• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2018

10:22 >> 10:30

TERZIĆ NAJAVIO ŠOKANTNE PLANOVE ZA BUDUĆNOST: Rekonstrukcija je gubljenje vremena, srušićemo "Marakanu"

Crvena zvezda

TERZIĆ NAJAVIO ŠOKANTNE PLANOVE ZA BUDUĆNOST: Rekonstrukcija je gubljenje vremena, srušićemo "Marakanu"

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da će stadion "Rajko Mitić" u doglednoj budućnosti morati da bude srušen, jer bi njegova rekonstrukcija bila besmislena

Terzić je istakao da stanje stadiona na kojem crveno-beli igraju 55 godina dugoročno neodrživo rekavši da je šampion Srbije jedini klub od 32 iz Lige šampiona, koji ima atletsku stazu.

Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i napravi moderni sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana u godini. To je jedno rešenje - rekao je Terzić gostujući na TV Kopernikus.

On je potanko objasnio da koliko je komplikovano da se rekonstruiše stadion iz ugla uklanjanja bespotrebne atletske staze čije pomerenje bi izizkivalo rušenje tri tribine, koje ocenjuje kao besmislen posao i zato je jedino rešenje - RUŠENJE.

- Razgovarao sa predsednikom Vučićem i rekao sam mu da je Zvezda jedini klub u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje - najavio je Terzić nepopularno, ali praktično rešenje na duge staze.

S obzirom na podložnost neprekidnoj rekonstukciji iz godine u godinu i neprestanom otvranju novih prostora za promene, neminosvnost u narednih pet do 10 godina je rušenje.

- Mi ćemo ući u tu rekonstrukciju, međutim svaki početak posla otvara tri nova posla, pa tri nova otvaraju devet novih. Dugoročno, u periodu od pet do 10 godina, Marakana će morati da se ruši i da se gradi novi stadion, jer stadion neuslovan za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će biti sve zahtevnije - rekao je Terzić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki

pre 5 godina

A onda će atletičari da trčkaraju po ulicama i livadama. a fudbalerima gradimo nacionalni stadion od 160 miliona eura, bolnice (npr. Infektivna klinika u BGD) se raspadaju, vaterpolisti nemaju gde da treniraju jer ih izbacuju sa stadiona itd, a fudbalerima, koji su puni para ko brodovi i ništa nisu osvajali, njima sve. šteta što ovaj post nećete objaviti, al bar neko da ga čita.

Mirko

pre 5 godina

Prvo napravi atletski stadion, pa onda rusi stazu. Bespotrebna za fudbal jeste, ali za atletiku je i te kako potrebna.

Sandokanons

pre 5 godina

Ovaj Terzic me podseca na Radjana iz F.K.Moskva iz Novog Sada,Radjen je sportski menadzer sa zavrsenim osmoletkom ali je ortak Bajatovica!!!!!Bojim se samo da Terzic opet ne digne sidro i ode sa evritjima pa kad nekad dodje nova vlast eto njega kao oslobodioca....

wolf30

pre 5 godina

Molio bih da se o ovim stvarima izjasne KOMPETENTNI GRAĐEVINSKI KADROVI , a ne fudbalski kadrovi koji se ne trebaju mesati u takve stvari jer unizavaju struku, ili bar da se jasnije odrede u smisli misljenja i ograde se od strucnog komentara, osim ako gosp. Terzic nema diplomu građevinske struke koja bi podkrepila njegove navode. Ne moye se ovo ili ono, kao da dotični ima bogata znanja u građevini i arhitekturi. Dostigao sam nivo transfera blama. Gospodo arhitekte i inzenjeri, MIRNO ! Navijam za Zvezdu otkad znam za sebe.

straja

pre 5 godina

Ko bi rekao?Poslle igranja fudballa,ne tako uspesno,poslle vodjenja OFK-a takodje ne tako uspesno,poslle vodjenja FSS...opet ne tako uspesno,poslle vodjenja CZ povreno uspesno a bogami i no bi rekao?Poslle igranja fudballa,ne tako uspesno,poslle vodjenja OFK-a takodje ne tako uspesno,poslle vodjenja FSS...opet ne tako uspesno,poslle vodjenja CZ povreno uspesno a bogami i neuspesno,posle davanja sijaset izjava prilicno neumesnih...sada saznajemo da g.ZT zna i da projektuje i to ne sam sportske stadione,nego i poslovne objekte,koji rade 365 dana i podzemne garaze....samo valjda ne za SVE posetioce sportskih dogadjanja na objektu.

NIKOLKRAJINALONDON

pre 5 godina

Kada je netko stalno u gubitcima i preti mu zatvaranje kako moze razmisljati o trosku koji donosi rusenje starog i gradnja novog stadiona. Da Marakani polaki istice vreme ali novi stadio brale to je mnogo mnogo vise sezona igranja u Ligi sampiona a ne samo jednu jesen.

Ko

pre 5 godina

A da se teren ukopa do nivoa da tribine mogu da se produze do terena skroz i poveca se kapacitet stadiona za dve trecine sigirno a kosta manje i krace traje rekonstrukcija.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija