• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

05.09.2019

00:03

ZVEZDI OD ULAZNICA 8,6 MILIONA EVRA! Klub s "Marakane" očekuje dvostruko veći prihod nego lane!

Crvena zvezda

ZVEZDI OD ULAZNICA 8,6 MILIONA EVRA! Klub s "Marakane" očekuje dvostruko veći prihod nego lane!

Podeli vest

Crveno-beli će, ukoliko tribine protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa budu ispunjene, samo od prodaje karata zaraditi 8,6 miliona evra * Podigla se prašina zbog cene karata, ali to je odluka kluba, kaže predsednik Zvezde Svetozar Mijailović

Fudbalski klub Crvena zvezda ove sezone će samo od prodaje ulaznica za mečeve Lige šampiona zaraditi 8,6 miliona evra! Crveno-beli su prošle sezone od prodaje kompleta karata za duele sa Napolijem, Liverpulom i Pariz Sen Žermenom zaradili nešto više od četiri miliona evra, a sada na "Marakani" očekuju dvostruko veći prihod!

CENE KARATA


Zvezda od 34 do 255 (bez popusta)
Bajern od 30 do 100 evra
Totenhem od 33 do 88 evra
Olimpijakos od 23 do 75 (cene od pre dve sezone)


Čelnici Zvezde odredili su da karte utakmice sa Olimpijakosom, Totenhemom i Bajernom koštaju od 12 hiljada za severnu i južnu tribinu do 90 hiljada za mesta u loži. U Ljutice Bogdana 1a svesni su da karte nisu jeftine, ali se pravdaju time što će vlasnici sezonskih karata komplete moći da kupe sa popustom od 50 odsto.

Nagrađuju najvernije

Predsednik kluba Svetozar Mijailović ubeđen je da će stadion biti pun, uprkos visokoj ceni karata.

- Cene ulaznica smo formirali na osnovu prakse koju imamo u susretu sa evropskim klubovima. Svestan sam da se podigla prašina i da su cene izazvale mnogo polemike, ali takva je odluka i procena kluba. Uveren sam da će "Marakana" biti puna - poručuje Mijailović za Informer.

ZVEZDIN SPISAK ZA LŠ! Na ove igrače Milojević računa u eliti!

ZVEZDA NA POJAČANJA POTROŠILA 6.500.000 EVRA! Srpski šampion zbog Lige šampiona odrešio kesu!


Srpski šampion za ovu sezonu ima prodatih 6.500 sezonskih karata, od toga je oko četiri hiljade za sever, 1.500 za zapad i 700 za istok.

- Naš cilj je da imamo što više ljudi koji će sledeće sezone imati sezonsku kartu i tada će svi oni imati određene benefite. Mi favorizujemo te navijače, a želimo i članovima da damo prednost da dođu do karata - ističe predsednik srpskog šampiona.

ZVEZDIN PRIHOD OD KARTA PO TRIBINI


Zapad bok 2.428.000 evra
Zapad centar 460.000 evra
Zapad VIP 1.373.000 evra
Istok 1.175.000 evra
Sever 1.120.000 evra
Jug 1.280.000 evra
VIP lože 760.000 evra
Ukupno 8.596.000 evra

Mijailović kaže da će narednih dana biti doneta odluka kakav će benefit imati članovi kluba.

- Moramo da povedemo računa o članstvu, to je praksa svih velikih evropskih klubova. Mislim da 1.000 dinara godišnje, koliko iznosi članarina, nije velika obaveza za Zvezdaše. Ako neko ko voli Zvezdu ne može godišnje da izdvoji toliko, onda nešto nije u redu - poručuje Mijailović.

Osim ovih sezonskih karata, crveno-beli imaju obavezu prema sponzorima. Oni će dobiti oko 3.000 ulaznica, uglavnom za istočnu tribinu, tako da to ne ulazi u zaradu. Zapadna tribina stadiona "Rajko Mitić" je najveća (14.500 mesta), a kako su te karte najskuplje, zarada od njih će iznositi 4,3 miliona. Istočna tribina, na kojoj ima 8.500 mesta, doneće zaradu od 1.175.000 evra. Severna, koja ima kapacitet od 13.000 mesta (od čega 4.000 sezonskih), donosi 1,2 miliona, dok će južna, sa kapacitetom od 12.600, doneti 1,28 miliona.

 

(ANKETA) DA LI JE 12.000 MNOGO ZA TRI UTAKMICE LIGE ŠAMPIONA? Evo šta kažu iz Crvene zvezde, a šta vi mislite?

ZVEZDA JE U STANJU DA SRUŠI I BAJERN! Legende kluba s "Marakane" veruju u Milojevićeve izabranike!


Ulažu u stadion

Ono što je posebno zasmetalo navijačima jeste činjenica da Bajern i Totenhem prodaju karte po nižim cenama nego Beograđani. Najjeftinija karta u Minhenu za sva tri meča košta 30 evra. Totenhem najjeftinije karte za mečeve sa Zvezdom i Olimpijakosom prodaje za 30 funti (33 evra), a za Bajern treba izdvojiti 52 funte (56 evra).

Ipak, operativni direktor Zvezde Stefan Pantović kaže da će navijači na kraju imati koristi, jer klub namerava da zaradu od ulaznica uloži u stadion.

- Liga šampiona predstavlja vrhunac fudbalskih takmičenja na planeti. Cene karata su formirane na bazi toga da se nagrade naši najverniji navijači koji su istovremeno i vlasnici sezonskih karata, a koji imaju čak 50 odsto popusta. Treba imati u vidu da će i sredstva koja klub bude prihodovao delimično biti iskorišćena za dalje unapređenje stadiona, kao i prostora oko njega - ističe operativni direktor Stefan Pantović.

Bonus video





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija