• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

17.11.2018

07:15

"DELIJE" SE PLAŠE LINČA U NAPULJU! Navijači Zvezde ne žele da provociraju ultrase Napolija

Crvena zvezda

"DELIJE" SE PLAŠE LINČA U NAPULJU! Navijači Zvezde ne žele da provociraju ultrase Napolija

Podeli vest

Oko 3.000 navijača Zvezde sprema se za put u Napulj, a na navijačkim forumima razmenjuju se upozorenja i saveti kako da se izbegnu obračuni sa Italijanima

Gostovanje Napoliju jedno je od najopasnijih u Evropi i zbog toga se dobro čuvajte, poručuju navijači Crvene zvezde! Crveno-beli gostuju Napoliju u 5. kolu Lige šampiona 28. novembra, a grad podno Vezuva je poznat po tome što gostujući navijači, gotovo po pravilu, izvuku deblji kraj.

"Delijama" će ovo biti prvi organizovan odlazak na gostovanje u Ligi šampiona. Na mečeve protiv Pariz Sen Žermena i Liverpula nisu smeli da idu zbog suspenzije Evropske fudbalske unije.

Foto: Informer DN

Vođa navijača Napolija Đenaro Di Tomaze
Vole noževe

Za utakmicu u Napulju su, međutim, dobili oko 3.000 ulaznica, pa su na navijačkim forumima počeli da se dogovaraju i planiraju put u Italiju. Veliki akcenat je stavljen na bezbednost, odnosno na ono što se nikako ne sme raditi u Napulju.

Grad drži "Kamora"

"Delije" ističu da je, osim ultrasa Napolija, problem što je Napulj "mafijaški" grad pod kontrolom "Kamore".

- Incidenti ne moraju direktno biti povezani sa navijačima. Grad je haotičan, mnogo je sitnog kriminala, turisti često ostaju bez automobila. "Kamora" ima svoje parkinge koji koštaju pet evra za noć i tada vam je auto bezbedan. U suprotnom, lako može da se desi da ostanete bez kola - kaže jedan od navijača Zvezde.

- Izbegavajte kretanje u grupama, ne idite u uličice u kraju San Lorenco, vodite računa na potez od "štajge" Ćezare Rosarol, kao i u lučkom delu oko pristaništa! Krećite se tamo gde se svi kreću, ponašajte se kao što se i drugi ponašaju. Nema potrebe zalaziti dublje u uličice. Nemojte pisati kuda idete, odakle krećete i gde i kada slećete. Ozbiljno shvatite ono što je napisano kako biste izbegli bilo kakvu neprijatnu situaciju u Napulju. Nemoj nekome da je palo na pamet da uzima karte koje nisu za sektor određen za gostujuće navijače - piše na navijačkom forumu.
Ističe se i da policija u Napulju nije preterano organizovana.

- Stadion je na obodu grada, sa tri strane okružen brdima i jednom magistralom. Pešaka se jedino dolazi preko tunela. Ne pomišljajte da se posle utakmice šetate kroz taj tunel nazad ka smeštaju. Ako policija ne organizuje neke autobuse kako bi grupisala navijače, uzmite taksi. Noževi su omiljeno oružje navijača Napolija i to su više puta pokazali - naglasio je jedan od navijača.
Fudbalski klub Crvena zvezda neće moći mnogo da učini za svoje navijače u Napulju. Njihova bezbednost biće u rukama italijanske policije.

Napadaju svoje igrače

Fudbaleri Napolija i sami su često na meti kriminalaca u ovom gradu. Nekadašnjem napadaču Edinsonu Kavaniju je u novembru 2012. godine opljačkana kuća, a nekoliko dana kasnije napadnuta je devojka Ezekijela Lavecija. Njoj su usred bela dana oteli sat s ruke. Na meti je potom bio i sadašnji kapiten Marek Hamšik, kojem su maskirani napadači razbili staklo na automobilu i takođe mu uzeli skupoceni časovnik. Poslednji u nizu igrača koji su osetili "čari" Napulja bio je Arkadijuš Milik, kojem su lopovi uperili pištolj u glavu i oduzeli sat vredan 20.000 evra.

- Navijači Zvezde moraju da budu oprezni u Napulju, jer pristalice Napolija mogu da ih napadnu. Niko od ljudi iz kluba ne kontroliše kuda će navijači da se kreću i šta će da rade. Zato je potrebno da budu na oprezu - rekao nam je izvor iz Ljutice Bogdana.

Građanski rat

Koliko neprijatni susreti sa Napolitancima umeju da budu, znaju navijači Mančester sitija, Liverpula, Bajerna, Legije, Trabzona, Dinama iz Moskve...

- Najgore su prošli navijači Legije. Dok su šetali gradom, ultrasi Napolija su im napravili sačekušu. Delovalo je da je izbio građanski rat, jedan automobil je prevrnut i zapaljen. Povređeno je na desetine navijača sa obe strane, a napadnut je i hotel u kojem su bili smešteni Poljaci - navodi se na forumu.
 

 

 

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sima Zulu

pre 5 godina

Niko se ne plaši Napolitanaca, samo se savetuje oprez. Mi idemo da podržimo CZ i na Marsu ako treba. A ovo ste skinuli sa foruma RSB, bar navedite izvor.

Zvezdin delija

pre 5 godina

Ne bi nama delijama bilo prvi put da popijemo mare....u Solunu su nas odrali od batina a u Pragu je policija brisala patos sa nama

Pavle

pre 5 godina

jeste, baš ćemo da se uplašimo ovih ljabera napuljskih...koga briga za njih ???

iskusni kladionicar

pre 5 godina

Jedna setnja Delija kroz grad i bice oni kao bubice.Napulj celi crveno beli

Nebojsa

pre 5 godina

Kada je C.Zvezda bila domacin u dva meca LS nije doslo do nikvog problema i sve je proteklo u najboljem redu , sto na tribinama sto u gradu . Plasim da ce Italijani pokusati da iskopiraju Djenovu jer su poznati po takvim stvarima da bi posle sva krivica bila bacena na gostujuce navijace . Zato treba na vreme taj scenario spreciti da nam se ovo sto nam se lepo desilo ne obije o glavu , a oni su spremni na sve samo da dodju do zeljenog rezultata.

Smrad

pre 5 godina

Prepale se devojčice, možda na balet da idete

Juznoprugas

pre 5 godina

Cemu kuknjava?Ne razumem sta znaci spavanje navijaca u Napulju posle utakmice i setanje po tom banditskom gradu tj kao ovce koje idu na klanje?!Iskusne navijacke grupe na teskom gostovanju ne ulaze u grad nago bane ceo karavan svi zajedno pred stadion 15-20 autobusa posle utakmice i nazad kuci posle tekme.Mislim da je smesno pricati ko treba da bude u prvim redovima koji udaraci i koji poznavaoci borilackih vestina i sigurno nece biti goluruki! Delije dobro znaju da sto manje treba da se motaju po teritoriji Italije.Da koriste stare isprobane i poznate rute i pravce koje su im se 1991 posrecile!Sramotno je da nasa policija i BIA ne budu u Napulju!Da li uopste moze da se veruje Napuljskoj policiji koja 80% radi za mafiju?!

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija