• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2019

19:50 >> 19:47

(VIDEO) PORAZ ZA BRIGU, ALI JE KOPENHAGEN NA VIDIKU! Zvezda preživela Helsinki, čeka se put u Dansku!

Crvena zvezda

(VIDEO) PORAZ ZA BRIGU, ALI JE KOPENHAGEN NA VIDIKU! Zvezda preživela Helsinki, čeka se put u Dansku!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su 2:1 od Helsinkija u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali posle 2:0 u Beogradu uspeli da overe plasman u treću rundu

 

Ekipa šampiona Srbije na (vrlo verovatan) duel sa Kopenhagenom ide sa prvim porazom ove sezone. Nije odbrana crveno-belih izdržala do kraja i sačuvala "makar" nerešen rezultat. Biće puno posla za Vladana Milojevića pred nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

(VIDEO) FRKA U HELSINKIJU! Navijači Zvezde se tukli sa Fincima!

Držala je Zvezda tokom prvih 45 minuta igru pod koncem, imala nekoliko jako dobrih prilika, ali je viđeno i mnogo razloga za brigu. Mohamed el Fardu Ben kao da je nestao sa terena. Evidentno je da je napadač u ozbiljnom padu forme, kao i nekolicina igrača crveno-belih (Mirko Ivanić, Srđan Babić... prim.aut).

Odmah po početku drugog dela igre stigao je hladan tuš za Beograđane, Riski je proigrao kapitena Dalstroma, a ovaj doneo prednost i nadu domaćem sastavu. Ipak, brzo je stigao odgovor. Ponovo je Marko Marin izvadio čarobni štapić i magičnim dodavanjem proigrao Dušana Jovančića za izjednačenje i nemoguću misiju Helsinkija.

Ipak, da dodatno donese brigu Beograđanima, pobrinuo se Riski, koji je u 91. minutu savladao Borjana, časno svoj tim ispratio u kvalifikacije za Ligu Evrope, a Vladanu Milojeviću zadao zadatak koji će trener morati da reši u što kraćem roku i spremi ekipu za duel sa Dancima.

 

HELSINKI - CRVENA ZVEZDA 2:1 (0:0)

Dalstrom u 46. minutu, Riski u 91. minutu za Helsinki- Jovančić u 56. minutu za Zvezdu

Stadion: Telia arena (Finska), Sudija: Alan Bjeri (Švajcarska)

HELSINKI: Rudakov - Alho, Obilor, O´Šogensi, Rafinja (od 65. Viktor Ruiz) - Para Sinistera (od 77. Vananen), Kairinen - Riski, Dalstrom, Mensa - Tarasov (od 46. Tarinen). 

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas (od 88. Degenek) - Ben, Marin, Jevtović (od 74. Ivanić) - Boaći (od 55. minuta Pavkov)

 

Tok meča:

KRAJ MEČA! Zvezda je u trećem kolu!

91. minut - GOOOOOOL! Riski! Helsinki dolazi do gola i verovatno pobede na ovom meču!

89. minut - Dobar potez Dalstroma koji je asistirao Mensahu, ali njegov šut odlazi preko gola.

88. minut - Poslednja promena u redovima šampiona Srbije. Hose Kanjas ustupa mesto Milošu Degeneku.

84. minut - Dobra prilika za Zvezdu, mogli su crveno-beli do gola da je Ben dao malo bolji pas usamljenom Ivaniću koji je samo uspeo malo da potkači loptu pa je Rudakov lako odbranio.

83. minut - Prilično je opao ritam meča. Zvezda kontroliše igru, ali je postalo jasno i jednom i drugom timu da je ovde sve rešeno što se tiče plasmana u treće kolo.

77. minut - Poslednja promena u redovima Helsinkija. Umesto Pare u igri je Vananen.

74. minut - Menja i Milojević, umesto Jevtovića u igri je Mirko Ivanić.

65. minut - Druga promena u domaćem sastavu. Umesto Rafinje u igri je Viktor Luiz.

64. minut - Zicer je sada imao Jevtović nakon dodavanja Bena, ali je njegov pokušaj izblokiran.

60. minut - Bilo je opasno pred golom Zvezde, ali je Babić reagovao na vreme.

56. minut - GOOOOOOOL! JOVANČIĆ! Sjajan pas Marka Marina odlično je završio vezista crveno-belih! Sada lakše diše šampion Srbije.

55. minut - Prva promena u redovima crveno-belih, Milan Pavkov ulazi umesto malo primetnog Ričmonda Boaćija.

47. minut - Umalo 2:0 za Helsinki! Riski je poslao jaku loptu Asamoi koji nije uspeo da postigne gol.

46. minut - GOOOOOOOL! Dalstrom pogađa mrežu Borjana odmah po početku drugog dela igre.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Odmah promena u domaćem timu Varinen ulazi umesto Tarasova.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Crveno-beli konkretniji, ali bez golova u Helsinkiju!

40. minut - Opasno je bilo pred golom Zvezde, ipak u poslednjem momentu reaguje Milunović.

32. minut - Prošetao se sada Marko Marin do kaznenog Finaca, ali je šut izblokirao defanzivac domaćeg tima.

28. minut - Šut Šonesija bio je prilično neprijatan po Milana Borjana, ali je uspeo golman Zvezde da izboksuje loptu.

23. minut - Opet Babić u šansi! Ovoga puta nogom je šutirao štoper crveno-belih, ali je opet bio izblokiran.

20. minut - Ponovo preti Zvezda! Bio je Srđan Babić jako blizu, šutirao je glavom iz dobre pozicije, ali sa gol linije čiste igrači Helsinkija.

18. minut - Nova prilika za Bena, ali je njegov šut izblokiran.

12. minut - Evo i prve šanse na Zvezdu i to ozbiljne. Centrirao je Milan Rodić, a Ben glavom iz dobre pozicije loptu šalje pored gola.

8. minut - Prva situacija pred golom crveno-belih. Ben je napravio faul nad Riskijem u opasnoj zoni, ali ništa od svega.

1. minut - Utakmica je upravo počela, gosti su prvi krenuli sa centra!

17.55 - Provokacije na stadinu Helsinkija. Navijači sa zastavama tzv. Kosovo i Albanije hteli da se tuku sa srpskim novinarima.

17.50 - Frka pred početak meča, navijači Zvezde se potukli sa Fincima. Pročitajte više o tome OVDE.

17.44 - Navijači crveno-belih u velikom broju su stigli u Helsinki:

 

 

17.20 - Na klupi su ostali sledeći igrači:

Helsinki: Usitalo, Luiz, Toivomaki, Pelvas, Vajrinen, Vananen, Zeneli.

Zvezda: Popović, Degenek, Pankov, Vulić, Ivanić, Pavkov, Simić.

17.16 - Podsećanja radi, Zvezda je prvi meč pobedila sa 2:0, a bolji iz ovog duela igraće protiv (najverovatnije) Kopenhagena koji je istim rezultatom bio bolji od velškog TNS-a na gostovanju.

17.05 - Trener Vladan Milojević priredio je nekoliko iznenađenja u sastavu za ovaj meč. Iako se očekivalo da Miloš Degenek bude u sastavu, njegovo mesto pripalo je Filipu Stojkoviću. Takođe, nije bilo očekivano da Marko Marin započne ovaj duel, ali je kapiten u prvih 11, dok umesto Mirka Ivanića šansu ima Milan Jevtović.

17.01 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između finskog šampiona Helsinkija i Crvene zvezde. Ekipa Vladana Milojevića ima priliku da u Finskoj potvrdi prolaz u narednu fazu i zakaže duel sa danskim Kopenhagenom. Uz informer.rs pratite dešavanja iz glavnog grada nordijske države.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zvezdas od rodjenjaaaa

pre 4 godine

Po igri Zvezda ne zasluzuje da igra u Evropi !!! Ovo je bruka i sramota !!! A da ne pominjem navijace, drogirana i pijana banda koja mora svuda da nas bruka !!! Budale u rudnik na rad bar 6 meseci !!!

E moj Miloje

pre 4 godine

Bekovi ti veze nemaju,Stojkovica oterati pod hitno,ono u seljackoj ligi se ne desava ,covek izgubljen u vremenu i prostoru.Nek ide na tribine.Borjan isto odavno slab,Popovic bolji gilman.Ben ,star,spor.Vukanovic,Vulic,i Jevtovic moraju biti standardni.Stavi bre Jevtovica na desnog beka,bek krilo,probao si Jirku,neide,stavi bilo kog ali skloni Stojkovica

branko1

pre 4 godine

Zvezdo I Milojeviću sram da vas bude Ono što vi igrate služi samo za sramotu srpskog fudbala I za blamiranje.To što ovaj ,polustranački, tim igra nije fudbal,niti je Crvena ZvezdaTerziću za tebe znam I zato pitam Milojevića da li ima obraz.Da ga ima odavno bi dao otkaz I otišao,a ne davao glupa obrazloženja.Nisi ti trener za Zvezdu I zato treba hitno da odes ,zajedno sa mafiozama ,koje su te I dovele I koji su sukrivci za sunovrat Zvezde I našeg fudbala

dragan

pre 4 godine

koja igra , kao šetnja po livadi .Kada će igrači da shvate da fudbal ni je samo igra i zabava već delo koje mora da uradi profesionalno , jer tako se radi na zapadu , treba promeniti način razmišljanja tih ljudi i da postanu profesionalci u pravom smislu te reči , profesionalci od pete do mozga ...

katastrofa

pre 4 godine

Mlitavo......ja tebi,ti meni....sporo...kondicija zlo...jednom recju KATASTROFA

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija