• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2019

14:25

ZVEZDA NE MENJA TIM KOJI DONOSI TROFEJE: Tomić i ceo stručni štab predvode ekipu naredne sezone

Crvena zvezda

ZVEZDA NE MENJA TIM KOJI DONOSI TROFEJE: Tomić i ceo stručni štab predvode ekipu naredne sezone

Podeli vest

Andrija Gavrilović i Aleksandar Lukman produžili su ugovore sa KK Crvena zvezda mts i biće deo stručnog štaba i u takmičarskoj sezoni 2019-2020, potvrdio je klub. Pod ugovorom su i prvi trener Milan Tomić, pomoćnici Milenko Topić i Saša Kosović, tako da će stručni štab u kompletnom sastavu nastaviti izuzetno važan posao


- KK Crvena zvezda  u jeku borbe za šampionsku titulu Srbije, već je počeo i pripreme za izuzetno važnu i zahtevnu takmičarsku sezonu 2019-2020, u kojoj će igrati 4 takmičenja, i predstavljati našu zemlju u novom formatu Evrolige sa 18 klubova. Klub sa zadovoljstvom obaveštava javnost da će u novu sezonu ući sa kompletnim stručnim štabom iz sezone 2018-2019, pošto su nove ugovore sa crveno-belima potpisali trener Andrija Gavrilović i kondicioni trener Aleksandar Lukman - navodi se u saopštenju kluba.

Andrija Gavrilović je bio izuzetno važan deo uspeha, i zahtevne sezone KK Crvena zvezda mts. Rođen je 13. januara 1965 u Beogradu. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpiji iz Milana od 1999. godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008. godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u UNIKS-u i Himkiju gde je proveo čak šest godina i sa tim klubom osvojio dve titule Evrokupa i VTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija KK Crvena zvezda, a sada će i drugu sezonu zaredom biti izuzetno važan deo stručnog štaba seniorskog tima KK Crvena zvezda.

Foto: Starsportphoto

 



Prof. dr Aleksandar Lukman takođe ostaje zadužen za kondicionu i fizičku spremu košarkaša Crvene zvezde u koju se vratio tokom leta 2018.godine. Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu, doktorirao je 2008. godine u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine. Bio je kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

Kao deo stručnog štaba Uniksa iz Kazanja osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, osvojio je Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Foto: Starsportphoto

 



Klub obaveštava da je pod ugovorom prvi trener Milan Tomić, kao i  pomoćnici Milenko Topić i Saša Kosović, tako da će stručni štab u kompletnom sastavu nastaviti izuzetno važan posao koji je započeo u takmičarskoj sezoni 2018-2019 u kojoj je seniorski tim već osvojio Superkup ABA lige i takmičenje koje je ocenjeno kao prvi takmičarski cilj za ovu sezonu – ABA ligu.

O narednim koracima vezanim za prelazni rok KK Crvena zvezda će kao i uvek obaveštavati javnost kroz zvanični sajt kluba i društvene platforme KK Crvena zvezda mts.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija