• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2019

11:32

"VEČITI", OVO NE SMETE DA PROPUSTITE! Evo šta je Srbiji potrebno za dva mesta u Ligi šampiona!

Crvena zvezda

"VEČITI", OVO NE SMETE DA PROPUSTITE! Evo šta je Srbiji potrebno za dva mesta u Ligi šampiona!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan pobeda u Ligu šampiona, odnosno Ligi Evrope doneli su srpskom fudbalu skok na 17. mesto na listi UEFA nacionalnog koeficijenta

Srbija je na ovoj listi pretekla Hrvatsku na tom 17. mestu i dodatno se približila 15. poziciji koja od sezone 2021/22 daje dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Grci nisu predaleko sa 25,300 na 15. poziciji, Kiprani imaju 25,000, ali je bitno to da Srbija jedina od navedenih zemalja ima više od jednog učesnika u evropskim takmičenjima - Zvezdu i Partizan!

Cilj Zvezde i Partizana je da u ovoj sezoni sakupe što više bodova i na kraju sezone donesu Srbiji 15. mesto, poslednje na UEFA tabeli koje donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. Zemlje plasirane od 16. mesta nadalje imaju jednog predsatavnika za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. Sa razlikom u malim beneficijama od toga kada koji klub kreće u evrotakmičenja, da li od prvog ili drugog kola kvalifikacija.

HRVATIMA DIŠEMO ZA VRAT! Zvezda donela Srbiji izuzetno važne bodove! Na redu je Partizan!

SAMOUBISTVO OLIMPIJAKOSA! Grci nemilosrdni prema crveno-belima iz Pireja

 

Ako bismo ostali na 17. poziciji od sezone 2021/22 bi nam jedan klub išao od trećeg, jedan od drugog, a jedan od prvog kola kvalificacija za Ligu Evrope. Šampion bi kretao direktno od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, nadamo se da će "večiti" uspeti da se izbore za 15. mesto. Ispred nas su Kipar sa 25.000  i Grčka koja sa 25.300 drži  15. poziciju. Šta je Srbiji potrebno da prestigne Kiprane i Grke?

ZVEZDA I OLIMPIJAKOS KAO JEDNA VELIKA PORODICA! Slike sa "Marakane" oduševile Grčku!

OZBILJNO ĆE NAPUNITI DŽEPOVE! Evo koliko novca su igrači Zvezde dobili posle velike pobede!

 

Bilo bi idealno kada bi Zvezda pobedila Totenhem, a Partizan savladao Mančester junajted - to su dodatna četiri boda, kada se podele sa četiri, to je ukupno bod i Srbija bi imala koeficijent 25.750. Ako bi još večiti prošli dalje dobili bi bonus poen za plasman u naredne runde oba takmičenja. Ali, kao što smo naveli - to bi bilo idealno. Relanost je ipak nešto drugo. da se ne zanosimo mnogo, jer će prizamljenje biti bolno. U svakom slučaju,  Zvezda i Partizan treba da do kraja sezone u Evropi sakupe zajedno pobedu i remi više od Olimpijakosa.

Zvezda se nada bodovima sa Totenhemom na Marakani, a bitno je da ne izgubi u Pireju od Olimpijakosa. Partizanu je najbitnije da ne izgubi od Junajteda u Beogradu, da pobedi Astanu u Beogradu, a ne bi bio nerealan ni neki dobar rezultat protiv AZ Alkmara u Holadniji.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija