• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2020

13:35

ONI SU CRVENO-BELA BUDUĆNOST! Evo ko su Zvezdina deca koja će dobiti šansu kod Stankovića!

Crvena zvezda

ONI SU CRVENO-BELA BUDUĆNOST! Evo ko su Zvezdina deca koja će dobiti šansu kod Stankovića!

Podeli vest

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela najavio je da će ekipa na proleće biti znatno podmlađena nakon 11 bodova prednosti nad Partizanom na čelu Superlige

Mrkela je precizirao da će veći prostor dobiti Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Nikola Krstović, Strahinja Eraković i Željko Gavrić, ali i da se zato očekuju odlasci do kraja zimskom prelaznog roka.

- Sledi nam veliko podmlađivanje tima. Svi mladi igrači su velika budućnost Crvene zvezde, listom su reprezentativci i perspektiva. Svi oni imaju seniorsko iskustvo i mi od njih mnogo očekujemo, kako ovog proleća, tako i u budućnosti - istakao je Mrkela za klupski sajt.

Novi trener Dejan Stanković prozivku za drugi deo sezone zakazao je za 10. januar na stadionu "Rajko Mitić".

DINARA NIKAD NISMO DOBILI OD DRŽAVE! Zvezdan Terzić otvoreno o novcu, Ligi šampiona, FSS, "večitom" rivalu...

ZVEZDAN TERZIĆ ZA INFORMER: Stanković će u Zvezdi postati veliki trener!

 

Oni su budućnost Zvezde:

Njegoš Petrović (1999. godište) je od kvinteta mladih igrača imao najveću minutažu u ovoj sezoni. Momak iz Krupnja stigao je letos iz Rada kao zamena za Branka Jovičića koji je zbog povrede u meču sa Helsinkijem kolena morao na operaciju. Oreol igrača reprezentativnog kalibra na poziciji zadnjeg veznog, Petrović je počeo da pokazuje od prvog meča, a problem sa povredama Hozea Kanjasa i Dušana Jovančića doneli su mu zavidnu minutažu. Odigrao je jesenas 18 mečeva, 12 u Superligi (912 minuta), pet u Ligi šampiona (312 minuta) i jedan u kvalifikacijama protiv Jang Bojsa u Bernu (5 minuta). Jedan je od značajnijih igrača u mladoj reprerzentaciji Srbije koja pokušava da izbori jedno od dva prva mesta u grupi i plasman na EP.

Foto: Starsportphoto

Njegoš Petrović

Veljko Nikolić (1999. godište) je plejmejker, najviše nalikuje Marku Marinu, ali je Zvezda malo duže čekala na jednog od najperspekivnijih igrača. Bio je planiran da dobije šansu i prošle sezone, ali su ga omele povrede, dok je letos napustio pripreme seniorskog tima zbog operacije kile. Debitovao je protiv Mačve u osmini finala Kupa Srbije gde je pokazao raskošan talenat, nastupio je i protiv niškog Radničkog, a na još pet mečeva bio je na klupi za rezerve. Sigurno će dobiti značajniju minutažu za koju će morati da se izbori na pripremama, a očekuje ga i drugio deo kvalifikacija za EP sa mladom selekcijom naše zemlje.

Foto: Starsportphoto

Veljko Nikolić

Nikola Krstović (2000. godište) je centarfor koji je stigao pre godinu dana iz Zete gde je bio prvi strelac lige. Crnogorski reprezentativac je tokom jeseni dobijao šansu samo na šest utakmica (109 minuta), ali je dobio pohvale jer je svojevoljno insistirao da igra i za omladinski tim. I njega očekuje jako važan period dokazivanja novom treneru i prilika da već na proleće ima daleko zapaženiju ulogu u timu.

EVO ZAŠTO JE ZVEZDA PRODALA MARINA! Da li je želeo da ide i šta su crveno-beli dobili odlaskom kapitena

JOŠ JEDAN FUDBALER ODLAZI SA "MARAKANE"! Nije u planovima novog trenera, ide u APOEL!

 

Foto: Starsportphoto

Nikola Krstović

Željko Gavrić (2000. godište) je krilni vezni igrač, izdanak Omladinske škole crveno-belih. Imao je priliku već da trenira sa seniorskim timom, a ove sezone briljirao je u dresu Grafičara. Na 20 mečeva u Prvoj ligi Srbije postigao je sedam golova, zabeleživši još pet asistencija. Kao kapiten ekipe isakazao je i liderske sposobnosti i sve to je rezultovalo odlukom trenera Dejana Stankovića da ga priključe prvom timu Zvezde i da mu se da prilika na Marakani. Imaće izuzetnu konkurenciju na krilnim pozicijama, ali će, kao je najavio direktor Mrkela, neki igrači i otići iz kluba kako bi se otvorilo mesto mlađima.

Foto: Starsportphoto

Željko Gavrić

- Strahinja Eraković (2001. godište) je još pre tri godine projektovan kao budući stub odbrane, već je bio na pripremama prvog tima, pokazao zavidan kvalitet i smirenost za tako mladog igrača, ali su i njega poremetile povrede da već sada ne postane ono što svi očekuju. Kapiten omladinske rerprezentaticije igrao je odilično jesenas u dresu razvojnog tima Grafičara, na 15 mečeva postigao je dva pogotka i imao jednu asistenciju u Prvoj ligi Srbije.

Foto: Starsportphoto©

Strahinja Eraković

 

 

Bonus video

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija