

10:0 serija Makabija koji od minus 5 ide na plus 5 - 51:46, do kraja 47 sekundi. Tačku na četvrtinu stavlja Gaudlok, na kraju 54:48.

Radonjić traži tajm-aut posle serije Izraelaca od 7:0 (48:46).

 Zvezda je imala šansu da se odlepi na plus pet ali Dženkins ne pogađa trojku, dok za poravnanje pogađa Gaudlok - 46:46. 

Jović nastavlja seriju Zvezde posle prodora, sada je 9:0. Šteta! Vims trojkom prekida seriju i smanjuje minus na 46:44

Dženkins i Lazić donose preokret Zvezdi, koja vodi 44:41 posle serije 7:0.

Rad najraspoloženiji u ekipi domaćina, koji je doneo plus četiri Makabiju, ali na njegovu trojku odgovara Jović trojkom za Zvezdu. Zvezda i dalje na "minus 1" - 41:40

Starsportphoto

Druga četvrtina

Jović pogađa za seriju Zvezde od 6:0. Greše Izraelci, ali i sjajna odbrana gostiju u narednom napadu. Samo što se crveno-beli približe sevne trojka s druge strane, Mekel je pogodio, ali ponovo Jović momentalno uzvraća istom merom potom  Tompson posle sjajne akcije izjednačuje rezultat - 33:33. Do kraja poluvremena 1:14.  Dženiks je pokušao malo pre sirene da preorkene ali osraje 34:33 posle prvog poluvremena.

Sjajno, Tompson poentira preko Ajversona, pa ubacuje još dva poena, drže se crveno-beli u igri, na minus četiri su  30:24, do kraja poluvremena 3:11.

Gaudlok sada ubacuje trojku i vodi na plus devet svoj tim (28:19). Ali, ne zadugo, Dangubić uvraća istom merom (28:23). 

Ne koriste crveno-beli greške domaćina da istope "minus". Ipak, neko smušenosti Izraelaca u napadu Volter pogađa i smanjuje na 25:19.

Ohajon trojkom vodi domaćen an 20:16 na startu druge četvrtine. Opet mini serija Makabija od 8:0 za najveću prednost do sada 25:16. Radonjić traži tajm-aut.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Dangubić seda na klupu zbog dve lične greške. Kuzmić je doneo Zvezdi novi egal, a drugom trojkom u meču Bjelica i vođstvo 16:17, ali na kraju prvih 10 minuta domaćin ipak vodi 17:16.

Serija Makabija od 7:0. Volter je prekinuo seriju domaćina, pa Kuzmić donosi egal, ali odmah uzvraća Smit, košem o tablu nakon ofanzivnog skoka - 13:11.

Greše Izraelci, koriste to crveno-beli, a Mitrović trojkom odvodi goste na 7:4.  Prvi šest poena za Makabi postigao je Ajverson, a potom je poentirao  Vims uz faul Jovića, a Rad atraktivno zakucava pa domaćin preokreće rezultat na 11:7. 

Domaćini su preko Ajversona postigli prve poene u utakmici, a Mitrović je posle dva minuta igre doneo Zvezdi prvu prednost u meču - 4:2.

Majka Cirbesa nema u sastavu, dok je tu  Kvinsi Miler.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ćela

pre 7 godina

A na kraju , kako ti je gospon nikola ???? Teško li je , sve mu .....

bereal

pre 7 godina

kako je to lepo UJKO plaća i finansira SRPSKE pobede

LESA

pre 7 godina

Svaka cast momci. Vi ste ponos Srbije, Zvezda je zivot sve drugo su sitnice

Tegi

pre 7 godina

Svaka čast igračima i stručnom štabu! Veličanstvena pobeda!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija