• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

24.07.2019

08:11

(20.45, RTS 1) NISMO VANZEMALJCI! Milojević zagrmeo pred meč sa Helsinkijem!

Crvena zvezda

(20.45, RTS 1) NISMO VANZEMALJCI! Milojević zagrmeo pred meč sa Helsinkijem!

Podeli vest

Prvak Srbije (sreda, 20.45, RTS 1) dočekuje šampiona Finske u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a revanš je za sedam dana u Helsinkiju

Ne znam zašto se potencira priča da smo mi neki vanzemaljci, ta vremena su odavno prošla i moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo Helsinki, kaže trener Crvene zvezde Vladan Milojević

Crveno-beli su u uvodnoj rundi kvalifikacija eliminisali litvansku Suduvu odigravši najpre 0:0 na strani, a potom je na "Marakani" bilo 2:1. Helsinki je u 1. kolu izbacio HB Toršavn, pobedivši ga 3:0 kod kuće, dok je na Farskim Ostrvima bilo 2:2.

Nismo Bogom dani

Ne znam zašto se stalno potencira priča da smo mi Bogom dani i da smo vanzemaljci. Ne postoje više ta vremena, moramo da shvatimo gde smo. Crvena zvezda je velika kao klub, a u poslednjih nekoliko godina pokušavamo da je vratimo tamo gde pripada
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Hvataju zalet

Zvezda je proglašena velikim favoritom u večerašnjem susretu, a to je ono što je iznerviralo Milojevića.

- Ne znam zašto se stalno potencira priča da smo mi Bogom dani i da smo vanzemaljci. Ne postoje više ta vremena, moramo da shvatimo gde smo. Crvena zvezda je velika kao klub, a u poslednjih nekoliko godina pokušavamo da je vratimo tamo gde pripada. I u 1. kolu je bila priča da je to tamo neka Suduva, a to uopšte nije loša ekipa. Tako je i sada pred Helsinki - kaže Milojević.

Trener crveno-belih kaže da se njegovi igrači nikoga ne plaše, ali da poštuju svakog rivala.

- Moramo da poštujemo svakog rivala i to je ono što tražim od igrača, da protivnika shvate ozbiljno. Sa druge strane, mi se nikoga ne plašimo. Vidim da su igrači motivisani i to me raduje. Igraju se dve utakmice, večeras je samo prvo poluvreme. Mi ćemo se truditi da ispunimo plan koji imamo - ističe trener dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

TRENER ZVEZDINOG RIVALA POBEDIO SMRT - BUKVALNO! Neverovatna priča stratega Kopenhagena!

BIĆE BUČNO, DRUGAČIJE NEGO KOD KUĆE! Trener Helsinkija svestan šta čeka njegovu ekipu u Beogradu!

Crveno-beli su se sa Helsinkijem sastali u sezoni 1997/98. u kvalifikacijama za Kup pobednika kupova. U Finskoj su izgubili 1:0, dok su u Beogradu pobedili 3:0, uz dva gola Dejana Stankovića i pogodak Zorana Njeguša. Milojević nije želeo da prognozira ishod meča, niti da kaže kojim bi rezultatom bio zadovoljan.

Degenek spreman

 

Vladan Milojević nije krio zadovoljstvo zbog povratka defanzivca Miloša Degeneka na "Marakanu".

- Ponosan sam što se takav igrač vratio u Zvezdu. Miloš je uložio veliku energiju da se vrati ovde, veliki je profesionalac i mlađi igrači će mnogo naučiti od njega. Čim se pojavila mogućnost da se vrati, reagovali smo i doveli ga. Već je trenirao, licenciran je i poznajući ga, već je spreman da igra - kaže Milojević.

- Biće nam potrebno vreme da se uigramo. Voleo bih da budemo malo bolji nego u prethodnom meču. Videćemo kako će da bude, ne želim da pričam o tome šta očekujem i šta bih voleo. Jako sam loš prognozer. Šta god da bude bilo, večeras nije kraj. Bio bih zadovoljan dobrom igrom, a rezultat neka dođe kao posledica dobre igre - poručuje strateg na klupi kluba s "Marakane".

Milojević je sa svojim stručnim štabom do detalja analizirao ekipu Helsinkija, ali nije želeo da izdvaja nijednog pojedinca.

- Ne bih izdvajao posebno nekog protivničkog igrača, njihova igra se zasniva na disciplini i timskom duhu. Snaga im je u kompaktnosti. Helsinki u poslednje vreme igra veoma bitnu ulogu u finskom fudbalu. Oni su u takmičarskom ritmu, a mi se tek zahuktavamo i značile su nam ove utakmice protiv Suduve - kaže trener crveno-belih.

Zvezda će, ukoliko eliminiše Helsinki, u 3. kolu kvalifikacija najverovatnije igrati protiv Kopenhagena, ali Milojević nije želeo da priča o Dancima.

- Nisam u tom fazonu, razmišljam samo u Helsinkiju, iako se već pojavilo mnogo toga o potencijalnom rivalu. Te priče šta bi bilo kad bi bilo, ne zanimaju me - ističe Milojević.

Kanjas se oporavio

Kada je reč o igračkom kadru, Tomane je i dalje povređen, dok se Kanjas vratio treninzima.

- Kanjas se priključio ekipi, nema nikakvih medicinskih problema. Videćemo koliko će biti spreman, ali on je iskusan igrač. Žander je na utakmici protiv Javora imao problema, uhvatio ga je "totalni grč celog organizma" i zato je zamenjen. On je poslednju utakmicu odigrao još u martu i moraće malo da istrpi do povratka u formu - zaključuje Vladan Milojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija