• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ

18.06.2019

12:32

ZVEZDA ĆE PONOVI IGRATI LIGU ŠAMPIONA! Bivši igrači veruju da će crveno-beli ponoviti prošlogodišnji uspeh

Crvena zvezda

ZVEZDA ĆE PONOVI IGRATI LIGU ŠAMPIONA! Bivši igrači veruju da će crveno-beli ponoviti prošlogodišnji uspeh

Podeli vest

Zvezdi neće biti lako da ponovi prošlosezonski rezultat, ali verujemo da će ekipa Vladana Milojevića ponovo igrati Ligu šampiona, kažu bivši igrači crveno-belih Dušan Savić i Mihajlo Pjanović!

Srpski šampion će ovog utorka na žrebu u Nionu (14.30) saznati protivnika u prvom kolu kvalifikacija, dok će rivala u drugoj rundi saznati dan kasnije u podne.

Zvezda je povlašćena u prva dva kola, tako da će joj put do Lige šampiona biti za nijansu lakši nego prošle godine. Tada je ekipa s "Marakane" bila nosilac samo u prvoj rundi. Potencijalni rivali crveno-belih na startu kvalifikacija su, između ostalih, Sarajevo, Sutjeska iz Nikšića i Škendija iz Tetova. U drugom kolu, rival bi mogao da im bude i albanski klub Partizani iz Tirane.

Potrebna sreća

Nekadašnji golgeter kluba s "Marakane" Dušan Savić smatra da crveno-bele čeka težak zadatak.

- Od Zvezde se očekuje da se ponovi prošlogodišnji rezultat i plasira se u Ligu šampiona. Zvezdaška javnost je takva, stalno traži više. Uvek je teško ponoviti veliki uspeh, ali verujem da će crveno-beli i ove sezone igrati sa najboljim klubovima u Evropi - kaže za naš list Dule Savić.

Nagazne mine

Možda bi bilo dobro izbeći ekipe sa prostora bivše Jugoslavije da se ne bi dogodio incident
Dušan Savić

Otac sadašnjeg kapitena Zvezde Vujadina Savića dodaje da bi bilo dobro izbeći susrete sa ekipama iz bivše Jugoslavije.

- Te timove bi bilo dobro izbeći na žrebu, da se ne bi dogodio neki incident. Uvek će se naći neko ko će da provocira, a Zvezdi sada nikako nije potrebna nova kazna UEFA. Međutim, ko god da bude protivnik, crveno-beli moraju od starta kvalifikacija da krenu ozbiljno. Nema lakih mečeva u Evropi, niko nije unapred pobeđen, upravo je to Zvezda dokazala prošle godine u grupnoj fazi takmičenja - ističe Dušan Savić.

Jovančić: Korak po korak

Prvotimac Zvezde Dušan Jovančić nada se da će ekipa ponovo igrati evropsko takmičenje.

- Idemo kolo po kolo, pa ćemo videti dokle ćemo stići. Ne razmišljamo previše unapred. Svakako se nadamo da možemo opet u neko evropsko takmičenje. Možda bi u prvoj rundi bilo najbolje da izbegnemo neke protivnike zbog nefudbalskih razloga. Na kraju, koga god da nam dodeli žreb, bićemo maksimalno spremni za te utakmice - kaže Jovančić za Informer.

Da najtrofejnijem srpskom klubu neće biti lako da se plasira u elitno evropsko takmičenje smatra i Mihajlo Pjanović.

- Biće vrlo teško ponovo se plasirati u elitu. Mnogo toga će zavisiti od žreba, potrebno je i malo sreće. Takođe, tim još nije iskristalisan. Ipak, verujem da će stručni štab uraditi sjajan posao, kao što je to bio slučaj i prošle sezone i da ćemo ponovo gledati Zvezdu u Ligi šampiona - naglašava Pjanović.

Bolji od svih

Za razliku od Duleta Savića, njegov mlađi kolega ne veruje da bi za crveno-bele susreti protiv Škendije, Sarajeva i Sutjeske mogli da predstavljaju problem.

- Siguran sam da Zvezda neće imati nikakvih problema u prva dva kola i da će, kao i prošle godine, lako proći te uvodne runde. Ko god da bude protivnik, crveno-beli će to odraditi rutinski. Beograđani su mnogo kvalitetniji od svih potencijalnih rivala, a neće imati problema ni sa ovim "škakljivim" protivnicima, poput Škendije ili Sarajeva - zaključuje Pjanović.
 

MOGUĆI RIVALI ZVEZDE U
1. KOLU KVALIFIKACIJA:

Škendija (Makedonija), HJK (Finska), Dandalk (Irska), Sarajevo (BiH), Riga (Letonija), Nome Kalju (Estonija), Suduva (Litvanija), Sutjeska (Crna Gora), Saburtalo Tbilisi (Gruzija), Ararat (Jermenija), Valeta (Malta), F91 Dudelanž (Luksemburg), Linfild (Severna Irska), Nju Sejnts (Vels), HB Toršavn (Farska Ostrva), tim iz pretkvalifikacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 4 godine

Nastavite da prodajete igrače kako ste počeli (prodat Joveljić, sprema se prodaja Boaćija i Pavkova), nećete igrati ni Ligu Evrope!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija