• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. GLIGORIĆ

24.08.2019

15:59

AKO JE JANG BOJS PAO PRE 15 GODINA, ONDA MOŽE OPET! Bivši Zvezdini asovi veruju u pobedu!

Crvena zvezda

AKO JE JANG BOJS PAO PRE 15 GODINA, ONDA MOŽE OPET! Bivši Zvezdini asovi veruju u pobedu!

Podeli vest

Dejan Milovanović i Milan Dudić, koji su sa crveno-belima izbacili Jang Bojs (2:2, 3:0) pre 15 godina, veruju da će se istorija ponoviti i da će Zvezda opet igrati Ligu šampiona

Crvena zvezda može da razbije Jang Bojs baš kao mi 2004. godine, poručuju bivši fudbaleri crveno-belih Dejan Milovanović (35) i Milan Dudić (39)! Članovi generacije koja je pre 15 godina srušila Švajcarce na "Marakani" sa 3:0 nadaju se da će srpski prvak u utorak (21.00, RTS 1) baš preko "dečaka" drugi put uzastopno izboriti plasman u Ligu šampiona.

Zvezda je na startu sezone 2004/05. pre ubedljive pobede u Beogradu (3:0) odigrala s Jang Bojsom u Cirihu 2:2, a identičan rezultat su izabranici Vladana Milojevića izborili prošle nedelje u Bernu.

Može i 1:0

Zato nekadašnji kapiten kluba iz Ljutice Bogdana Dejan Milovanović priželjkuje da se istorija ponovi i da Zvezda opet razbije "dečake".

Ma kakva sreća

Slušam priče da je Milojević imao sreće. Proći Salcburg, Kopenhagen, pobediti Liverpul, to nije stvar sreće
Dejan Milovanović

- Daj Bože da sve bude kao pre 15 godina! Zvezda bolje igra protiv jačih rivala. Kad sam bio igrač, uvek sam navijao da dobijemo težeg protivnika. Kad se protiv slabijeg rivala mučiš, onda je uvek nekakva frka, a kad izbaciš težeg protivnika, onda to bude "bum". I pred meč s Kopenhagenom rekao sam da protiv jačih rivala igračima proradi adrenalin. Čak i kad je Jang bojs poveo u Bernu prošle nedelje rekao sam da će biti 2:2 i da će se istorija ponoviti. Ne moramo ni da pobedimo 3:0, dovoljno je i 1:0 da uđemo u Ligu šampiona - poručuje Milovanović.

Bivši kapiten Zvezde velike nade polaže u trenera srpskog prvaka Vladana Milojevića.

- Slušam neke priče i komentare da Zvezda ima sreće, da je Milojević taličan... Ali proći Salcburg, Kopenhagen, pobediti Liverpul, to nije samo stvar sreće. Jang bojs će krenuti po gol, ali i mi imamo kvalitetan tim. Zvezdu je teško pobediti u Beogradu, pogotovo pred 55.000 "delija". U paklu "Marakane" malo je timova koji mogu da nas nadigraju. Očekujem da prođemo dalje - dodaje Milovanović.

Stojković ide u Rapid iz Beča

Desni bek Crvene zvezde Filip Stojković (26) u finišu prelaznog roka napustiće redove srpskog šampiona i preći će u Rapid iz Beča za 300.000 evra. Crveno-belima trebalo bi da pripadne i 20 odsto od naredne prodaje. Ove sezone prednost na poziciji desnog beka ima Marko Gobeljić.

Pre 15 godina dvomeč s Jang Bojsom odlučen je tek nakon pogotka Milana Dudića za 2:0. Nekadašnji defanzivac kaže za naš list da je Crvena zvezda i ovaj put bliža Ligi šampiona nego švajcarski tim.

- Prvi susret se u svemu podudara s utakmicom koju smo mi igrali 2004. godine. Zato se u revanšu nadam dobrom rezultatu, koji će Zvezdi doneti plasman u Ligu šampiona. Zvezda ima ono što Jang Bojs nema, iskustvo i "vic" u igri. Švajcarci su dobra ekipa, ali mislim da su malo naivni za elitu - naglašava Dudić.

"Marakana" će ih pojesti

On je uveren da bi Švajcarce, koji su navikli da igraju u nešto mirnijem ambijentu, mogla da zbuni i atmosfera na "Marakani".

- Očekujem da Zvezda iskoristi trenutak nepažnje rivala, a dodatna snaga biće i navijači. Da li će rezultat biti 1:0, 1:1, 2:1 ili 3:0, nije na kraju krajeva ni bitno, sve dok imamo u rukama kartu za Ligu šampiona. Revanš protiv Jang bojsa na "Marakani" 2004. meni je u najlepšem sećanju zbog gola koji sam dao. Sada nije bitno ko će biti strelac, već da se uđe u grupnu fazu Lige šampiona - zaključuje Dudić.

Puna "Marakana" čeka Jang Bojs

Kolika euforija vlada među navijačima Crvene zvezde, najbolje se videlo u petak, pošto je ogromna kolona ljudi čekala na blagajnama karte za taj meč. Zvezdine pristalice okupirale su blagajne i pre 10 časova, kada je zvanično počela prodaja karata. Potražnja za ulaznicama daleko prevazilazi kapacitet stadiona, pa se očekuje da puna "Marakana" dočeka Jang Bojs u utorak.

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija