• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

19.10.2018

07:06

"LEKIP" ĆE MORATI DA PLATI ZVEZDI! Advokat Toma Fila veruje da će srpski šampion dobiti odštetu od Francuza!

Crvena zvezda

"LEKIP" ĆE MORATI DA PLATI ZVEZDI! Advokat Toma Fila veruje da će srpski šampion dobiti odštetu od Francuza!

Podeli vest

Da je neki list u Srbiji uradio nešto poput "Lekipa", bankrotirao bi zbog odštete koju bi morao da plati Zvezdi, kaže za Informer advokat Toma Fila



Klub s "Marakane" razmatra mogućnost da tuži francuski sportski list koji je objavio da je meč Pariz Sen Žermen - Zvezda (6:1) bio namešten, a Fila veruje da crveno-beli imaju odlične šanse na sudu.

Rekla-kazala

Ne može na osnovu "reče mi jedan čovek" da se dovodi u pitanje ugled jednog kluba i jedne zemlje
Toma Fila, advokat


Beograđani su već angažovali najbolju advokatsku kancelariju u Parizu, "Dipon-Moreti i Ve", koju predvodi "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58). On je tu "titulu" dobio zbog velikog procenta dobijenih slučajeva. Takođe, poznat je po tome što je vodio neke od najvećih slučajeva u Francuskoj koji su se ticali krivičnog prava. Njegov partner je Antoan Ve (35), a njih dvojica imaju zavidan renome i čak 144 oslobađajuće presude.

Znaju šta rade

Jedan od najboljih srpskih advokata Toma Fila smatra da je važno to što je Zvezda angažovala ljude koji poznaju materiju.

- Dobro je što su angažovani advokati koji su specijalisti u toj oblasti. Ja sam bio jedan od najboljih advokata za ubistva, ali nisam siguran da biste u postupku razvoda braka dobro prošli ako bih ja vodio slučaj. Zato je od velike važnosti što su angažovani ljudi koji su upućeni u materiju - kaže Fila u razgovoru za Informer.

On navodi i da je odluka crveno-belih da tuže francuski list ispravna.

- Da se tako nešto kod nas dogodilo, da je neki naš sportski list objavio tako nešto, prestao bi da izlazi kolika bi naknada štete bila. Kako kod Francuza stoje stvari, nisam upoznat. Zvezda bi trebalo da tuži "Lekip", ima pravo na to po deklaraciji o ljudskim pravima. Ne može na osnovu "reče mi jedan čovek" da se dovodi u pitanje ugled jednog kluba i jedne zemlje. Crveno-beli mogu da tuže "Lekip" za dezinformaciju, jer ono što je objavljeno ne može da se pokrije na način "rekla-kazala", kako su Francuzi pokušali - poručuje Fila.

Francuzi kriju informacije


Francusko tužilaštvo potvrdilo je da je u toku istraga povodom sumnje da je meč PSŽ - Crvena zvezda namešten. Ipak, nikakvi novi detalji nisu saopšteni, tako da zasad ne postoji nijedan dokaz "nameštaljke".
- U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da potvrdimo da je ona u toku. Prema francuskim zakonima, istraga je pokrenuta prema proceduri, a niko nije dužan da se o njoj oglašava, niti da obaveštava Crvenu zvezdu - saopštili su iz francuskog tužilaštva, a prenose "Večernje novosti".

Neobična priča

Čovek koji je branio nekoliko haških optuženika smatra da se Zvezdi podmeće i da se o navodnom nameštanju piše kako bi se zataškala afera o nameštanju utakmica i pranju novca od transfera, koja je nedavno izbila u Belgiji.

- Neobična je čitava ta priča. Zašto odmah nije objavljeno da je meč PSŽ - Zvezda sumnjiv, nego tek posle deset dana? To je urađeno da bi se zataškao skandal oko nameštanja utakmica u Belgiji. Ovo je klasično spinovanje. Desio se skandal u Belgiji, a onda se izmisli ovako nešto i više se niko ne seća prve priče. To vam je kao kada neko ubije dete, a posle se objavi neka druga priča da bi se taj slučaj zaboravio. E, tako se i sada radi - uveren je srpski advokat.

On na kraju poručuje i da bi branio Zvezdu, kada bi to bilo moguće.

- Francuski zakon to ne dozvoljava, ali kada bi bilo moguće, branio bih Zvezdu i to potpuno besplatno. To što je napisano je sramota i to je udar ne samo na Zvezdu nego i na Srbiju. Ovde je ugled države u pitanju i bila bi mi čast da mogu da radim na ovom slučaju - zaključuje Fila.

KRALJ FRANCUSKIH ADVOKATA POTVRDIO DA BRANI ZVEZDU: Nema dokaza, otkrićemo ljude koji se kriju iza optužbi

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slave

pre 5 godina

Prestanite da dovodite ugled Srbije u pitanje, ne radi se ovde o Srbiji vec jednom fudbalskom klubu.

ma sta se

pre 5 godina

ti sekiras..? Kad naplatimo odstetu kupicemo vas sa sve Teleoptikom.

moma52

pre 5 godina

Ovim "slučajem" se bave i zvani nezvani.Treba sačekati ishod istrage nadležnih u ovom predmetu i onda reagovati.Mora postojati pravni lek i po njemu postupiti.Ovo licitiranje i tužba pre završenog procesa nije dobro.Od čega se klub brani ,ako nije kriv?Kada se dokaže da nije,argumentovano presaviti tabak i tražiti debelu odštetu.UEFA Zvezdu čeka iza krivine,jer ono "UEFA MAFIJA" nikad neće zaboraviti.Neshvatljivo je i zviždanje himni LŠ i Evroligi,a sve činiš i želiš da učestvuješ u tim takmičenjima.Ovo ishitreno reagovanje isto tako pokušava da" amortizuje"reakciju domaće javnosti.

Zoran

pre 5 godina

L'Ekip je novina stara 74 godine. Zar ovaj nas advokat zaista misli da su oni toliko naivni i glupi, te objavili rekla-kazala pricu. Da je Toma Fila citao izjavu novinara koji je to objavio, mogao je da sazna kako su oni to proverili sa nekoliko strana. ne bih se ja ovde mnogo prsio i chachkao mechku pod prechku. Oni su tako srushili i predsedavajuceg UEFA organizacije, a svi verovali kako je starac nevin.

Vickasti

pre 5 godina

Koliko ti imaš godina? Pa taj isti list je 2011 optužio Dinamo Zagreb da je namerno izgubio od Liona 7:1 i da su čak dobili 2,1milion eur. Pa je UEFA isto pravila istragu i zaključila da nije bilo nikakvog nameštanja. Ovaj tekst je izašao tačno 24 časa posle afere u Belgiji i očigledno da se radilo na brzinu i bez ozbiljne analize. Udri po nama jer smo iz istočne Evrope i nije nam mesto u LŠ.

Juznoprugas

pre 5 godina

Nije to udaranje po nama jer smo iz manje zemlje.Glavni udar je na Arapskog gazdu PSZ i pokusaj oduzimanja SP Kataru a Zvezda je kolateralna steta.Zvezdi je bilo dovoljno samo da zatrazi izvinjenje ne da se tuzaka sa najvecim sportskim listom u Evropi.Mnogo je bitno da Lekip opstane kao list i da izadje sa sto manjom stetom.Jer je njegovo postojanje kljucno za opstanak Sportskog novinarstva u Evropi!

Djura

pre 5 godina

Bravo Fila...pa bas tako rekla -kazala je ovde u pitanju ...e sad neka ih Zvezda i PSG gone do istrebljenja...ovo su budalastine za namestanje

A bekovi

pre 5 godina

Rodic kod drugog gola,iz auta daje loptu protivniku,Mbape blizi nasem golu.U seljackim ligama bi bekovi sprintom otrcali da pridju protivniku,da odigraju flaster da ne primi loptu.Mbape prima loptu nesmetano ulazi u kazneni prostor ,asistira Nejmaru neometan i gol.Rodic kao klen sve to pismatra ,kaska lagano kao sprican petao.Stojkovic,smesan,spor,nula.Pitao bih Prepotentka Sreckovica 'Milojevica.Ako nije namesteno,kako ova dva beka mogu da budu standardni?Ili smo mi ludi,ili on nezna nista.Gobeljic,Hajdin,bar bi kidali.Uefa mafija,skandirajte jos.Oni su gazde,ti si zaposlen kod njih.I ako nisi dobar,isteraju te.Veliki mogu da namestaju i nikome nista,mali,siromasni ne mogu upamtite to.

ljubo

pre 5 godina

pa sto se onda ne angazuju i najbolji advokati na svetu koji ce da tuze USA isve one koji su bombardovali srbiju i priznali kosovo

Vlado

pre 5 godina

Cenim advokata Filu, ali gospodine Fila i sami znate, da je to objavio neki naš list, ne bi se desilo NIŠTA a ne da taj list BANKROTIRAO, odnosno "prestao bi da izlazi kolika bi naknada štete bila."! Objavljene su mnogo gore stvari a ko je platio kaznu? NIKO gospodine Fila, ili je platio simboličnu kaznu!

Vns

pre 5 godina

I ovaj advokat je pomalo naporan....a i lepo je 'odbranio' Miloševića....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija