• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2019

21:52

(VIDEO/FOTO) TROJKA ZVEZDE ZA MIRAN PUT U LONDON! Crveno-beli slavili protiv Rada pred gostovanje Totenhemu!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) TROJKA ZVEZDE ZA MIRAN PUT U LONDON! Crveno-beli slavili protiv Rada pred gostovanje Totenhemu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Rada 3:1 u prvom meču 12. kola Linglong Superlige Srbije i napravili solidnu uvertiru pred odlazak u London na gostovanje Totenhemu u trećem kolu Lige šampiona

Nešto teže nego što je to izgledalo na početku meča, fudbaleri Crvene zvezde došli su do pobede protiv podmađene ekipe Rada, koja je pružila mušku igru na najvećem srpskom stadionu.

Tek što se zakotrljala lopta u Ljutice Bogdana, Milan Pavkov je zatresao mrežu gostiju već u sedmom minutu posle odbitka nakon pokušaja Tomanea i nagovestio da bi crveno-beli do poluvremena mogli da reše pitanje pobednika.

Foto: Starsportphoto

Gužva u šesnaestercu

Isti fudbaler je pokušao još dva puta u kratkom vremenskom periodu da savlada Markoića, ali je bio manje uspešan.

Najbolju priliku za Rad propustio je mladi Busnić u 19. minutu, ali je lopta otišla pored gola, da bi zatim usledio period nešto bolje igre "građevinara" koji je prekinut u 39. minutu kada je sudija Momčilović, deluje prestrogo, dosudio faul nad Rodićem i pokazao na "belu tačku".

Marin je rutinski pogodio i Zvezda je u tom trenutku povela sa 2:0.

Drugo poluvreme donelo je grešku Zvezdine odbrane i penal koji je skrivio golman Popović nad Živkovićem, a koji je u 66. minutu u pogodak realizovao Milan Perendija.

Nada gostiju trajala je desetak minuta kada je Marko Gobeljić u 76. posle Marinovog dodavanja postavio konačnih 3:1.

Foto: Starsportphoto

Gobeljić

U poslednjih dvadesetak minuta meča šansu je dobio Holanđanin Radživ Van la Para i u nekoliko navrata bio prilično opasan po gol Markovića, ali se nije opisao u strelce.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

CRVENA ZVEZDA - RAD 3:1 (2:0)

Strelci: Pavkov u 7, Marin sa penala u 39. i Gobeljić u 76. minutu za Crvenu zvezdu i Perendija sa penala u 66. minutu za Rad.

Stadion: Rajko Mitić (Beograd). Sudija: Đorđe Maksimović.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić (od 85. Ivanić), Vulić, Garsiјa (od 88. Ivanić), Marin - Pavkov, Tomane (od 72. Van la Para)

RAD: D. Marković - Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević - Stjepanović (od 78. Trifunović), Busnić, D. Živković - V. Trifunović (od 58. Riznić), Ilić (od 71. Kasalica), Bjedov.

Kraj!

90+3. minut - Nova prilika za Van la Paru, ali nema gola.

88. minut - Dobar meč za Van la Paru. Holanđanin je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.

86. minut - Nešto bolja igra Zvezde u finišu meča. Rad se potpuno predao.

78. minut - Pokušao je i Mateo Garsija, ali Marković na drugoj stativi sjajno interveniše.

76. minut - GOOL! Crvena zvezda vraća dva gola prednosti za Zvezdu. Nakon sjajnog pasa Marina, reprezentativni bek se odlično snašao i u dalji ugao prevario golmana Popovića.

Foto: Starsportphoto

Gobeljić stavlja tačku na meč

73. minut - Dobra prilika za Zvezdu. Pokušao je rezervista Van la Para, ali je Popović odlično skratio ugao.

66. minut - GOOL! Rad smanjuje vođstvo Zvezde na 2:1. Nekadašnji defanzivac Milan Perednija je razorio gol Popovića. "Građevinari" se vraćaju u igru.

65. minut - Penal za Rad. Živković je uposlio Bjedova, a ovaj je stigao pre lopte od Popovića, koji ga je srušio pa sudija nije imao dilemu.

55. minut - Uvodnih desetak minuta drugog poluvremena protiču u laganijem ritmu. Zvezda želi treći gol ne bi li stavila tačku na meč, a Rad kao da se predao.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

Foto: Starsportphoto

Rutinsko izvođenje penala Marina

Poluvreme

45. minut - Sudija Maksimović nije produžio prvo poluvreme, pa su igrači po isteku regularnih 45 minuta krenuli ka svlačionici.

39. minut - GOOL! Crvena zvezda vodi sa 2:0. Strelac je Marko Marin sa penala. Zvezdin kapiten je rutinski poslao Markovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Foto: Starsportphoto

Marko Marin

35. minut - Neobična situacija pred golom Rada. Golman "građevinara" Marković je napucao svog saigrača i lopta je otišla u korner. Šutirao je Pavkov nakon ubačaja iz kornera, ali lopta odlazi preko gola.

33. minut - Ništa naročito se nije dogodilo u prethodnih desetak minuta. Zvezda uprkos terenskoj inicijativi ne uspeva da ozbiljnije ugrozi gol gostiju.

24. minut - Ponovo prete gosti. Ilić je bio sam na drugoj stativi, ali je nešto sporiji prijem iskoristio Rodić, koji je pomogao da lopta dođe do Popovića.

Foto: Starsportphoto

Milan Rodić u akciji

19. minut - Najbolja šansa za Rad na meču. Centrirao je Branislav Milošević, a mladi fudbaler na pokušao iz prve na drugoj stativi, međutim lopta je otišla pored gola.

14. minut - Ponovo Pavkov u centru pažnje. Marko Marin je odlično centrirao spoljnim delom stopala, a Pavkov je pokušao na prvoj stativi, međutim lopta je otišla pored gola.

Foto: Starsportphoto

Pavkov slavi vodeći gol Zvezde protiv Rada

12. minut - Novi pokušaj Pavkova, ali ovaj put mnogo lošije nego pre pet minuta.

7. minut - GOOL! Zvezda vodi sa 1:0 golom Milana Pavkova nakon odbitka lopte posle pokušaja Tomanea. Crveno-beli posle prve prave šanse dolaze do gola.

 

4. minut - Neočekivano hrabar početak fudbalera Rada. Malo je falilo da Darko Bjedov zakači loptu i ozbiljno ugrozi Zorana Popovića.

1. minut - Počeo je duel na "Marakani".

19.57 - Ostalo je još nekoliko minuta do početka meča na "Marakani", a veću pažnju od samog duela doneo je pehar namenjen klupskom pobedniku sveta, koji je danas stigao na najveći srpski stadion.

Foto: Starsportphoto

Pehar na "Marakani"

19.29 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na blog povodom meča između Crvene zvezde i Rada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen
Hronika

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen

Samir Divljanović, iz Tutina, kog su kako navode u Tužilaštvu za organizovani kriminal, 29. decembra 2019. u Beogradu pokušali da ubiju pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, takozvani "vračarci", ispričao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je upucan kada je došao da "pomogne načelniku Četvrtog odeljenja Slobodanu Milenkoviću".

16.04.2024

13:41

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija