• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2019

18:47 >> 18:43

(VIDEO) ZVEZDA SE PROBUDILA U ŽELEZNIKU! Crveno-beli sigurni protiv Meginih "klinaca" za prekid loše serije!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA SE PROBUDILA U ŽELEZNIKU! Crveno-beli sigurni protiv Meginih "klinaca" za prekid loše serije!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu Bemaks sa 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15) u četvrtom kolu ABA lige i tako prekinuli seriju poraza

 

Ekipa Andrije Gavrilovića konačno je proradila. Pronađen je pravi ritam, nije igra zavisila od jednog igrača što je nedostajalo crveno-belima na prethodnih nekoliko mečeva. Ponovo bez kompletnog rostera (nisu igrali Derik Braun i Nemanja Nenadić), ali ovoga puta tu je bio Bili Beron, koji je, čini se, nedostajao šampionu ABA lige.

TOMIĆEV ODLAZAK NIKO NIJE OČEKIVAO! Dženkins priznao: U šoku sam!

Dobro raspoređena minutaža i čak petorica dvocifrenih kod Zvezde bili su ključ pobede domaćih, koji su ovaj duel igrali u Železniku. Mlada ekipa Mege uspevala je da parira koliko toliko preko trojki, ali je velikih problema imala na centarskoj liniji gde je teško bilo probiti Ognjena Kuzmića, Majkla Odža i naročito Džejmsa Gista.

Foto: Starsportphoto

Tokom prvog poluvremena uspeli su izabranici Dejana Milojevića da pariraju šampionu Jadrana. Mini serijama dolazili i do minimalne prednosti u nekoliko navrata, ali je treća deonica razjasnila situaciju i odlučila pitanje pobednika.

Odlična odbrana, ali i napad koji je doneo 30 poena Zvezdi u trećoj četvrtini rešio je meč. Pre svega zahvaljujući Dejanu Davidovcu i Stratosu Perperogluu koji su svojim trojkama pokrenuli crveno-belu mašinu. Primetan je bio nedostatak Bilija Berona na prethodna dva meča, a i Amerikanac je imao dobru rolu protiv Mege sa svojih 11 poena.

Foto: Starsportphoto

Poslednja deonica poslužila je gostima kao eventualan odgovor i pokušaj da se vrate u meč, ali su preko Nikole Miškovića uspeli da priđu na "samo" 11 poena zaostatka pa je bilo jasno ko će slaviti na kraju.

Najbolji pojedinac u pobedi Zvezde bio je Dejan Davidovac sa 17 poena, a Džejms Gist dodao je 14 uz dabl-dabl učinak sa 10 skokova. Kod gostiju istakli su se Nikola Mišković i Edin Atić sa po 13 poena.

CRVENA ZVEZDA - MEGA BEMAKS 88:70 (22:19, 22:21, 30:15 )

Hala: Železnik, Sudije:  Tomislav Hordov, Mario Majkić, Milan Nedović

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, Čović, L.Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Dženkins, Simanić, Odžo.

MEGA BEMAKS: Mišković, Atić, Marjanović, Ašćerić, Čarapić, Miljenović, Simonović, Cerovina, Brekić, Macura, Tanasković, Stanić.

KRAJ!

39. minut - Davidovac siguran sa penala za 88:70.

38. minut - Brze kontre Zvezde i poeni Gista i Berona za "plus 15".

37. minut - Dobra reakcija Davidovca koji krade loptu i poentira na drugoj strani terena.

36. minut - Ponovo nešto slabiji ritam utakmice. Kuzmić polovičan sa penala za "plus 11" Zvezde.

34. minut - Kuzmić pivotira i pogađa za dva poena - 78:66.

33. minut - Atić koristi brzinu i poentira. Mega na "samo" minus 10.

32. minut - Dobra akcija Dobrića i Kuzmića za lagane poene. Onda Marjanović pogađa trojku i odmah krade loptu Čoviću za seriju 5:0.

31. minut - Siguran Macura oba puta sa penala za početak poslednje deonice.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Pogađa Odžo dva penala za sopstvenu seriju od šest vezanih poena. Zvezda je ovu četrvrtinu dobila sa 30:15.

29. minut - Nekoliko promašaja i grešaka na obe strane. Presekao je to Odžo laganim polu-horogom.

28. minut - Nova trojka Atića, treća na meču, ali stiže ekspresan odgovor Berona!

27. minut - Davidovac pogađa uz faul. Koristi i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Simonović dolazi do svog 10. poena.

26. minut - Period nešto slabije igre oba tima, Gist pravi svoju mini seriju od četiri poena.

23. minut - Treća trojka Davidovca, domaći imaju maksimalnih 12 poena prednosti. Stanić na drugoj strani pogađa za dva poena.

22. minut - Trojka Davidovca za mini seriju Zvezde od 5:0. 

21. minut - Drugi deo igre počinje poenima Džejmsa Gista.

POLUVREME, DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Filip Stanić vezuje četiri poena i reševa prvo poluvreme. Zvezda ima četiri poena prednosti na odmoru.

19. minut - Poenima Brauna Zvezda pravi mini seriju i ponovo je na razlici od osam poena.

18. minut - Serija slobodnih bacanja Miškovića koji donosi minus od četiri poena Megi - 40:36.

17. minut - Nemaju rešenja gosti za Perperoglua koji dolazi do svog 13. poena.

15. minut - Pokušao je trojkom Atić da malo razmrda goste, ali Kuzmić na drugoj strani lagano poentira.

14. minut - Mladi Simonović još jednom siguran na obruču za nove poene - 33:27. Brzo stiže odgovor Perperoglua koji već ima 11 poena.

13. minut - Sada Zvezda u seriji. Nakon Dobrića, ponovo Perperoglu siguran. Crveno-beli imaju maksikalnih osam razlike.

12. minut - Macura polovičan sa penala, a na drugoj strani siguran Perperoglu uz faul. Pogodio je Grk i slobodno bacanje.

11. minut - Nova trojka, sada je pogodio Nenad Miljenović, ponovo je nerešeno! Ipak, odmah istom merom uzvraća Dejan Davidovac!

Foto: Starsportphoto

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Jurij Macura trojkom završava prvu četvrtinu i donosi "minus tri" svom timu.

10. minut - Trojka Stratosa Perperoglua za seriju 5:0 i malo osetniju prednost domaćih! 

8. minut - Sada Braun ponovo lagano poenita, ali Marko Simonović vraća na drugoj strani.

7. minut - Sada Atić pogađa novu trojku za goste i čuva prednost od pola koša.

6. minut - Prvo vođstvo gostiju, Nikola Mišković pogađa trojku za seriju 7:0! Beron je uspeo da svojim prvim poenima na drugoj strani vrati prednost domaćinu.

5. minut - Serija promašaja i gotovo tri minuta bez pogotka prekinuta je poenima Edina Atića.

2. minut - Nova trojka crveno-belih! Sada je Boriša Simanić siguran. Na drugoj strani prve poene gosti postižu preko Luke Ašćerića.

1. minut - Odličan početak meča za Zvezdu, Lorenco Braun odmah pogađa trojku!

17.00 - Utakmica je upravo počela.

16.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i Mega Bemaksa. Obe ekipe u lošoj formi ulaze u ovaj meč koji je jednako bitan trenerima za vraćanje samopouzdanja kod igrača. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz hale u Železniku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija