• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

11.01.2019

11:49

(FOTO) ZVEZDA POČELA PRIPREME! Milojević hoće sve: Titula i kup su prioritet!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA POČELA PRIPREME! Milojević hoće sve: Titula i kup su prioritet!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za drugi deo sezone u Superligi Srbije

Poznat je spisak fudbalera koji će krenuti sa treninzima, a iako je na spisku na prozivci nije bilo  Miloša Degeneka koji je sa reprezentacijom Australije na Kupu Azije. Takođe, El Fardu Ben će se saigračima pridružiti u subotu.

Na prozivku su došle novajlije Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), dok će Dejan Vidić biti pozajmljen Zemunu, u koji će verovatno i Slovak Erik Jirga, koji je došao u Ljutice Bogdan iz Spartak Trnave. Ekipu su ranije napustili Nenad Krstičić (AEK) i Nemanja Milić (BATE).

Trebalo je da krenemo u četvrtak ali svi znamo zašto je pomereno okupljanje...Treba da odradimo lekarske preglede, sutra završavamo i polako bi trebalo da počnemo sa intenzivnim radimo u termama Čatež, gde će biti akcenat na fizičkoj pripremi. Posle toga povratak i odlazak u Tursku, gde ćemo imati dve nedelje za završni deo priprema.

Ko bude putovao na pripreme u Tursku biće u konkurenciji za drugi deo sezone.

- U ovom trenutku imamo dosta igrača koji će se vratiti sa pozajmica. Prva dva tri dana želimo da vidimo na koje sve igrače mogu da računam, od toga zavisi ko će ići u Terme Čatež a ko bude putovao u Tursku, na njih ću računati. Prelazni rok je u toku, nikada ne znate ko će da ode i dođe, to je živa stvar - rekao je trener Vladan Milojević.

Vladan Milojević okupio je igrače
 

Igrači Zvezde na prozivci: Milan Borjan, Zoran Popović, Nemanja Supić (golmani), Aleksandar Stanković, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Rašid Sumaila, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Branko Jovičić, Nenad Milijaš, Dejan Meleg, Lorenco Ebeslio, Marko Marin, Slavoljub Srnić, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Nikola Stojiljković, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Kafu, Ričmon Boaće, Erik Jirka, Miloš Vulić, Stefan Cvetković, Miloš Gordić, Ze Markos i Veljko Nikolić.

Trener crveno-belih jedva čeka da se završi prelazni rok. 

- Mi već imamo 90 odsto tima za kvalifikacije za Evropu sledeće sezone. Ako naiđe kvalitetan igrač, sigurno nećemo reći ne, ali mnogo je teže na zimu dovesti kvalitetnog igrača nego na leto. Biću najsrećniji kad se završi prelazni rok jer ću znati na koga računam. Doveli smo igrače na pozicijama na kojima nam je trebao igrač ali ne gledamo samo za ovu polusezonu nego i za budućnost. Zadovoljan sam kako Mrkela sve vodi i mogu da kažem da imamo zalog za budućnosti.

Prioriteti crveno-beli naravno su titula i kup.

- Odigrali smo dobru sezonu, Evropa je bila mnogo značajna za nas. Jos nista nije gotovo, tek treba da se dele bodovi. Doveli smo igrače na pozicijama na kojima nam je trebao igrač ali ne gledamo samo za ovu polusezonu nego i za budućnost. Zadovoljan sam kako Mrkela sve vodi i mogu da kažem da imamo zalog za budućnosti.

Novajlija Jirka će možda polusezonu provesti na pozajmici.

- Što se tiče Jirke, on je kvalitetan i on je neko koga smo želeli da dovedemo. Stranac je, a nama je problem broj stranaca, jer četvorica mogu da igraju. Videćemo šta je najbolje za igrača da ima kontinuitet, ako budemo odlučili da on bude taj koji će biti u timu, ostaće kod nas, ako ne, možda ode na pozajmicu. Mislim da ćemo sve znati do kraja prelaznog roka- poručio je Milojević.

 

Prvotimci Crvene zvezde na prvi deo priprema u Terme Čatež odlaze u ponedeljak, 14. januara, i ostaju u staroj bazi do 23. januara. Posle toga će kratko vreme provesti u Beogradu i 26. januara odlaze na drugi deo priprema u Antaliju, gde će ostati do 9. februara.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!
Politika

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom novog zahteva Rusije da se održi sednica SB UN o NATO agresiji na SRJ, da je bio spreman da krene jutros u Njujork, ali je naveo da sednica verovatno neće biti održana jer je Francuska opet najavila da će tražiti dva proceduralna glasanja.

28.03.2024

12:41

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija