• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2019

19:52

(FOTO/VIDEO) VESIĆ POKLONIO POBEDU ZVEZDI! Proleter dominirao u Novom Sadu, šampion odneo bodove!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) VESIĆ POKLONIO POBEDU ZVEZDI! Proleter dominirao u Novom Sadu, šampion odneo bodove!

Podeli vest

Fudbaleri novog srpskog šampiona Crvene zvezde slavili su na gostovanju Proleteru u Novom Sadu 1:0 u meču šestog kola plej-ofa Superlige Srbije, a trijumfu je prethodila katastrofalna greška golmana domaćih Miloša Vesića

Mnogo sreće imala je Crvena zvezda ovog popodneva, ali je na kraju odnela bodove sa teškog gostovanja u Novom Sadu.

Domaći su mnogo bolje ušli u meč i već u najranijoj fazi stvorili šansu preko Mitrovića, koji se prilično obrukao pred golom Popovića.

Ređale su se uglavnom poluprilike pred golom rezervnog čuvara mreže crveno-belih, dok je Zvezda do poluvremena uglavnom pretila preko mladog Dejana Joveljića koji nije nalazio rešenja da savlada Miloša Vesića.

Nastavak meča je obeležio gol Milana Jevtovića u 75. minutu kome je prethodila užasna greška Vesića, koji je (moguće pod blagim pritiskom Zvezdinog strelca) ispistio loptu i kumovao odlučujućem golu za crveno-bele.

Do kraja su Vujaklija i Čović imali solidne prilike da izjednače rezultat, dok je na drugoj strani Jevtović imao još jedan solo prodor koji nije ispraćen od saigrača, a solidne pokušaje imali su Savić i Jirka.

Zvezda je tako otišla na 11 bodova u odnosu na drugoplasirani Radnički uz utakmicu više, dok je Proleter ostao na samo jednoj pobedi iz šest mečeva u plej-ofu.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Stadion: Karađorđe. Sudija: Lazar Tripković.

Strelac: Jevtović u 75. minutu za Crvenu zvezdu.

PROLETER: Vesić - Tanasin, Lenadro, Lambulić, Ćuković, Govedarica, Plavšić (od 79. Novaković), Čolović, Čović, Mitrović (od 83. Stamenić), Vujaklija (od 63. Ilić).

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gajić, Milunović, Savić, Stojković, Simić (od 68. Ebisilio), Čaušić, Ivanić, Vukanović (od 61. Jevtović), Pavkov, Joveljić (od 61. Jirka).

Kraj!

90' Igraće se još tri minuta u nadoknadi vremena.

88' Uzvraća Jevtović na drugoj strani, Zvezdin ofanzivan maestralno prodire po levoj strani, ali nije imao podršku u napadu.

87' Čović propušta dobru priliku za Proleter. Na ubačenu loptu sa leve strane ofanzivac domaćih je fudbalski reagovao, ali mu se nije dalo da postigne gol.

84' Dobra lopta Jevtovića i prilika za Jirku, ali je lopta odskočila i omela Zvezdinog Slovaka da duplira vođstvo srpskog šampiona.

Foto: Starsportphoto

 

75' GOOL! Crvena zvezda konačno stiže do vođstva od 1:0, strelac je rezervista Milan Jevtović. Zvezdino letošnje pojačanje se najbolje snašlo u petercu gostiju posle očajne intervencije golmana Vesića nakon kornera. Vesić je ispustio loptu, ostaje pitanje koliko ga je legitimno u tome omeo strelac jedinog gola u današnjem susretu.

63' Novi pokušaj Čovića. Lopta se od Vujadina Savića odbila u korner. Pokušao je zatim Leandro posle prekida, ali ovaj put lopta odlazi u gol aut.

61' Dobra šansa za Srđana Vujakliju. Imao je bivši centarfor Crvene zvezde dobru priliku da ugrozi Popovića, ali je čuvar mreže crveno-belih odbranio udarac.

46' Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme

45' Igraće se još dva minuta nadoknade vremena.

41' Zamalo da Zvezda dođe do vođstva ni iz čega. Veljko Simić je pokušao da ubaci loptu u peterac domaćih, ali se ona našla ispred Vesića, koji je krajnjim naporom uspeo da je izbaci u korner.

35' Ponovo Mitrović bez uspeha pred golom Popovića, ovaj put je pokušao da proturi loptu u dalji ugao i za malo je bio neprecizan.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

29' Dobar udarac glavom Joveljića, ali je sudija Tripković signalizirao faul procenivši da je mladi napadač Zvezde napravio faul prilikom skoka.

22' Solidan pokušaj Alekse Vukanovića koji je na centaršut Filipa Stojkovića prvi stigao do lopte, ali je njegov udarac završio preko gola.

15' Možda prva ozbiljnija situacija pred golom Vesića. Mladi Dejan Joveljić se našao pred golom, ali nije bio dovoljno ni brz ni spretan da donese vođstvo Zvezdi.

Foto: Starsportphoto

 

12' Oprobao se i Govedarica, ali Popović bez većih problema interveniše.

Foto: Starsportphoto

 

7' Novi pokušaj Proletera. Ovaj put je Čović pokušao, ali je Popović lako ukrotio loptu.

3' Ozbiljna šansa za Mitrovića, ali je ofanzivac Proletera iz izgledne pozicije poslao loptu pored gola. 

1' Meč je počeo. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija