• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2018

19:53

MOND TVRDI: OBUSTAVLJA SE ISTRAGA oko nameštanja meča PSŽ – Zvezda!

Crvena zvezda

MOND TVRDI: OBUSTAVLJA SE ISTRAGA oko nameštanja meča PSŽ – Zvezda!

Podeli vest

Istraga o navodnom nameštanju rezultata na meču Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona, koji je odigran u Parizu (6:1) biće obustavljena, prenosi francuski Mond

 

Dva meseca pošto je francuski L’Ekip objavio da je neimenovani visoki funkcioner Crvene zvezde uplatio pet miliona evra na pobedu Parižana sa pet i više golova razlike, posle čega je UEFA pokrenula istragu, ista će najverovatnije biti prekinuta, piše Mond.

Isti izvor navodi da je razlog prekida istrage to što se nije pojavilo ništa osim nedokazanih informacija i rezultata fudbalske utakmice. Izveštaj se očekuje u sledećih nekoliko nedelja, a Mond takođe tvrdi, pozivajući se na izvor blizak istrazi, da postoji opstrukcija iz Srbije. 

- Bez učešća Srbije, istraga će biti obustavljena. Poslali smo zahtev preko Evropola, ali i dalje nema odgovora - navodi za Mond izvor blizak istrazi.  

Finansijsko tužilaštvo je takođe krenulo da obrađuje slučaj, a nakon problema u komunikaciji sa Interpolom, pridružile su se i srpske vlasti. Mond podseća na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će učiniti sve da se rasvetli slučaj. 

- Uradićemo naš posao. Naši nadležni organi će potpuno sarađivati sa Interpolom i francuskom policijom - rekao je tada predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Mond s druge strane spekuliše da zategnuti odnosi između Srbije i Francuske ne podstiču Beograd na saradnju, a autor tekst navodi i kako nedostatak saradnje ne bi trebalo da čudi s obzirom na bliske odnose predsednika i srpskog šampiona. 

"L’Ekip" je podigao ogromnu prašinu pričom u kojoj doušnik tvrdi da je navodno čelnik Zvezde sam izdvojio tri od pomenutih pet miliona evra, kao i da je novac od dobijene opklade trebalo da pokupi u jednom poznatom pariskom lokalu. Navodno, kako je pomenuti list preneo, visoki funkcioner crveno-belih se dan pre utakmice sastao sa predsednikom Pari Sen Žermena, Naserom Al-Kelaifijem.

Zvezdan Terzić je ranije za Mond potvrdio da crveno-beli nemaju šta da kriju.

Želim da čujem koje ljude francuska policija želi da ispita i sledećeg dana ću otići u Pariz. Želim da se ova stvar reši što pre kako bi se očistilo ime Crvene zvezde - rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić za francuski list.

 

AFERA "NAMEŠTALJKA" JE POLITIČKI UDAR NA ZVEZDU! Francuski advokat tvrdi da su optužbe na račun srpskog kluba neistinite!

(FOTO) "SUMNJIVO"! Lekip razvukao Zvezdu preko cele naslovne strane

VUČIĆ O AFERI NAMEŠTALJKA: Mislim da je neistina, ali ako se pokaže da je to neko učinio - BIĆE NAJSTROŽIJE KAŽNJEN!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 5 godina

Pametnije je da pogledate koliko i kako trče igrači Partizana Zvezda je u grupi sa PSŽ, Napolijem i Liverpulom osvojila 4 boda Sva tri Zvezdina protivnika su pojedinačno 20 do 30 puta skuplji od Zvezde. U takvoj grupi osvojiti 4 boda je veliki podvig, Doći od prvog kola kvalifikacija do grupne faze lige šampiona je neverovatan uspeh koji do sada niko nije uspeo da dostigne. Zvezda ima najbolje navijače na svetu u šta su mogli da se uvere svi koji su prisustvovali zvezdinim utakmicama. Pročitajte šta piše strana štampa o atmosveri na utakmicama Zvezde u ligi Evrope. Na utakmicama partizana prisustvuje nekoliko stotina navijača koji se ističu po međusobnim podelama navijanja gotovo da i nema. Grobari gledajte u svoje dvorište za Zvezdu se vi ne sekirajte. Partizan je u vreme u vreme kada je vladao srpskom fudbalskom scenom osim u domaćem prvenstvu i kupu na evropskoj sceni nije imao nekih velikih podviga osim dva plasmana u ligu šampiona gde mu nije pošlo za nogom da zabeleži ni jednu pobedu.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija