• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2018

19:56

(VIDEO) DEBAKL ZVEZDE U ATINI! Panatinaikos razbio crveno-bele i raspršio snove o Top 8!

Crvena zvezda

(VIDEO) DEBAKL ZVEZDE U ATINI! Panatinaikos razbio crveno-bele i raspršio snove o Top 8!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su ubedljivo u Atini od Panatinaikosa rezultatom 91:71 u 27. kolu Evrolige 

Uz Dangubića koji ne igra do kraja sezone, u Atini crveno-beli nisu mogli da računaju ni na  Antića. Ovo je bio 16. poraz Crvene zvezde, dok je PAO ostvario isto toliko trijumfa. Zvezda se sada definitivno oprostila od Top 8, pošto na tri kola do kraja ima dve pobede manje od Makabija.

Omić je pružio najbolju utakmicu u dresu Zvezde, postigao je 15 poena, a pored njega istakao se i Dejan Davidovac sa 17 datih poena. To mu je rekord karijere u Evroligi. Kod Panatinaikosa najbolji je bio Nik Kalates sa 17 poena, šest ukradenih lopti, 10 asistencija, indeks korisnosti mu je bio 34. Pored njega je blistao Singlton sa 21 poenom.

Od starta je sve krenulo po zlu. PAO je žestoko otvorio meč serijom  17:2. Uspeli su nekako crveno-beli da se vrate u život i smanje do kraja deonice rezultat na 24:15. 

Crveno-beli su tokom druge četvrtine uzvratili udarac, pronašli rešenje za domaćine u napadu, posebno je raspoložen bio Omić. Bjelica, Ročesti i Lesor serijom 7:0 primakli su goste na 34:27. Potom je Davidovac trojkom doveo Zvezdu na samo "minus 4". Ali, Grci su ekspresno uzvratili sa dva brza napada, napravili mini seriju 5:0, vratili prednost i na kraju poluvremena vodili 47:38. 

PAO je i drugo poluvreme počeo sa 10:2 i otišao na "+17" - 57:40. Nastavili su do kraja četvrtine da zatrpavaju koš gostiju, egzibicijama zabavljaju navijače, dobili taj deo igre 30:18 pa su pred poslednju četvrtinu imali 21 poena viška.

U nastavak su ušli leženo, dok su crveno-beli nastavili da se bore, prišli na 13 poena, ali su "zeleni" opet sa nekoliko brzinskih napada odbili napad Beograđana i upisali ubedljiv trijumf - 91:71. 

PANATINAIKOS - ZVEZDA 91:71 (24:15, 23:23, 30:18, 14:15)

Dvorana: "OAKA". Sudije: Lamonika, Garsija Gonzales, Petek.

PANATINAIKOS: Singlton 21, Rivers 11, Džejms 9, Pejn 2, Papas 9, Gist 3, Vujukas 3, Lekavičijus 4, Gabrijel 2, Lodžeski 5, Kalates 17, Antetokumpo 5. 

ZVEZDA:  Kešelj, Davidovac 17, Lazić 3, Dobrić 3, Feldin 6, Janković 5, Ročesti 7, Omić 15, Lesor 9, Enis 1, Jovanović, Bjelica 5.

TOK MEČA


Četvrta četvrtina

Lodžeski trojkom vodi svoj tim na ubedljivih 90:71. Kraj, pobeda Panatinaikosa 91:71.

Odbio je Panatinaikos pokušaj Zvezda da možda meč uvede u neizvesnu završnicu, ponovo ima 17 poena više - 85:68. Ovde je pitanje pobednika rešeno. Oko dva i po minuta do kraja meča.

Lesor dovodi Zvezdu na "-13", nakon što je bila u zaostatku i 23 poena - 80:67.

Bore se crveno-beli, Davidovac ubacuje dve vezane trojke, Stefan Janković pogađa za dva pa je Dilan Enis siguran sa penala. PAO i dlaje vodi 80:65.

starsport

Treća četvrtina

Grci nastavljaju da pune koš Zvezde bez nekog otpora gostiju. Panatinaikos pred poslednjih 10 minuta vodi 77:56.

Poigravaju se sada domaćini sa crveno-belima, zabavljaju navijače atraktivnim potezima.  Evo poena i za crveno-bele, Lazić daje trojku, a poenima Riversa grci dolaze do 20 poena viška - 70:50.

Singlton sada ubacuje trojku nakon greške Zvezde, potom ni Omić ne pogađa, a Džejms ubacuje za +19 za Panatinaikos - 66:47.

Mini serija Zvezde 5:0 preko Ročestija i Feldina, ali Džejms ne da gostima da se razigraju. Omić nastavlja sa dobrom igrom, a njemu odgovara Singlton uz faul Bjelice.  PAO vodi 61:47.

Serija Grka 10:2 i najubedljivija prednost od starta utakmice - 57:40.

Serija Panatinaikosa 4:0, Grci brzo povećavaju vođstvo 51:38. Poeni Zvezde preko Ročestija  sa penala, a na drugoj strani Kalates i Adetokumbo poentirao pa iznudio faul u napadu Lesora. Vodi PAO 55:40.

starsport

Druga četvrtina

Omić sa penala ubacuje svoj deveti poen, potom Vujukas poentira a PAO dobija prvo poluvreme rezultatom 47:38.

Davidovac posle faula siguran sa penala. Singlton na drugoj strani nepogrešiv. PAO ima 10 poena više 45:35, Alimpijević traži tajm-aut.

Bravooo! Trojka Davidovca, Zvezda je na "-4" - 36:32. Singlton ipak uzvraća trojkom za 39:32. Ročesti greši i to kažnjava domaćin serijom 5:0 kojom ide na 41:32.

Šteta, Lekavičijus prolazi, a ljut je Alimpijević, traži čvršću odbranu svog tima. PAO ima prednost 36:27. Lesor je uhvatio domaćine na spavanju i smanjio minus na šest poena - 36:29.

Lako poeni Bjelice, a Ročesti dodaje trojku nakon izgubljenog napada "zelenih". Sada dva dodaje Feldin i Zvezda prilazi na 34:27. Mini serija gostiju 7:0.

Zvezda gubi loptu a Gebrijel je navijačima priredio egzibiciju kojom povećava prednost Panatinakosa na 33:20.

 Nastavlja Omić u dobrom ritmu i spušta minus ispod 10 poena - 29:20. Šteta, sada pravi faul, a Rivers ne promašuje 31:20.

Kontra Zvezda i Bjelica opet ide na liniju za slobodna bacanja. Ubacuje jedno, a Papas posle prodora vodi PAO na 29:18.

Singlton nastavlja da pogađa iz svih pozicija, ubacio je trojku, a na drugoj strani sa penala  je maksimalan bio Bjelica  -27:17.

starsport

Prva četvrtina

Na kraju prve četvrtine Zvezda gubi 24:15.

Omić pogađa preko Vujukasa uz faul, crveno-beli tope minus, ali Papas odmah uzvraća lakim poenima, pa mu odgovara Omić. Do kraja oko 70 sekundi Zvezda gubi 23:14.

Pogodio je Lesor, ali jako teško ide Zvezdi. Konačno i greška domaćina koju koristi Janković i smanjuje na 19:6. Došla je Zvezda do još tri poena i malo prodisala, a tajm-aut traži Paskval na rezultatu 19:9.

Džejms trojkom vodi PAO na dvocifrenu prednost - 12:2. Ne pogađa ni Feldin za Zvezdu, a s druge strane sevnula je još jedna trojka Panatinaikosa, a potom Singlton ubacuje još dva poena za 17:2.

Nesportska Davidovca, a Kalates ubacuje dva slobodna bacanja i vodi svoj tim na 9:2. S druge strane Ročesti za skoro tri minuta igre pravi dva faula i menja ga Enis.

Zvezda je prokockala još jedan napad a PAO vodi 5:0. Lesor konačno postiže prve poene za crveno-bele, ali domaćin nastavlja da pogađa. Vode Grci 7:2.

Težak napad Zvezde na startu, isteklo je vreme a Davidovac nije stigao da šutira dok Kalates poentira preko Ročestija koji pravi prekršaj - 3:0 za domaćina.

- Ne zvižde samo "delije" himni Evrolige, nego i navijači Panatinaikosa, mada to nije tako vatreno kao u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija