• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2019

20:33

(FOTO) ZVEZDA OSIGURALA PRVO MESTO U ABA LIGI! Crveno-bela rutina protiv Olimpije

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA OSIGURALA PRVO MESTO U ABA LIGI! Crveno-bela rutina protiv Olimpije

Podeli vest

Ogromnu razliku u klasi košarkaši Crvene zvezde pokazali su u duelu protiv Olimpije i slavili rezultatom 89:61 čime su četiri kola pre kraja regularnog dela obezbedili prvo mesto pred plej-of u ABA ligi

Osim prve četvrtine u kojoj su gosti koliko-toliko parirali, Crvena zvezda je lagano izašla na kraj sa posrnulim gigantom iz Ljubljane.

U prvoj četvrtini se naročito istakao Majkl Odžo, koji je nestao u nastavku, a ovu deonicu obeležile su i trojke Berona i Simanića.

Dve vezane trojke mladog Nenadića obeležile su drugu deonicu koja je završena sa velikih plus 20 u korist Zvezde, što je donekle uticalo na prilično lagano drugo poluvremene, u kome šampion Srbije nije dozvolio da, uprkos nešto opuštenijoj igri u 3/4, dozvoli protivniku da se ozbiljnije primakne.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, Nenadić je imao 14, a Odžo 13, dok se kod gostiju posebno istakao Lapornik sa 14, a poen manje je imao Špan.

Ovom pobedom Zvezda će četiri poslednja meča u regionalnom šampionatu igrati revijalno pošto je obezbedila prvo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu ABA lige.

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJA 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Uroš Obrknežević, Dragan Porobić, Denis Hadžić.

CRVENA ZVEZDA: Čović 10, Kešelj 0, Perperoglu 8, Davidovac 3, Nenadić 14, Faje 0, Beron 9, Dobrić 15, Ristić 8, Simanić 9, Cirbes 0, Odžo 13.

OLIMPIJA: Džons 2, Tratnik 0, Špan 13, Lazić 7, Šimanić 4, Miljenović 4, Simonović 6, Lapornik 14, Begić 6, Badžim 3, Sanon 0, Rebec 2.

Kraj

- Nova trojka Čovića, ukupno 11 za Zvezdu na ovom meču za konačnih 89:61.

- Pogađa i Nenadić za 80:57 na dva minuta pre kraja meča.

- Rutinsko otaljavanje posla za Crvenu zvezdu u završnoj četvrtini. Čović pogađa za velikih 78:51.

III četvrtina

- Treća deonica je završena prednošću Zvezde od 66:47.

- Dobrić pogađa trojku za Zvezdu vođstvo od 66:45.

- Davidovac pogađa za 61:42, a ovi poeni dolaze posle perioda u kojima je Olimpija bila nešto bolji rival. Ipak, prednost crveno-belih je toliko velika da gosti nisu mogli tek tako da umanje razliku.

- Gosti su bar u jednom napadu pokazali da postoji još jedan tim osim Crvene zvezde na ovom meču. Simonović zakucava uz dodatni faul i sada je 55:39 za crveno-bele.

- Sjajna saradnja Čovića i Odža, a ovaj potonji zakucava posle pika sa omalenim plejmekerom za još veće vođstvo od 55:33.

- Lepo kucanje Odža za velikih plus 24 za Zvezdu. Crveno-beli vode sa 53:29.

Poluvreme

 

- Beron pogađa trojku za 49:27, a do kraja poluvrema se upisao i Lapornik koji je uspostavio 49:29.

- Dobar prodor Perperoglua za 44:23.

- Lepa realizacija Simanića sa poludistance, a kasnije i u ofanzivnom skoku. Četiri brza poena za mladog košarkaša koji donosi Zvezdi velikih 42:23.

- Nenadić pogađa trojku iz ugla i donosi Zvezdi prvu dvocifrenu prednost - 31:19, a isti košarkaš ponovo postiže šut za tri poena za velikih 34:19.

- Nenadić pogađa oba slobodna bacanja za 28:19. Gosti i dalje bez poena u drugoj četvrtini, a na isteku je treći minut igre.

- Ristić pogađa prve poene za Zvezdu u drugoj četvrtini i donosi prednost od 26:19.

I četvrtina

- Prva četvrtina završena je prednošću Zvezde od 24:19.

 

- Lapornik sam kao duh u uglu koji pogađa trojku i smanjuje razliku na samo plus dva u korist domaćih - 21:19.

- Odžo je vrlo aktivan u ovom delu igre. Pogađa poene za vođstvo Zvezde od 17:11.

- Ubrzo i Beron postiže trojku za Zvezdu koja vodi plus pet - 14:9, ali Lapornik uzvraća za 14:11.

- Simanić sam kao duh pogađa za tri poena i donosi Zvezdi prednost od 11:6.

Foto: Starsportphoto

 

- Zvezda preko Čovića stiže do velikih 7:2.

- Izuzetno atraktivan poena Špana preko Odža kojim smanjuje vođstvo Zvezde na 3:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija