• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Stefanović

22.03.2019

19:31

IZ CRVENO-BELE PERSPEKTIVE! Čović: Samo da se ne ponovi Niš, "sitnice" će odlučiti!

Crvena zvezda

IZ CRVENO-BELE PERSPEKTIVE! Čović: Samo da se ne ponovi Niš, "sitnice" će odlučiti!

Podeli vest

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je pred polufinalni okršaj sa Partizanom da je njegov tim spreman da odgovori na sve izazove dok se oni zadržavaju u sportskim okvirima

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana smatra da veliki izazovi čekaju crveno-bele, ali i strahuje da bi "sitnice" mogle da odluče pobednika.

- Očekujem da gledamo dobru košarku, ovo su važne utakmice, ulog je finale ABA lige. Crvena zvezda je spremna i organizaciono, a i na terenu da odgovori svim izazovima koje nose ovakve utakmice. Tu pod "izazovima" mislim na kvalitet protivnika, ali i mnoge druge stvari i "sitnice" koje mogu da odluče pobednika u seriji. O njima ne bih ovom prilikom - započeo je Čović.

IZ CRNO-BELE PERSPEKTIVE! Mijailović: Imamo srce i snagu, borićemo se protiv svih!

Crveno-beli su došli do skora od 21:1, a da li Zvezda može i do trofeja ABA lige i povratka u Evroligu posle godinu dana pauze.

- Uveren sam da može, to smo pokazali i u ligaškom delu. Imamo kvalitet, imamo i ogromnu želju da dođemo do uspeha. Ali kvalitet, i isti cilj imaju i ostale ekipe i zato moramo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Jako je važno da zvezdini navijači ispune Pionir do poslednjeg mesta, jer igrači, treneri i uprava su zajedno sa navijacima, su uložili veliki napor da obezbedimo prednost domaćeg terena.  Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek nose određenu tenziju. Ali uvek moramo da vodimo računa da ta tenzija i rivalstvo ostanu u sportskim okvirima. Incidenti na terenu su proizvod adrenalina i važnosti utakmica, ali zato van terena ne bi trebalo da bude nikakvih incidenata jer se ovde ne radi o pitanju života i smrti, već o sportu. Mnogi zaboravljaju da postoji i sutra - rekao je predsednik Zvezde.

Foto: Beta

Suđenje je bila nezaobilazna tema, a Čović strahuje da bi mogao da se ponovi scenario iz Niša, kada su crveno-beli smatrali da su žestoko oštećeni.

- Kao dugogodišnjem sportskom radniku, ostaje mi da verujem da se ništa slično neće ponoviti. Ako se ponove greške koje direktno utiču na ishod kao one u Nišu, a tu je bilo najmanje 4-5 tendencioznih krupnih grešaka na štetu Crvene zvezde, onda ne idemo u pravom smeru. ABA ligu vode klubovi uz pomoć glavnog sponzora i neophodno je da vodimo računa o našem proizvodu, za razliku od nekih drugih , koji su organizivali takmičenje u Nišu, ne vodeći računa o sopstvenim normativnim aktima. Ko razume, shvatiće - rekao je Čović.

IZ ZVEZDE VEĆ OPOMINJU NA SUĐENJE! Bili su na udaru crveno-belih zbog događaja u Podgorici, a sada dele pravdu u polufinalu sa Partizanom!

Kako da sve prođe, a da nema pritiska...

- Ako se bude pričalo o pritisku, i samo o pritisku, onda će se manje razmišljati o igri i košarci. Sa druge strane, igrači i stručni štabovi moraju da se nose sa pritiskom, ako je to uopšte neuobičajeno, jer je to sastavni deo njihovog posla. Crvena zvezda je u bliskoj prošlosti imala velikih utakmica i ogroman pritisak pred neke utakmice, ali je znala to da iznese. Ponavljam, poziv navijačima Crvene zvezde da do posledneg mesta ispunimo dvoranu "Aleksandar Nikolic"i tako dođemo do cilja savladavši svi zajedno, sva vidljiva i nevidljiva iskušenja. Od uspeha KK Crvena zvezda umnogome zavise i uspesi drugih klubova u Crvena zvezda mada se to možda ne vidi na prvi pogled - zaključio je predsednik crveno-belih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija