• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2019

21:49

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA PREŽIVELA SUBOTICU! Spartak mučio šampiona, ali bodovi odlaze u Beograd

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA PREŽIVELA SUBOTICU! Spartak mučio šampiona, ali bodovi odlaze u Beograd

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u Subotici protiv Spartaka rezultatom 3:2 i uprkos borbenoj i odlučnoj igri domaćih odneli bodove za Beograd

Pravo fudbalsko veče završeno je sa pet lepih golova na Gradskom stadionu u Subotici, pa publika itekako može da zadovoljna napusti zdanje kluba sa severa Bačke.

Šarolik sastav koji je trener Zvezde Vladan Milojević izveo na teren u Subotici stavljen je na muke već u šestom minutu kada je Lazar Tufedžić, bivši omladinac crveno-belih, savladao Milana Borjana.

Veći deo prvog poluvremena je bio ovaj rezultat na snazi, sve dok Miloš Vulić nije u 37. minutu zatresao mrežu Ostojića i doveo meč na "nulu".

Foto: Starsportphoto

 

Sa ovim rezultatom se i otišlo na odmor, a onda je početkom drugog poluvremena Portugalac Tomane uposlio Veljka Simića, kome nije bilo teško da u 49. minutu donese potpuni preokret svom timu, iako je malo falilo da domaći defanzivac začuva svoju mrežu.

Utakmica je zatim ušla u nešto mirniji tok, koji je išao na ruku Zvezdi, ali su domaći zamalo ponovo šokirali goste iz Beograda u 76. minutu kada je Tufegdžić pogodio stativu.

Foto: Starsportphoto

 

Činilo se da domaći nemaju snage za izjednačenje, ali je onda mladi David Dunđerski u 80. minutu raspalio po lopti pored indolentnog Ivanića i uhvatio Borjana na krivoj nozi za 2:2.

Zvezda je ponovo stavljena na muke, koje je prekratio Tomane odličnim golom na asistenciju Milana Gajića u 85. minutu.

Do kraja meča domaći su mogli ponovo do izjendačenja, ali je rezervista Žander izbacio loptu sa gol linije.

Zvezda se tako sa maksimale četiri pobede vraća u Beograd i željno iščekuje sredu kada će u Bernu igrati protiv Jang Bojsa prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 2:3 (1:1)

Strelac: Tufegdžić u šestom minutu i Dunđerski u 80. za Spartak - Vulić u 37. i Simić u 49. i Tomane u 85. za Crvenu zvezdu.

Stadion: Gradski stadion u Subotici. Sudija:  Novak Simović.

SPARTAK: Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (od 83. Ivančević) - Jočić, Marčić - Mladenović (od 70. Gojkov), Tufegdžić, Denković - Šormaz.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (od 46. Žender) - Jevtović, Petrović (od 75. Ivanić), Vulić, Simić -  Krstović (od 55. Vukanović), Tomane.

Kraj

90. minut - Igraće se još tri minuta u Subotici.

87. minut - Odlična prilika za Spartak, ali Žander interveniše u poslednji čas i izbacuje loptu sa gol linije.

85. minut - GOOL! Prvenac Tomanea za novo vođstvo gostiju. Gajić je odlično centrirao, a nekadašnji napadač Tondele je vrhunski uplivao i glavom matirao Ostojića.

80. minut - GOOL! Kakav gol mladog Davida Dunđerskog! Raspalio je Spartakov fudbaler pored indolentnog Ivanića, Borjan nije očekivao udarac i Spartak je došao do izjednačenja 2:2.

76. minut - Kakva šansa za Tufedžiča i stativa! Neverovatna kombinacija rezerviste Gojkova i strelca jedinog gola za Subotičane i malo je falilo da dođe do izjednačenja!

60. minut - Velika prilika za Spartak. Stefan Šormaz je mogao da donese izjednačenje svom timu, ali je Radovan Pankov odlično intervenisao i izblokirao udarac.

49. minut - GOOL! Simić dovodi Zvezdu do potpunog preokreta. Tomane je usposlio Zvezdinog krilonog igrača koji je šutirao po zemlji i poslao loptu iza gol linije - 2:1 za Zvezdu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Subotici. Žander je dobio šansu u nastavku umesto Rodića.

Poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Spartak je u finišu mogao do gola preko Tufegdžića, ali je desni bek gostiju Milan Gajić intervenisao-

37. minut - GOOL! Miloš Vulić odličnim udarcem sa distance donosi izjednačenje Crvenoj zvezdi. Bivši vezista Napretka je kao i pre sedam dana protiv Mladosti pokazao da ima razoran udarac donevši crveno-belima dugo iščekivano izjendačenje.

30. minut - Dve odlične šanse za Crvenu zvezdu. Najpre se Veljko Simić obrukao pred golom Ostojića, a zatim je Jevtović odlično šutirao, međutim iskusni Vladimir Otašević je sa gol linije glavom skinuo udarac Zvezdinog ofanzivca.

Foto: Starsportphoto

 

22. minut - Dugo se nameštao Zvezdin napadač Krstović, pa je od potencijalno dobre šanse propao još jedan napad crveno-belih.

16. minut - Period intezivnih napada Crvene zvezde. Pokušao je Nemanja Milunović posle prekida, a zatim i Milan Rodić udarcem sa distance, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

6. minut - GOOL! Spartak vodi 1:0 odličnim golom bivšeg omladinca Crvene zvezde Lazara Tufegdžića, koji se odlično okrenuo i na krivoj nozi uhvatio Milana Borjana.

1. minut - Počeo je meč u Subotici. Crvena zvezda je stvorila gol šansu već posle prvog napada kada je Milan Jevtović šutirao pravo u golmana domaćih Ostojića.

19.12 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na naš blog na kome ćete moći da se informišete o najzanimljivijim dešavanjima sa meča Spartaka i Crvene zvezde koji se ove večeri igra u Subotici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija