• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

14.01.2019

13:47

ZVEZDA U PLUSU OD 42,1 MILIONA EVRA! Crveno-beli za šest meseci prodajom igrača i Ligom šampiona napunili kasu!

Crvena zvezda

ZVEZDA U PLUSU OD 42,1 MILIONA EVRA! Crveno-beli za šest meseci prodajom igrača i Ligom šampiona napunili kasu!

Podeli vest

Crvena zvezda je od prošlog leta do sada zaradila 42,1 milion evra zahvaljujući učešću u Ligi šampiona i prodaji igrača

Klub sa "Marakane" je u prethodnih šest meseci napunio kasu kao nikada ranije i na taj način finansijski stao na noge.

PRODAJA IGRAČA

Nemanja Radonjić 12.000.000
Aleksandar Pešić 4.200.000
Miloš Degenek 3.600.000
Uroš Račić 2.200.000
Luka Adžić 800.000
Nenad Krstičić 500.000
Abraham Frimpong 300.000
Nemanja Milić 300.000
Ukupno: 23.900.000

Dobra transfer politika omogućila je srpskom šampionu da bude u "debelom" plusu. Zvezda je na kupovinu igrača u poslednja dva prelazna roka potrošila 8,49 miliona, ali je u isto vreme od prodaje zaradila 23,9 miliona evra, što znači da je od transfera u plusu od 15,41 milion evra.

Otišla dvojica igrača

Kada se zaradama od transfera doda novac prihodovan od Lige šampiona, dolazi se do ukupnog profita od 42,1 miliona evra. Zvezda je od svega što je donelo igranje u elitnom fudbalskom takmičenju zaradila 26,69 miliona evra. Naravno, najviše od plasmana u Ligu šampiona (15,25 miliona). Prihod od ulaznica bio je oko četiri miliona, osvojeni bodovi u grupi (četiri) doneli su još 3,6 miliona, bonus od UEFA 2,2 miliona, rezultati u kvalifikacijama 1,14 miliona, bonus od Gasproma 400.000 i 100.000 evra zarade od prodaje dresova i suvenira.

 

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je, naravno, prezadovoljan finansijskim rezultatima.

- Zvezda živi od prodaje igrača, naš posao je da kupujemo jeftino i prodajemo skupo, ali dobra je stvar što nismo više u poziciji da prodajemo po svaku cenu - naglašava čelnik srpskog šampiona.

KUPOVINA IGRAČA


Ričmond Boaći 2.500.000
Goran Čaušić 1.000.000
Srđan Babić 800.000
Rik Jirka 750.000
Džonatan Kafu 700.000
Marko Marin 700.000
Lorenco Ebisilio 600.000
Dejan Meleg 300.000
Rašid Sumaila 260.000
Miloš Degenek 200.000
Miloš Vulić 200.000
Nikola Stojiljković 200.000
Veljko Simić 200.000
Zoran Popović 80.000
Ukupno: 8.490.000

Srpski šampion je ove zime prodao dvojicu fudbalera. Najpre je Nenad Krstičić otišao u grčki AEK za 500.000 evra, a od subote ni Milan Degenek više nije igrač Zvezde. Crveno-beli su reprezentativca Australije prodali Al Hilalu iz Saudijske Arabije za 3.600.000 evra. Terzić prodaju Degeneka smatra jednim od najboljih poslovnih poteza kluba.

- Završili smo transfer Miloša Degeneka u Al Hilal. Crvenoj zvezdi pripada četiri miliona dolara. Ovo je jedan od najboljih poslovnih poteza u poslednje vreme kada se uzme u obzir da smo Degeneka pre samo šest meseci doveli za 200.000 evra. Planirali smo prodaju jednog štopera i zato smo pre mesec dana doveli Nemanju Milunovića, štopera iz Bate Borisova, kao slobodnog igrača - poručuje Terzić.

Smanjen dug

Sve to je omogućilo klubu sa "Marakane" da u velikoj meri smanji dug, koji je prethodnih godina pravio veliki problem rukovodstvu kluba. Pre četiri godine crveno-beli su bili u minusu 54 miliona evra.

- Dug je drastično manji nego u vreme kada sam došao u Zvezdu i sada iznosi između 10 i 12 miliona evra. Sve dugove smo vraćali sami. Da bismo sve sveli na nulu, potrebni su nam rezultati, a to imamo u poslednje dve godine. Nećemo se zaustaviti, idemo dalje - poručuje generalni direktor crveno-belih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
moma52

pre 5 godina

I da je sve tačno,a nije(osim onog dela koji se odnosi na LŠ),ovde se prikazuju samo prihodi.Šta je sa rashodima? Koliko je uloženo(opravdano) u pomoćne terene,stadion?Zvezda ima profesionalni pogon od skoro 40 fudbalera,plate ,porezi,održavanje,radna zajednica.Ovi troškovi na godišnjem nivou ne mogu iznositi manje od 25 miliona eura.Tačno je ,dobro se radilo,zaradilo se,ali se brate i trošilo.Priča oko Boaćija je posebno interesantna.Prodat za 5,5 mil.,a onda nakon žest meseci vraćen za 2,5 miliona eura.Obe cifre ne mogu biti tačne ili jedna ili druga,ko je lud na ovom svetu kupi nešto skupo i onda ka tom prodavcu proda za više negoduplo manje.Otkud ovih 12 mil.eura za Radonjića?

ako ti je lakse

pre 5 godina

ti pisi sta god hoces... zbog zdravlja????

pozdravio te

pre 5 godina

..Suma...???? "...Prodat za 5,5 mil.,a onda nakon žest meseci vraćen za 2,5 miliona eura.Obe cifre ne mogu biti tačne ili jedna ili druga,ko je lud na ovom svetu kupi nešto skupo i onda ka tom prodavcu proda za više negoduplo manje"

Čarli

pre 5 godina

Partizan moj omiljeni srpski klub, prolazi kroz krizu. Složile se kocke da i sudije i savez rade na sabotiranju preko utakmica u kojima je očigledno da se sudi na štetu crno belih. Mada ni uprava nije ništa bolja. Ono što jedino može da izvuče klub jeste neko nepredvidivo pojačanje i podmladak. Nadam se da će parni valjak uspeti da izađe iz krize i da ponovo osvetla obraz Srbije u Evropskim takmičenjima. Crvena Zvezda je u poslednje dve godine prošla odlično! Možda i najveći uspeh u poslednje dve decenije. Smanjila dugove na minimalac, ima jak stabilan tim. Jeste da se gura u prvenstvu maksimalno i to svi znaju ali u Evropi se odlično pokazala i opravdala ime šampiona. Zatim imamo Radnički Niš koji je toliko napredovao da se ne pamti kad je taj klub bio ovako jak (možda u Jugoslaviji jedno vreme). Ako budu radili pametno, mogu igrati u Evropi dugo godina. Čukarički koliko sam shvatio je privatan klub, i stvarno pokazuju sjajne rezultate, samo neka nastave da se trude. Vojvodina i Spartak su poprilično popustili, nadam se da će uspeti da se vrate na stabilne noge i ponovo zaigraju u Evropi. Ima tu još superligaša koji bi mogli da pozitivno iznenade kao na primer Voždovac, Mladost, Napredak, Mačva.. Rad je jako dugo godina u Super ligi, ove godine je nešto popustio, nadam se da će uspeti da se dovedu u red i ostanu u ligi a narednih godina i da se popnu na gornji deo tabele. Smatram da su Rad, Voždovac i Čukarički kao dugogodišnji beogradski klubovi koji igraju u Jelen Super Ligi zaslužili da u narednih godina budu pri vrhu. Kao zaključak, nadam se da će svi ovi klubovi izaći iz minusa i dugova, da će postati stabilni i još jači. Da će se graditi i renovirati stadioni, i da će naša liga postati jača i kvalitetnija kao što su to na primer portugalska, turska, holandska, ruska liga itd. A da će naši velikani Partizan i Crvena Zvezda ponovo biti egal sa jednim Realom, Mančesterom ili Juventusom.

Patripta

pre 5 godina

Zašto uvek kad neki klub pokaže neke rezultate odmah se govori kako taj klub neko gura ,da ima sreće itd.To se zove zavist(bolest)

Red Devils85

pre 5 godina

Luka Jovic 800.000e jao majkooo.Najboljeg dali dzaba,trazi ga Real Bajern,mnogi.Sto prodat?Toliko prijavljeno,ili onaj ko ga prodao je lud.Grobari pukli sa Sumom a mi Jovica dali dzabe.Bravo strucnjaci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija