• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

17.10.2018

23:30

ZVEZDU BRANI NAJBOLJI FRANCUSKI ADVOKAT! Crveno-beli ne štede da bi odbranili ugled!

Crvena zvezda

ZVEZDU BRANI NAJBOLJI FRANCUSKI ADVOKAT! Crveno-beli ne štede da bi odbranili ugled!

Podeli vest

Čelnici Crvene zvezde angažovali su najboljeg francuskog advokata Erika Dipona-Moretija da ih brani od optužbi da su namestili utakmicu protiv Pariz Sen Žermena u Ligi šampiona

Rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana rešilo je da angažuje najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj, "Dipon Moreti i Ve", koju vodi takozvani kralj francuskih advokata Erik Dipon Moreti (58), kome je prvi saradnik 35-godišnji Antoan Ve, saznaje Politika.

Dipon Moreti je advokat specijalizovan za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude, a posebno se izdvajaju neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske.

Erik Dupon Moreti je branio Nikolu Karabatića i njegovog brata Luku 2012, tada je rekao da se njegovi klijenti jesu kladili, ali da nisu namestili rukometnu utakmicu sa Seson Sevinje.

Oni su se kladili, to je sportski prekršaj, ne krivično delo... Da bi pravosuđe moglo da interveniše u ovom slučaju, potrebna mu je nameštena utakmica, ali toga nema. Ovi ljudi najodlučnije odbacuju da su namestili tu utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije nameštena - navodio je tada Dipon-Moreti.

Čuvenom advokatu uspelo je da izvuče maksimum iz ovog slučaja, niko nije prošao čak ni sa pritvorom, a među optuženima su bili Karabatići, Dragan Gajić, Mladen Bojinović...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srdjan

pre 5 godina

Sto ih brani. Lepo napisali da nisu krivi.Aaaa opet Djilas I Vujoseviccc

istina

pre 5 godina

Adios amigos! Zaigrala mečka, u rupi! Tek ćete da se pušite. Nije Jevropa smrdija, gde radite šta hoćete. I da ne zaboravim: Smrt fašizmu, tvorzan u zatvor konačno. ostalo znate!

Miki

pre 5 godina

Od čega ih brani kad nisu krivi??? Tuga i sramota tzv Šampiona

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija