• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Lj.

12.09.2019

07:15

(FOTO) KAKO DA STIGNETE NA PREDSTOJEĆI SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA! "Delije" opsedaju "Alijanc" - DONOSIMO VAM VODIČ ZA PUT U MINHEN!

Crvena zvezda

(FOTO) KAKO DA STIGNETE NA PREDSTOJEĆI SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA! "Delije" opsedaju "Alijanc" - DONOSIMO VAM VODIČ ZA PUT U MINHEN!

Podeli vest

"Delije" spremaju invaziju na Minhen! Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku više hiljada navijača u sredu, 18. septembra (21.00) na gostovanju Bajernu u prvom kolu Lige šampiona. Ogroman broj navijača iz Srbije želi da bude deo spektakla, pa Informer tim povodom donosi vodič, to jest uputstvo kako da se najlakše, najbrže i najjeftinije stigne do Minhena.


Automobilom od Beograda do Minhena preko Zagreba i Ljubljane stiže se za devet sati i troškovi puta su oko 136 evra, dok se preko Budimpešte i Beča putuje sat duže, ali su troškovi niži za skoro 30 evra. Smeštaj nadomak Bajernovog stadiona za svega 16 evra.

(FOTO) ZVEZDA I PARTIZAN U FIFA 20? Ljubitelji video igara u Srbiji imaju čemu da se nadaju!

Voziš i ne misliš

Vinjete za Mađarsku i Austriju moguće je kupiti na poslednjoj benzinskoj pumpi MOL pred izlazak iz Srbije

Od Beograda dva putića

Postoji nekoliko načina kako da iz Srbije dođete do prestonice Bavarske, a verovatno najekonomičniji je automobilom. U tom slučaju više osoba može da podeli troškove puta, a postoje dve rute koje se najčešće koriste.
Prva je preko Hrvatske, Slovenije i Austrije, odnosno autoputem preko Zagreba, Ljubljane i Salcburga. Ova trasa ima 942 kilometra i putovanje traje oko devet časova, a troškovi u jednom pravcu iznose oko 136 evra. Za gorivo je potrebno izdvojiti oko 86 evra, dok je 50 evra neophodno za putarine kroz Hrvatsku i Sloveniju i vinjetu za Austriju. Druga trasa je preko Mađarske i Austrije, tačnije autoputem preko Budimpešte i Beča, i dugačka je 1.020 kilometara. Put je, dakle, nešto duži i traje oko deset sati, ali je jeftiniji i košta 110 evra. Od toga oko 90 evra ide na gorivo, a 20 evra na vinjete. Vinjete i za Mađarsku i za Austriju moguće je kupiti na poslednjoj benzinskoj pumpi MOL pred izlazak iz Srbije i onda ste mirni sve do Minhena.

Foto: Informer DN

Ako, primera radi, četiri osobe putuju automobilom i dele troškove, svako će morati da plati po 34 evra za prvu, odnosno 27,5 evra za drugu varijantu.

Jedan od navijača koji se sprema za put u Nemačku je Marko Stojanović, koji nam je rekao da su on i njegovi drugovi upravo zbog isplativosti izabrali da idu automobilom.

- Idemo kolima u Minhen, ide nas 11 i krećemo sa tri automobila. Tako nam je najisplativije jer ćemo podeliti troškove puta, a putovaćemo preko Budimpešte. Karte za utakmicu smo uzeli preko druga koji živi u Minhenu i ima Bajernovu člansku kartu, a on nam je organizovao i smeštaj. Krećemo dan ranije, u utorak, a vraćamo se u četvrtak. Prošle sezone smo išli u Salcburg i Napulj, hteli smo i u Liverpul, ali zbog zabrane UEFA nismo mogli. Sada ćemo sigurno ići u Atinu, a možda i u London - kaže Stojanović za Informer.

Foto: Informer DN

Parking na stadionu

Mnoge koji bi krenuli automobilom muči pitanje gde će ostaviti kola kad stignu u Nemačku. Stadion "Alijanc arena" ima sopstveni parking sa 9.800 mesta i dnevna karta košta 10 evra. Radno vreme parkinga na dan utakmice je od osam sati ujutru, a kartu je moguće kupiti unapred preko sajta. Potrebno je ostaviti broj registarske tablice i po dolasku na parking automat će prepoznati registraciju. Po istoj ceni kartu je moguće kupiti i na licu mesta, a parking je otvoren do dva sata posle meča.

Osim automobilom, postoje još dve opcije da se ode u Minhen. Avio-kompanija "Vizer" nudi "lou-kost" let iz Beograda do Fridrihšafena, koji je od Minhena udaljen 200 kilometra. Cena karte za 18. septembar je juče iznosila 110 evra, dok je povratna za 20. septembar 70 evra. Važno je istaći da cena karata kod "lou-kost" kompanija varira iz sata u sat. Od Fridrihšafena do Minhena je najbolje ići autobusom, a karta košta 10 evra, dok je u povratku jeftinija opcija voz, koji košta od 20 do 47 evra.

Autobuska karta od Beograda do Minhena za 17. septembar košta od 61 do 96 evra, dok se cena karte u suprotnom smeru, dva dana kasnije, kreće od 46 do 53 evra. Međutim, taj put traje oko 18 sati.

Smeštaj nadomak "Arene"

Smeštaj u Minhenu nije teško pronaći, a povoljna je okolnost što su hosteli, apartmani i hoteli u blizini stadiona među najjefinijima. Nadomak "Alijanc arene", koja je od centra grada udaljena oko 13 kilometara, najpovoljniji smeštaj može da se nađe za 16 do 20 evra. Reč je o ležaju u višekrevetnoj sobi u hostelu. Za one koji se odluče da budu bliže centru grada, važan je podatak da se do Bajernovog stadiona može doći linijom metroa U6, kao i autobusima 140, 181 i 188.
Na samom stadionu je moguće popiti klasično pivo, koje doduše košta skoro pet evra, ali užitak je potpun.

Zvezdi 3.300 karata

Crvena zvezda je od Bajerna dobila 3.300 karata, što je pet odsto kapaciteta "Alijanc arene" za evropske mečeve, a cena iznosi 50 evra. Ove karte su dostupne samo preko udruženja navijača. Nije isključeno da crveno-beli imaju mnogo veću podršku u Minhenu jer na sajtu Bajerna može da se aplicira za ulaznice, ali će zbog velikog interesovanja lutrijom biti odlučeno ko može da kupi kartu.



PUT AUTOMOBILOM

Ruta 1: Beograd - Budimpešta - Beč - Minhen - 1.020 kilometara - 10 sati - 110 evra

Foto: Informer DN

Ruta 2: Beograd - Zagreb - Ljubljana - Salcburg - Minhen - 940 kilometara - 9 sati - 136 evra

Foto: Informer DN

AUTOBUS

Beograd - Minhen od 61 do 96 evra
Minhen - Beograd od 46 do 53 evra

SMEŠTAJ

Hostel - 16 evra
Jeftini hotel - 20 evra
Hotel 3*  - 25 evra
* po osobi

CENE HRANE I PIĆA NA STADIONU

Pivo (0,5 l) 4,7
Sok (0,5 l) 4,4
Voda (0,5 l) 3,5
Espreso 3,6
Kapućino 3,6
Kobasice 4,5-7,5
Hot-dog 4,5
Burger 6,5
Pica 4,5
Sendvič 3,5-3,9
* sume su izražene u evrima

PARKING 10 evra je cena parkinga na stadionu "Alijanc arena" od osam ujutro do dva sata po završetku utakmice

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija