• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2017

20:55

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA NIJE IZDRŽALA! Arsenal iskoristio igrača više i odneo bodove sa krcate "Marakane"!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA NIJE IZDRŽALA! Arsenal iskoristio igrača više i odneo bodove sa krcate "Marakane"!

Podeli vest

Tuga do neba na "Marakani"! Ljuljao se Arsenal u grotlu najvećeg srpskog stadiona, ali mu je samo pet minuta bilo dovoljno da iskoristi igrača više i golom Olivijea Žirua dođe do pobede nad Crvenom zvezdom - 1:0

Velika žal je ostala na travi "Marakane". Imala je Zvezda nekoliko sjajnih šansi, bila potpuno ravnopravan rival, istina gotovo rezervnom sastavu Arsenala, u velikom delu meča bila i bolji tim, ali nije vredelo.

Kada je Milan Rodić u 80. minutu dobio drugi žuti karton, bilo je jasno da će uslediti žestoka ofanziva Engleza. Posle pet minuta meč je rešen. Volkot je organizovao akciju, a Žiru je na maestralan način iskoristio i doneo pobedu "tobdžijama", koja ih vodi sada već gotovo sigurno vodi u prolećni deo takmičenja.

Ambijent na "Marakani" je bio spektakularan, publika je nosila Zvezdu tokom svih 90 minuta meča. Imali su sjajne šanse Radonjić i Srnić da matiraju večeras fenomenalnog Petera Čeha, ali veteran na golu Arsenala je pokazao zašto je duže od deceniju jedan od najboljih evropskih golmana. 

Public

S obzirom na pobedu BATE Borisova nad Kelnom (1:0), sada je jasno da će Zvezda upravo protiv Belorusa voditi borbu za drugo mesto i prolaz dalje.

U narednom kolu Zvezda će igrati sa Arsenalom u Londonu.

CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1 (0:0)

Strelac: Žiru u 85. minutu.

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 50.000. Sudija: Benoa Bastijen (Francuska). Žuti kartoni: Rodić, Boaći, Le Talek (C. zvezda), Kokelan, Nelson (Arsenal). Crveni karton: Rodić (C. zvezda) u 80. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić (od 66. Babić), Rodić, Krstičić, Donald, Srnić (od 82. Gobeljić), Kanga, Radonjić, Boaći (od 80. Pešić).

ARSENAL: Čeh, Debiši, Elneni, Holding, Nelson, Kokelan (od 89. Šaf), Vilok (od 89. Mekguan), Mejtland-Najls, Vilšir, Volkot, Žiru.

UŽIVO:

Kraj.

92'. Poslednja prilika za Zvezdu: Slobodan udarac sa 40 metara, duga lopta Kange, ali je izleteo Čeh sa gola i sigurno je uhvatio.

90'. Pokušao je Stojković da iznudi penal, nije prošlo...

87'. Pokušao je Kanga sa 20 metara, lopta odlazi preko gola!

85'. GOL! Samo pet minuta je bilo potrebno Arsenalu da iskoristi igrača više! Mat u četiri poteza: Volkot je pokrenuo akciju, odigrao dupli pas sa Vilširom, pa centrirao za Žirua, koji se majstorski snašao i pogodio gol Zvezde!

 

 

82'. Odmah prinudna izmena, Gobeljić ide na teren da igra levog beka, a Srnić izlazi.

80'. CRVENI KARTON za Rodića! Bek Zvezde je imao duel u skoku sa igračem Arsenala, sudija je procenio da je to za žuti karton, a njemu je to bio drugi!

80'. Druga izmena u Zvezdi: Pešić je zamenio Boaćija.

78'. Dugo je trajala akcija Engleza, na kraju pas za Žirua bio je prejak i lopta je završila u gol autu.

73'. Korner za Arsenal, lopta je otišla malo iza leđa Žiruu, koji je šutirao visoko preko gola Zvezde.

70'. Zvezda se malo povukla na svoju polovinu, delom i pod pritiskom Arsenala. Čekaju se kontre...

68'. Vihorna kontra Zvezde, Radonjić je birao šta će da uradi, odlučio se na šut, ipak Čeh je bio dobro postavljen.

66'. Prva izmena u Zvezdi, očigledno prinudna: iz igre je izašao štoper Savić, a na njegovo mesto je ušao Babić.

64'. Moglo je da bude opasno! Nelson je imao slobodan udarac na 19 metara od gola Zvezde, po sredini. Dugo se nameštao igrač Arsenala i onda pogodio živi zid!

60'. Boaći je dobio žuti karton, pošto je startom s leđa srušio Volkota i sprečio kontru Arsenala.

55'. ŠANSAAA!!! Velika greška Elnenija, koji je vratio prekratku loptu ka Čehu, odneo je Srnić, šutirao, a Čeh je opet odbranio.

Poveo je BATE Borisov protiv Kelna u Belorusiji (1:0).

52'. ŠANSAA! Sjajan centaršut Stojkovića, na loptu je natrčao Krstičić, tukao glavom sa desetak metara, ali pravo u ruke Čehu.

50'. BRANI Borjan! Treći put u ovih pet minuta Arsenal je ušao u Zvezdin šesnaesterac, Nelson je šutirao, a golman srpskog tima odbranio!

47'. Krenulo je furiozno! Najpre je Srnić bio u prilici da zapreti Arsenalu, a onda je Žiru ostao iznenađen loptom koja mu je poslata na drugoj stativi, pa je poslao preko Zvezdinog gola.

Starsportphoto©

Dobro se Zvezda suprotstavila Arsenalu u prvom poluvremenu. Englezi su imali inicijativu u prvih 10-ak minuta, ali je ostatak meča pripao crveno-belima, koji su propustili dve kolosalne prilike. Imao je i Arsenal jednu, ali je Borjan maestralno odbranio.

Kraj poluvremena.

Dva minuta sudijske nadoknade.

39'. Solo prodor Nelsona kroz Zvezdinu polovinu, na sreću je zaustavljen ispred kaznenog prostora.

31'. ŠANSAAA!!! Ma, zicer za Radonjića, bio je sam na sedam-osam metara od gola Arsenala, tukao kao iz topa, ali je Peter Čeh pokazao da je velemajstor i odbranio!

30'. Trećina utakmice je prošla. Posle početnog pritiska Arsenala, sada Zvezda diktira tempo i drži loptu.

25'. PREČKA!!! Ričmond Boaći glavom posle kornera, lopta je udarila prvo u zemlju, odbila se u vis i zatresla prečku Čehovog gola!

24'. Malo je nedostajalo da Radonjić pobegne odbrani Arsenala i krene sam ka golu, posle pasa Kange, ipak Mejtland-Najls je u poslednjem trenutku reagovao.

Informer

20'. Slab udarac Srnića sa 18 metara, lopta se jedva dokotrljala do golmana Čeha... 

16'. Ambiciozan pokušaj Krstičića, sa više od 30 metara, bez opasnosti po gol Arsenala.

15'. BORJAN! Sjajna odbrana golmana Zvezde nogama! Sa peterca je šutirao Volkot, koji je natrčao na odbitak posle slobodnog udarca, ali je čuvar mreže crveno-belih bio sjajan!

12'. Opasna akcija Zvezde! Mogla je da bude kolosalna šansa, ali je Kanga sve iskomplikovao na ivic šesnaesterca, iako se Stojković ubacivao ispred golmana...

10'. Sreća za Zvezdu! Kanga je izgubio loptu na svojoj polovini, Arsenal je imao kontru tri na dva, ali je Vilšir odigrao očajan završni pas i lopta je završila u gol autu.

9'. Prvi napad Zvezde, Radonjić je bio u šesnaestercu, okružila su ga trojica igrača Arsenala i oduzela mu loptu.

8'. Arsenal drži loptu, Zvezda se povukla iza centra i čeka da izleti u kontranapad.

5'. Prva opasnost! Volkot je ušao u šesnaesterac, krenuo u dribling i tu je izgubio loptu.

- Evo kakva je bila koreografija "delija" na početku utakmice:

Informer

 

 

1'. Spektakl je počeo!

Tribine su već prepune!

Informer
Informer

- Podrška crveno-belima stiže i iz Nemačke od povremenog reprezentativca Aleksandra Ignjovskog.

 

 

- Pre sedam godina Arsenal je poslednji put gostovao u Beogradu i tada je igrao u Ligi šampiona protiv Partizana. Englezi su slavili sa 3:1, a Džek Vilšir je jedini igrač koji je i danas u sastavu "tobdžija".

- Arsenal večeras bez gotovo cele prve postave! Englezi navode da u timu nisu: Mertesaker, Mustafi, Košelni, Monreal, Beljerin, Kolašinac, Remzi, Džaka, Ozil, Lakazet, Sančez, Velbek i Ivobi!

- Sa Studentskog trga je krenulo 11 autobusa sa navijačima Arsenala ka "Marakani". Oko 500 fanova "tobdžija" će biti na stadionu.

Snimak možete pogledati na sledećem linku.

Informer/mod.gov.rs

- Ako je suditi po sastavu, Venger je poslao na teren ekipu u formaciji 3-4-3.

Starsportphoto©
Starsportphoto©
Starsportphoto©

- Sve je spremno! 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 6 godina

Svaka cast momci, srce na terenu! Za mene ste vi vec pobednica, samo tako nastavite i u drugom poluvremenu pa makar i izgubili ne vazno mada potajno se nadam pobedi od 3:1\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija