• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

04.01.2019

07:15

INFORMER SAZNAJE: ZVEZDA SE NIŠTA NE PITA ZA DEGENEKA! Kako on odluči o odlasku, tako će i biti!

Crvena zvezda

INFORMER SAZNAJE: ZVEZDA SE NIŠTA NE PITA ZA DEGENEKA! Kako on odluči o odlasku, tako će i biti!

Podeli vest

Crvena zvezda bi posle Nenada Krstičića mogla da ostane i bez Miloša Degeneka, stub odbrane kluba s "Marakane" potvrdio je da pregovara sa predstavnicima Al Hilala i da će uskoro biti poznato da li će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili će ostati u redovima šampiona Srbije

Degenek se nalazi u Dubaiju, gde je sa reprezentacijom Australije na pripremama za Kup Azije, koji počinje danas i traje do 1. februara. Predstavnicima Al Hilala nije bilo teško da skoknu do Dubaija kako bi ubedili defanzivca Zvezde da se već ove zime preseli u Saudijsku Arabiju. U tome im pomaže i fudbaler Al Hilala Jaser al Šahrani.

Još samo plata

On je zajedno sa reprezentativcem Australije bio u šopingu u Dubaiju, a na društvenim mrežama se pojavio video na kojem Degeneka pitaju da li će potpisati za Al Hilal i postati saigrač sa Šahranijem.

- Ništa još nije gotovo, videćemo - uz osmeh odgovara defanzivac crveno-belih.

Jasno je da sve zavisi od Degeneka, jer u ugovoru koji ima sa Crvenom zvezdom postoji klauzula prema kojoj odlični defanzivac može da ode s "Marakane" ako neko plati obeštećenje od tri miliona evra. To je novac koji neće predstavljati problem za milijardere iz Saudijske Arabije i sada samo ostaje pitanje plate. Momak poreklom iz Knina na "Marakani" ima godišnja primanja oko 300.000 evra i nema sumnje da će mu Al Hilal ponuditi više para. Reprezentativac Australije bi tako mogao da unovči odlične igre iz prethodnih šest meseci u dresu Crvene zvezde.

Veća klauzula

Da su u Zvezdi znali da će Miloš ovako odigrati, verovatno ne bi stavili klauzulu ili bi ona bila veća
Izvor Informera

- Sada je sve na Degeneku. Kako on odluči, tako će i biti. Crvena zvezda se zbog otkupne klauzule ništa ne pita, a Degenek će verovatno pokušati da dogovori što bolje lične uslove. Da su u Zvezdi znali da će Miloš ovako odigrati, verovatno ne bi stavili klauzulu ili bi ona bila veća - kaže za Informer izvor iz Zvezde.

Kosanović krpi rupe

Crveno-beli su već doveli jednog štopera, na "Marakanu" je stigao Nemanja Milunović, ali bi u slučaju odlaska Degeneka i Savića bio potreban još jedan.
Meta je, baš kao i nekoliko puta do sada, Miloš Kosanović. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije nije u prvom planu kod trenera Standarda iz Liježa Mišela Prudoma. Prošle sezone je bio na pozajmici u Gectepeu, pa bi crveno-beli pokušali da ga dovedu na pozajmicu.

Degenek je jedan od najboljih igrača u mašineriji trenera crveno-belih Vladana Milojevića i svakako najkonstantniji, jer je u prvom delu sezone odigrao 2.936 minuta i po tome je bez premca čak i u Evropi. Njegova partija iz Salcburga, kada je dva puta asistirao Benu za golove koji su Zvezdi doneli plasman u Ligu šampiona, još dugo će se prepričavati među navijačima srpskog šampiona.

Eventualni odlazak Degeneka svakako će predstavljati veliki udarac za Milojevića, koji bi posle Nenada Krstičića ostao bez još jednog od glavnih igrača. S druge strane, Miloš bi se, ukoliko ode, finansijski i te kako isplatio crveno-belima. On je letos stigao na "Marakanu", a Zvezda je japanskoj Jokohami platila 200.000 evra i sada bi mogla da zaradi 15 puta više.

Bez tandema

Osim Degeneka, "Marakanu" bi ove zime mogao da napusti i kapiten Vujadin Savić. Iako se vode pregovori o nastavku saradnje, za Savića je interesovanje pokazao Trabzon i, ukoliko Turci ispune zahteve srpskog šampiona, moglo bi da se desi da crveno-beli ostanu i bez kapitena. To znači da bi Zvezda u drugi deo sezone mogla da uđe bez dvojice prvih štopera.


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija