• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2019

21:18

(FOTO) ZVEZDA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! Crveno-beli izbegli bruku i plasirali se u polufinale Kupa Koraća!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! Crveno-beli izbegli bruku i plasirali se u polufinale Kupa Koraća!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su jedva na jedvite jade pobedili Dinamik 75:70 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća

Strepeli su crveno-beli 40 minuta protiv Dinamika i na kraju sa penala došli do plasmana u polufinale Kupa. Hodali su košarkaši Zvezde po ivici provalike, praktično bili poraženi, ali su ipak uspeli da izvuku živu glavu i spasu se bruke. 

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Mega Bemaksa (subota, 21h), dok se u drugom meču za finale sastaju Partizan i FMP (17h). 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, a po 13 su postigli Simanić, Dobrić i Davidovac. Kod Dinamika Glišić je imao 23 poena i devet skokova, 13 je dodao Vulikić, dok je Rakićević ubacio 10. 

Sjajno prvo poluvreme odigrao je Dinamik. Ubacili su čak sedam trojki, tokom druge deonice imali i dvocifrenu prednost od 12 poena. Posebno su protiv Zvezde bili raspoloženi bili Miloš Glišić i Petar Rakićević.

Foto: Starsportphoto

Igor Rakočević i Žarko Paspalj

S druge strane, Zvezda je promašivala i iz reketa i sa distance. Mučili su se crveno-beli koji su ozbiljno potcenili protivnmika, a Ognjen Dobrić je sa dve trojke sprečio da crveno-beli pred drugi deo utakmice ne budu na dvocifreno minusu. 

Glišić je trojkom početkom treće četvrtine odveo Dinamik na +12. Simanić je potom sa dve vezane trojke uspeo da prepolovi minus 42:36. Razigrani Glišić je ponovo doneo svom timu dvocifreno vođstvo, pa je Dinamik je četiri minuta pre kraja treće deonice vodio 51:38. Uspeli su ipak Davidovac i Braun da smanje minus ispod deset razlike. Ali, nisu se dali inspirisani Dorćolci, pa su pred odlučujuću četvrtinu imali 10 poena prednosti 58:48.

Ali, uozbiljili su se crveno-beli u četvrtoj četvrtini, koju su furiozono otvorili Beron i Dobrić sa dve trojke. Zvezda je serijom 10:2 prišla na  amo minus 2 - 60:58, pet minuta pre kraja meča.

U finišu je usledila prava drama. Četiri minuta pre kraja Simanić je sa linije za slobodna bacanja poravnao rezultat 63:63. Dinamik je ponovo poveo, ali je Beron sa četiri vezana poena preokrenuo na 67:65.Ali, uzvratio je Vulikić sa 5:0 i vratio prednost Dinamiju 70:69. Dobrić i Beron su u nastav ku sa penala vratili vođstvo Zvezdi koja je na kraju na jedvite jade iščupala poobedu.

 

CRVENA ZVEZDA - DINAMIK 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

 

Dvorana: Čair. Sudije: Aleksandar Glišić, Siniša Prpa, Radoš Arsenijević

CRVENA ZVEZDA:  Čović 3, Nenadić, Simanić 13, Kešelj, Davidovac 13, Lazić 2, Dobrić 13, Regland 3, Perperoglu 1, Cirbes 3, Beron 21, Ristić 3.

DINAMIK: Beslać 7, Vulikić 13, Rakićević 10, Malidžan, Janković, Kutlešić 5, Đerić 3, Ostojić 5, Savković 4, Glišić 23, Stepanović, Slijepčević.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija