• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: D. Ljubenović

26.10.2018

09:26

NEMAČKI FIĆFIRIĆ DOŠAO DA UNIŠTI ZVEZDU! Dule Savić besan posle meča u Engleskoj!

Crvena zvezda

NEMAČKI FIĆFIRIĆ DOŠAO DA UNIŠTI ZVEZDU! Dule Savić besan posle meča u Engleskoj!

Podeli vest

Dušan Savić smatra da je sudija Danijel Zibert oštetio Zvezdu protiv Liverpula (0:4); Nijedan od dva penala nije postojao, kaže bivši napadač crveno-belih, a saglasni su i fudbaleri srpskog prvaka

Pobedu Liverpula ne umanjujem, niti krivim sudiju za poraz Zvezde, ali Nemac je običan fićfirić koji nije dorastao da sudi u ovom rangu takmičenja, kaže Dušan Savić za Informer!

Proslavljeni srpski napadač besan je zbog nemačkog arbitra Danijela Ziberta (34), koji je dosudio dva jedanaesterca za Engleze protiv crveno-belih u meču 3. kola Lige šampiona (4:0). S njim su saglasni i fudbaleri Zvezde, koji priznaju da je Liverpul mnogo bolji, ali i dodaju da im je izmišljenim penalima Zibert ubio volju za igrom.

Muški dueli

Nemcu je meč na "Enfildu" bio debi u najjačem fudbalskom takmičenju, do sada je sudio samo u kvalifikacijama, kao i nekoliko mečeva u Ligi Evrope. Dule Savić smatra da Ziberu ne fali samo iskustvo, već i znanje.

- Utakmice Lige šampiona ne bi trebalo da sude arbitri koji nisu dorasli ovom nivou, kao što je ovaj dečkić. To je jedan fićfirić koji verovatno nikada nije igrao fudbal. Da bi došao do Lige šampiona, on mora da ima 10-15 godina sudijskog staža iza sebe. Vidi se da ne oseća igru. Postoje dueli koji su muški, a nisu faul, ali on ne zna to da proceni - kaže Savić za Informer.

Foto: Informer DN

 

On navodi da je Liverpul zasluženo pobedio i da to niko ne spori, ali da bi UEFA trebalo da povede računa kome daje poverenje da sudi.

- Ne kažem da je sudija kriv za poraz, taman posla. Liverpul je bio bolji, ali je sudija mnogo grešio na štetu Zvezde i to utiče na psihu igrača. U startu ste hendikepirani jer se borite i protiv boljeg protivnika i protiv sudije i njegovog neznanja. Ne umanjujem pobedu Liverpula niti krivim sudiju za poraz Zvezde, ali to su stvari koje kvare utisak o utakmici. Liverpul je bio bolji, ali nema potrebe da još i sudija maltretira Zvezdu - ističe legendarni napadač crveno-belih.

Voli da sudi penale

Danijel Zibert nije dugo na evropskoj sceni, ali stiče reputaciju arbitra koji olako pokazuje na "kreč". Nemac je ove sezone delio pravdu na utakmici Spartak Moskva - Viljareal (3:3) u grupnoj fazi Lige Evrope i dosudio je dva penala na tom meču.
Takođe, prošle sezone je svirao dva penala na dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, a samo na dva susreta Lige Evrope nije pokazao na belu tačku.

Zibert je u 50. minutu posle duela Filipa Stojkovića i Sadija Manea pokazao na belu tačku, kao i u 75. minutu, kada je lopta nehotice pogodila Bena u ruku. Oba puta su Zvezdini fudbaleri bili bukvalno šokirani, zbog čega je Nemac rešio da dosudi jedanaesterac.

- Kad neko ne zna šta je duel, onda sudi penal poput onog prvog. To nijedan engleski sudija ne bi dosudio, niti iko ko ima iskustva. Duel Stojkovića i Manea ne bi bio faul ni na centru, a kamoli u kaznenom prostoru. Što se tiče drugog jedanaesterca, Ben je prvo glavom udario loptu pa se ona spustila i zakačila ruku, koja je bila u prirodnoj poziciji i nije sprečavala put lopte ka golu - objašnjava Savić.

Srpski arbitri podeljeni

Kada je reč o srpskim sudijskim stručnjacima, mišljenja su podeljena. Bivši arbitar Raka Đurović smatra da je prvi penal prestrogo dosuđen, dok je drugi "čist kao suza".

- Kada bi se situacija detaljno obrazlagala, prestrogo je sudija pokazao na belu tačku. Kod drugog penala, iako deluje benigno, to je tipičan jedanaesterac. Ben je bio sam, niko ga nije ometao - ističe Đurović za Informer.

Sa druge strane, Zdravko Jokić misli drugačije.
- Igra rukom kažnjava se samo ako igrač namerno udari loptu. Ovde nije bilo namere. Kod prvog penala odluka je apsolutno ispravna - naglašava Jokić.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 5 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti, a i vi bi kao pobedili Liverpol da nije bio penal ma idi begaj, budi ti zadovoljan sa tim i da ste usli u grupnu fazu sa takvom igrom.

KORISNIK

pre 5 godina

Ajde ne rise ubio ih liverpul i psz, treba da cute i da nista ne komentarisu, kakav sudija, to se mozda zvezdi ne bi kod nas sudilo jel su tako navikli da igraju u evropi ne moze to da prodje...

Rici77

pre 5 godina

Pa da su sudile nase sudije nebi ga svirale sigurno!!! Ali bi sigurno dosudili penal za zvezdu.

Acaxxx

pre 5 godina

E ciganjska posla.Dule Saviću,gromado fudbalska,ljigo ljudska.Šta se i kako vama sudi u ovoj jadnoj super ligi?

stjepan supanac

pre 5 godina

еее ........ зато је мајо прави судија , а не ови фићфирићи

Milojko

pre 5 godina

Наши клубови и репрезентација би требало да увек бојкутују уколико им суди немац!

Miloje balvan

pre 5 godina

Pusti sad sudiju,sto ne kazes nesto o treneru,o igracima,o Jovancicu,Pavkovu?Crnci su nule obicno,Ben pogotovo.A vidis li ti Jovancica kad god usao i Pavkov prave razliku.Ili neko ovom panju naredjuje sastav ili on pojma nema.Stojkovic i Rodic na zimu najuriti nule.Vujadin jedini sto ide muski i mora i neko jos,fali nam puno.Mada on bi Siptara slomio i dobio crveni.Miloje sa Partizanom bio losiji jer nema Zdjelara ,Scekica,takve ostre igrace ima svako,ovi nasi baletani osim Vujadina .U revansu udri,ostro,7-8 zutih,crveni,nema veze ali udri samo.

Amater

pre 5 godina

STVARNO SI BALVAN AKO JE TEBI SAVIC DOBAR IGRAC STO IMA SRCE A KIKSIRA NA SVAKOJ UTAKMICI I NAPRIMALI SMO SE GOLOVA ZBOG NJEGA.

petar

pre 5 godina

Ma, Dule, u pravu si... ali? Da ti je igrao sin, kapiten Vujadin, primili bar još par golova. Budi realan, sudije nam nisu bile naklonjene ( a mi, kobajagi, ‚‚žrtve‚‚ ), prema tome, ostavi se ćorava posla. Zar je takva kakva Zvezda za ovaj rang takmičenja? Ona je - Zvezda - tri svetlosne godine iza takvih ekipa da im može poslužiti samo za gol-razliku i dobro uigravanje !

petko bečejski

pre 5 godina

Хајде бре Дуле - поштујем те као играчку и фудбалску легенду клуба са Рајка али се не брукај оваквим изјавама и не штети себи и свом угледу, јер погледај да у Ливерпулу нисмо ни шутнули према голу, за Париз и да не коментаришем па ова садашња екипа Звезде није само поражена у ове две утакмице већ је и игром и понижена и сва срећа што смо на голу имали Борјана иначе би примили 20 комада, судије могу да буду за нешто криве али нам судије "нису забраниле да играмо фудбал" у претходне две утакмице.

Mito

pre 5 godina

Dule je samo prenebegao jednu sitnicu, da Boaći i Ben ne zaslužuju da igraju utakmice lige šampiona jer su spori i pokušavaju zadržavanjem lopte na tim utakmicama da igraju za sebe, a ne za tim, kako bi se što bolje prodali. U revanšu protiv Liverpula samo igraći sa ovih prostora (mislim i na Marina ). Od starta muški oštro ne prljavo. Još jedna sitnica pošto svi veliki klubovi imaju majstore za glumu koji ćim ih pogledaš jauču i padaju ko pokošeni, treba malo angažovati naše reditelje i glumce ljubitelje fudbala, da malo obuće ove naše naivce. S poštovanjem

zašto je to tako

pre 5 godina

prvi 100% može dule da priča šta želi.Prvo Mane trči za loptom a Stojke ga rukom udara u vrat.Dakle gradi prostor a ne loptu.Dozvoljeno je remplovanje jer su ruke u prirodnom položaju,a ova nije bila.Mane bi stigao loptu i samim tim bi imao kontrolu lopte i ima pravo da remplovanjem dođe do nje,ali pošto mu to Stojke ne dozoljava sprečava ga i pravi faul.Pogledajte ponovo kretnju Manea i bit će vam sve jasno.Ko ne zna lopta se ne gradi sa visokom podignutom rukom.Pošto se kod nas to ne svira jer nam je liga nikakva na ovakve stvari koje se sude u jakim ligama kod nas ne postoje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija