• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

09.11.2019

12:18

ZVEZDA JE SIROTINJA SA 8,3 MILIONA EVRA! Čović: Zvuči kao mnogo novca, ali to je izuzetno mala suma!

Crvena zvezda

ZVEZDA JE SIROTINJA SA 8,3 MILIONA EVRA! Čović: Zvuči kao mnogo novca, ali to je izuzetno mala suma!

Podeli vest

Francuski "Lekip" objavio da crveno-beli imaju najmanji budžet u elitnom košarkaškom takmičenju * Znam da 8,3 miliona zvuči kao mnogo novca, ali u poređenju sa ostalim klubovima, to je jako mala suma, kaže Nebojša Čović

Crvena zvezda je sa budžetom od 8,3 miliona evra najsiromašniji klub u Evroligi, otkriva "Lekip"! Ugledni francuski sportski list objavio je budžete svih klubova u elitnom evropskom takmičenju, a sa najmanje novca raspolaže upravo srpski šampion!

Ispred crveno-belih su nemačka Alba sa 11 miliona, zatim francuski Asvel sa 11,4 i litvanski Žalgiris sa 11,9 miliona evra. Pri dnu tabele su i grčki velikani sa Panatinaikos i Olimpijakos sa 14, odnosno 16 miliona. Na prvom mestu se nalazi Barselona, koja ove sezone ima budžet od 41 milion evra. Iza Katalonaca se nalazi i ruski CSKA sa 40,7 miliona evra, a zatim ide Real Madrid sa 40 miliona evra.

(VIDEO) ZVEZDO, NI OVI SE NE ŠALE! Asvel slavio protiv CSKA, Panatinaikos rutinski protiv Valensije!

LOVA DO KROVA! Evroliga: Barsa ima najveći budžet, Zvezda najmanji!

 

Traže plejmejkera

BUDŽETI KLUBOVA U EVROLIGI

1. Barselona 41
2. CSKA 40,7
3. Real Madrid 40
4. Himki 33,3
5. Olimpija Milano 31
6. Fenerbahče 30
7. Zenit 26,7
8. Anadolu Efes 24
9. Makabi Tel Aviv 24
10. Bajern Minhen 23
11. Baskonija 16
12. Olimpijakos 16
13. Valensija 15
14. Panatinaikos 14
15. Žalgiris 11,9
16. Asvel 11,4
17. Alba Berlin 11
18. Crvena zvezda 8,3
* sume su u milionima evra

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović potvrđuje saznanja "Lekipa", mada ističe da ta suma može i da se promeni ako bude angažovan još neki igrač ili novi trener umesto vršioca dužnosti Andrije Gavrilovića. U klubu tragaju za novim plejmejkerom koji bi rasteretio Lorenca Brauna, ali zasad još nisu pronašli adekvatno rešenje.

- Tačno je da je naš budžet 8,3 miliona evra. Mi prema pravilima Evrolige ne smemo da imamo manji budžet od 5,5 miliona evra. Naravno, ta cifra će svakako varirati, jer uvek neko ode ili dođe, pa se u tom slučaju situacija menja. Iako nekome ova cifra izgleda velika, to je jako malo kada se poredi sa ostalim klubovima u Evroligi, kao što su Barselona, CSKA, Real, Himki, Zenit i ostali - poručuje Čović.

Uprkos tome što je Zvezda daleko iza ostalih klubova u Evroligi po finansijskoj moći, navijači crveno-belih ne mire se sa slabim rezultatima u elitnom takmičenju ove sezone. Beograđani su u četvrtak uveče u 7. kolu EL zabeležili peti poraz, i to od Real Madrida (75:60) u Areni.
Krilni centar Crvene zvezde Boriša Simanić ističe da taj rezultat predstavlja realan odnos snaga dve ekipe.

- Svi znamo kakav tim ima Real Madrid i koliko su kvalitetniji od nas u svakom smislu. Oni su bili favoriti u ovom meču i opravdali su tu ulogu. Mi moramo sad da razmišljamo o mečevima koji nam predstoje, ali smo svesni da nijedan meč u Evroligi neće biti lak i da su se svi timovi dobro pojačali - objašnjava Simanić.

POSLE REALA! Gavrilović: Tokom svih 40 minuta su igrali odličnu odbranu!

Laso gospodski posle pobede nad Zvezdom: Nije pravedan ovoliko ubedljiv trijumf!

 

Velike utakmice

Zvezdin Amerikanac Džejms Gist nada se da će srpski šampion biti mnogo bolji u nastavku takmičenja.

- Svi smo znali da će mečevi u Evroligi biti teški, ali ne smemo da se žalimo. Najbitnije je da se borimo. Svako od nas je naporno radio tokom karijere da bi igrao velike utakmice. Kad pogledamo naše protivnike, vidimo da je svaki meč u Evroligi veliki - zaključuje Gist.
 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija