• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2018

21:21

(VIDEO/FOTO) ZVEZDI NE SMETA SNEG! Ben i Boaći pokorili Banovo brdo i stavili tačku na jesenji deo šampionata!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ZVEZDI NE SMETA SNEG! Ben i Boaći pokorili Banovo brdo i stavili tačku na jesenji deo šampionata!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom protiv Čukaričkog na Banovom brdu 2:1 stavili su tačku na jesenji deo sezone u Superligi


Zvezda nakon prvog dela sezone prva na tabeli Superlige sa 59 bodova, drugi je Radnički iz Niša sa 47, dok 44 ima trećeplasirani Partizan.

Utakmica na Banovom brdu trebalo je da bude odigrana u subotu, a nakon odlaganja od 24 sata zbog snega, potom i pomeranja sa 18 na 19 časova, pa 19.30 ipak je odigrana. Ali, užasni uslovi, led i sneg nisu smetali igračima, bar ne tokom prvog dela utakmice. Tri gola za šest minuta, dva penala više nego što je bilo ko očekivao u uslovima koji ruku na srce nisu bili fudbalski. 

Zvezda je povela golom Bena u 24. minutu, posle penala nad Boaćijem. Igrači Čukaričkog su se vrlo brzo vratili u meč. Samo četiri minuta nakon primljenog gola domaćin je izjednačio preko Stojanovića.

Na novi pogodak čekalo se samo dva minita. Boaći je bio i strelac. Krstičić je sjajno izvukao kontru, došao u kazneni prostor domaćih, a onda na tacni poslužio Boaćija koji je pogodio kroz noge Stevanoviću za 2:1.

Drugi deo utakmice očajno je počeo za goste. Kopitović je povukao Bena u svom kaznenom prostoru u trenutku šuta, sudija pokazao na belu tačku i žuti za štopera Čuke, a pošto je već imao jedan morao je da napusti teren. Ben je opet preuzeo odgovornost ali nije uspeo drugi put na meču sa penala da savlada Nemanju Stevanovića koji je ovog puta pročitao gde će šutirati i zaustavio njegov šut. 

Osim penala sa početka poluvremena, nismo videli mnogo konkretnih akcija od crveno-belih u nastavku utakmice. Nekoliko puta je zapretio srpski šampion, nije uspeo i da dokrajči rivala, ali je do kraja sačuvao prednost i bez drame priveo utakmicu kraju.

 

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)


Strelac: Stojanović 28 - Ben 24. penal, Boaći 30.

Stadion: FK Čukarički. Sudija: Lazar Lukić.

ČUKARIČKI: N. Stevanović - Kopitović, Puškarić, Šapić, M. Stevanović, Docić, Đorđević, Stojanović (od 78. Tedić), Bogosavac, Ovusu, Mudrinski.

CRVENA ZVEZDA: Borjan. Stojković, Savić, Degenek, Gobeljić. Jovičić, Krstičić (od 46, Jovančić), Ben, Ebesilio (od 82.Čaušić), Simić,  Boaći.

TOK MEČA

Foto: starsport

 

Drugo poluvreme

89'. Kapiten Čuke Docić šutirao je sa 20-ak metara, ali je golman Zvezde Milan Borjan bio siguran.

83'.  Boaći se našao u prilici, ali je bio neprecizan.Nema kornera za crveno-gele.

77'. Upozoreni su navijači Zvezde da će utakmica biti prekinuta ako ne prestanu da gađaju grudvama igrače Čuke.

73'. Kraći prekid zbog bakljade i dima nad terenom. Brzo je utakmica nastavljena.

69'. Novi pokušaj Ebisilija posle asistencije Degeneka, uspeo je da šutira pored dvojice čuvara, ali neprecizno sa oko šest ili sedam metara. 

66'. Crveno-beli prete, žele što pre do trećeg gola, ali Čukarički dobro odoleva, s obzirom na to da ima igrača manje.

Foto: starsport

62'.  Boaći je sjajno uposlio Ebisilija pred golom Čuke, ali je ovaj loše primio loptu i propala je šansa za goste. 

58'. Kontra Ovusua koji je pretrčao ceo teren, morao je da vratio loptu Mudrinskom, ali nije mogao levom.

57'. Solidna prilika za Vujadina Savića, ali šutirao je preko gola. 

55'. Ognjen Mudrinski je pokušao glavom, ali loše odraženo, pa Borjan nije imao težak zadatak.

50'. Nema gola, Ben nije bio precizan sa bele tačke drugi put. Sjajna reakcija golmana Čukaričkog Nemanje Stevanovića.  Pročitao je Zvezdinog napadača, bacio se i odbranio mu šut. Ostaje 2:1 za goste.

48'. Nije moglo da bude po Čukarički na startu drugog dela! Boaći je odložio loptu do Bena, Boris Kopitović ga je povukao za ruku u trenutku šuta. Sudija je pokazao penal za Zvezdu i drugi žuti karton za Čukinog štopera.

46'. Nenad Krstičić nije mogao da nastavi utakmicu, pa ga je zamenio Dušan Jovančić.

Foto: starsport

 

Prvo poluvreme

41'. Korner za Čukarički, lopta je pala u peterac Zvezde, ali je neko na vreme od gostujućih fudbalera brzo otklonio potencijalnu opasnost.

40'. Nakon tri gola za samo šest minuta, nema prilika u finišu prvog poluvremena utakmice.  

31'. Krstičić je fauliran pošto mu je uklizao Kopitović, koji dobija žuti karton.

30'. GOL! Zvezda opet vodi 2:1.  Sjajan prodor Krstičića koji je ušao u kazneni prostor domaćih, a onda na tacni poslužio Boaćija koji je šutirao kroz noge Stevanovića i doneo novu prednost crveno-belima.

28'.GOL! Čukarički je izjednačio rezultat - 1:1. Luka Stojanović vratio je svoj  tim u meč.  Stevanović je poslao savršenu povratnu loptu za Stojanovića, a vezista Čuke nije propustio šansu da iskoristi zicer i poravna rezultat.


24'. GOL! Vodi Zvezda 1:0, Ben je bio siguran sa bele tačke! Stevanović je krenuo u pogrešnu stranu, bila je rutinska  egzekucija napadača srpskog šampiona. 

23'. Penal za Zvezdu, pao je Boaći u kaznenom prostoru Čukaričkog! Boaći krenuo ka golu domaćina, a Puškarić ga zakačio po nozi za najstrožu kaznu. 

19'. Najbolja šansa za Zvezdu! Simić je ušao u kazneni prostor po levoj strani, ali je šutirao pravo u Nemanju Stevanovića koji je odlično intervenisao.

15'. Opet igrači Čukaričkog u problemu, delije grudvama gađaju domaćine fudbalere. Moli ih i Vujadin Savić da prestanu. 

10'. Centrašuta Marka Gobeljića sa leve strane, glavom je hteo Boaći, ali je lopta odskakutala pored stative. 

9'. Nova ozbiljna situacija pred golom Stevanovića, Degenek je šutirao sa oko 15 metara,samo korner za goste. 

8'. Navijači Crvene zvezde građaju grudvama sudije i domaće fudbalere, pa je sudija prekinuo meč nakratko i apeluje kod delegata da smiri navijače crveno-belih. I Marko Gobeljić je prišao navijačima i zamolio ih da prestanu. 

Foto: starsport

6'. Loši uslovi za igru  na Banovom brdu lopta često odskače od nabacanog snega na nekim delovima terena. Nije bolje bilo ni u petak na utakmici u Humskoj.

3'. Ebisilio se namestio na levu nogu,šutirao, ali Stevanović je dobro odbranio njegov šut.

Konačno! Meč na Banovom brdu je počeo. Igra se sa narandžastom loptom jer snega i dalje ima po terenu.

- Bilo je burnih 48 sati, došli smo do najtežeg terena i uslova, to je ovde, bila je velika količina snega tako da se utakmica pomerala. Na Košutnjaku je kao na Kopaoniku kada padne sneg. Svi smo dali doprinos da se ova utakmica danas odigra - rekao je direktor lige Bulatović za TV Arena Sport pred početak utakmice.

I igrači Zvezde čiste sneg.

 

 

 

Duel je zakazan za 18 sati u nedelju, pomeren prvo za 60 minuta, dok je najnovija informacija da će utakmica početi od 19.30.

Sneg je, uz veliki angažman radnika oba kluba od jutarnjih sati očišćen, teren je pripremljen za igru, doduše biće po blatnjavoj podlozi. Biće teško igrati, ali šta je tu je!

Evo kako izgleda teren na Banovom brdu!

 

 




Tagovi:

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija