• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2019

20:38

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA SLAVI GARSIJINU MAJSTORIJU! Crveno-beli srušili hrabru Vojvodinu evrogolom Argentinca!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA SLAVI GARSIJINU MAJSTORIJU! Crveno-beli srušili hrabru Vojvodinu evrogolom Argentinca!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u derbiju 7. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine rezultatom 2:1, a odlučujući pogodak postigao je Argentinac Mateo Garsija nakon efektnog gola

Utakmica između Zvezde i Vojvodine ponela je epitet derbija kola, a posle 90 minuta velike borbe u Novom Sadu to je i opravdala.

Bilo je jasno od samog starta da je Vojvodina mnogo svežije ušla u meč za razliku od šampiona Srbije koji je pre samo nekoliko dana igrao protiv Jang Bojsa. U uvodnim minutima meča Vojvodina je uspostavila tempo, ali bez većih šansi za gol.

Crveno-beli su prvi put zapretili u 13. minutu kada je Milan Pavkov šutirao pored gola, a vođstvo je usledilo 14. minuta kasnije kada je posle lepom poteza Nemanje Milunovića i asistencije Alekse Vukanovića, centarfor crveno-belih poslao loptu iza leđa Rockovu.

Foto: Starsportphoto

 

Vojvodina se nije predavala posle primljenog gola, pa je uzvratila već u 36. minutu. Nikola Drinčić je uposlio Aranđela Stojkovića, a ovaj uz pomoć Dušana Jovančića, koga je okrzla lopta, savladao Borjana.

Do kraja poluvremena pokušali su Jovančić i Garsija na jednog, odnosno Đuričin na drugoj, ali se rezultat nije menjao.

Trenutak odluke dogodio se u 59. minutu kada je Mateo Garsija postigao gol koji će ući u najuži izbor za pogodak sezone u Superligi Srbije. Domaći su do kraja meča pokušavali iz daljine, ali je mreža Borjana ostala mirna.

Vojvodina je bez obzira na prvi poraz u sezoni ostala na čelu tabele sa 16 bodova, koliko ima i TSC koji gostuje Partizanu u nedelju i bodom više u odnosu na Zvezdu, koja ima jedan meč manje.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

Strelci: Stojković u 36. za Vojvodinu, Pavkov u 27. i Garsija u 59 minutu za Crvenu zvezdu.

Stadion: Karađorđe (Novi Sad). Sudija: Jovan Šegrt.

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Eze, Bojić, Đuričin (od 70. Zukić) - Gemović (od 61. Nikolić). 

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Degenek, Milunović, Pankov - Gobeljić, Kanjas (od 93. Krstović), Jovančić, Žander - Garsija (od 67. Vulić), Vukanović (od 60. Simić), Pavkov. 

Kraj

90. minut - Igraće se još tri minuta na "Karađorđu".

Foto: Starsportphoto

 

87. minut - Mlak pokušaj Pavkova iz slobodnog udarca.

86. minut - Borjan lako brani udarac Đurišića, a na drugoj strani Vulić je uspeo da iznudi slobodan udarac za crveno-bele.

81. minut - Utakmica ulazi u završnih desetak minuta. Zvezda čuva vođstvo stečeno nakon evrogola Garsije. Vojvodina pokušava na sve načine da stigne do izjendačenja, ali za sada ne uspeva da ugrozi Borjana.

64. minut - Dobar pokušaj za Vojvodinu. Devetak je raspalio po lopti, ali je ona otišla nešto iznad gola Borjana.

59. minut - GOOL! Mateo Garsija postiže maestralan gol koji donosi Zvezdi vođstvo od 2:1. Omaleni Argentinac je spoljnim delom kopačke pogodio gornji dalji ugao gola Emila Rockova, a čuvar mreže "lala" samo je pogledom ispratio ovu majstoriju.

 

 

56. minut - Bez većih prilika u uvodnih 10 minuta nastavka, ali je osetna želja domaćih da se ne zadovolje bodom.

49. minut - Rizična lopta za Pankova od strane Borjana, Eze ju je ukrao, ali je Zvezdin golman bio priseban i sprečio je potencijalno vođstvo domaćeg tima.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prvi napad ima Vojvodina, a trener gostiju je poslao Veljka Simića na zagrevanje.

Poluvreme

Foto: Starsportphoto

 

45. minut - Došlo je do gužve na terenu. Pokoškali su se Nigerijac Eze iz Vojvodine i Milunović iz Zvezde, a zatim se u celu priču umešao u Borjan, međutim Šegrt je ubrzo odsvirao kraj prvog poluvremena.

43. minut - Rasplamsala se igra na sve strane. Pokušao je i Mateo Garsija, ali je to bio lak posao za Rockova. Na travi je prethodno ostao Đurišić.

42. minut - Lepa kombinacija Đuričina i Stojkovića, a ovaj prvi je na velike muke stavio Borjana, koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

41. minut - Pokušala je Crvena zvezda da odmah vrati vođstvo, ali je udarac Jovančića završio preko gola.

36. minut - GOOL! Vojvodina stiže do izjednačenja 1:1 golom desnog beka Aranđela Stojkovića. Drinčić je dodao loptu u prostor nekadašnjem igraču Spartaka, a on je uz pomoć Dušana Jovančića, koga je kačila lopta, savladao Borjana.

27. minut - GOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0 golom Milana Pavkova u 25. minutu nakon asistencije Alekse Vukanovića. Golgeter crveno-belih je ne baš spretno ubacio loptu u mrežu koju mu je na tacni ostavio junak Zvezdinog prolaska u Ligi šampiona.

13. minut - Prvi šut ka golu Vojvodine uputio je Milan Pavkov.

7. minut - Dobar prodor Đuričina. Žander je u zadnji čas izbacio loptu u korner.

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Bolji početak domaćih, koji su već na startu meča imali dva kornera.

1. minut - Počeo je meč na "Karađorđu". Prvi napad je imala Crvena zvezda, ali je lopta brzo došla do Emila Rockova.

18.45 - Crvena zvezda će nastupati u plavim dresovima, dok će domaći tim nositi tradicionalnu crveno-belu opremu. Zbog odsustva Marka Marina, kapiten srpskog šampiona biće Milan Borjan.

18.42 - Crveno-beli vrše poslednje pripreme pred meč protiv Vojvodine.

Foto: Starsportphoto

 

18.17 - Na klupi za rezerve Milojević je ostavio Zorana Popovića, Milana Rodića, Njegoša Petrovića, Miloša Vulića, Mirka Ivanić, Veljka Simić i Nikolu Krstović, što znači da u timu neće biti Marka Marina i Ričmonda Boaćija.

18.07 - Crveno-beli već više od tri godine pobeđuju na "Karađorđu", a Milojević se odlučio za promenu formacije pa će meč u Novom Sadu početi sa trojicom defanzivca, pojačanom sredinom terena i trojicom napadača. 

18.06 - Poštovani čitaoci, dobar dan i dobro došli na naš blog povodom gde ćete moći da ispratite najzanimljija dešavanja sa derbi meča 7. kola Linglong Superlige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

JA BI SAMO JEDNU ISPRAVKU. ZVEZDA IMA DVA MEČA MANJE.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija