• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

30.01.2019

14:51

JIRKA ĆE BITI VELIKO POJAČANJE! Milojević oduševljen partijama Zvezdinog Slovaka

Crvena zvezda

JIRKA ĆE BITI VELIKO POJAČANJE! Milojević oduševljen partijama Zvezdinog Slovaka

Podeli vest

Erik Jirka (21) biće ogromno pojačanje s obzirom na to da je mladi reprezentativac Slovačke, koji je ove zime u Zvezdu stigao iz Spartaka iz Trnave, oduševio je trenera Vladana Milojevića i saigrače

Crveno-beli su Jirku kupili još letos za 750.000 evra, ali je ostavljen u Trnavi još šest meseci. Ove zime se priključio ekipi s "Marakane", a iako se spekulisalo da bi mogao na pozajmicu u Zemun, Jirka je vrlo brzo pokazao da na njega i te kako može da se računa.

Dobar posao

Hitronogi Slovak bio je možda i najbolji pojedinac u utakmici protiv nemačkog niželigaša Nordhauzena, koju je Zvezda dobila 2:0 golovima Stefana Hajdina i Branka Jovičića. Trener Milojević pohvalio je Jirku, iako nema običaj da izdvaja igrače.

- Znate da nije moj manir da izdvajam pojedince. Ipak, Jirka je dobro odigrao, odlično radi na treninzima, brzo se uklopio u tim. Zadovoljan sam njime, a i ostalim igračima koji su stigli u ovom prelaznom roku. Ljudi zaduženi za transfere su dobro odradili svoj posao - kaže Milojević.

Reči hvale o Slovaku imao je i El Fardu Ben, koji je u utakmici protiv Nordhauzena igrao na suprotnom krilu.

- Jirka je pokazao da je vrlo dobar igrač i da se uklopio u ekipu. Kvalitetan je i verujem da će i u prvenstvu igrati kao i na ovim pripremnim utakmicama - poručuje reprezentativac Komorskih Ostrva.

Čini se da bi Ben i Jirka kao tandem krilnih napadača mogli da prave velike probleme svim protivnicima u nastavku sezone.

- Dobro se slažemo na terenu i mislim da možemo da budemo opasni po protivnika. Njegova najveća vrlina je brzina. Neverovatno je eksplozivan i brz i to pravi mnogo problema igračima koji ga čuvaju - zaključuje Ben.

Naučio srpski

Kapiten crveno-belih Vujadin Savić takođe je fasciniran talentom mladog Slovaka.

- Veoma je dobar momak, a i na terenu je vrlo brzo pokazao da je ozbiljan talenat, ima neverovatnu brzinu i verujem da će biti veliko pojačanje za nas. Nisam znao da sasvim pristojno govori srpski. Biće mu lakše da se adaptira, zna i nekoliko navijačkih pesama, a mi ćemo ga naučiti još neke - ističe defanzivac Zvezde.

Savić je nedavno produžio ugovor sa crveno-belima i na "Marakani" bi trebalo da ostane do juna 2022. godine.


 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija