• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.01.2020

11:15

PRESUDNI MEČEVI ZA SRPSKOG ŠAMPIONA! Zvezda kreće u pohod na top 8!

Crvena zvezda

PRESUDNI MEČEVI ZA SRPSKOG ŠAMPIONA! Zvezda kreće u pohod na top 8!

Podeli vest

Crveno-beli večeras dočekuju Žalgiris u 19. kolu elitnog takmičenja i u slučaju pobede biće korak bliže plasmanu među osam najboljih ekipa u Evropi * U petak rival Alba takođe u Beogradu

Sudbina Crvene zvezde u Evroligi mogla bi da bude rešena u naredne dve utakmice! Crveno-beli večeras (19.00 Sport klub 1) u 19. kolu najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja dočekuju litvanski Žalgiris i, ukoliko trijumfuju, napraviće ogroman korak ka plasmanu među osam najboljih ekipa.

Cene rivala

Svesni smo snage Žalgirisa, ali pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da ih zaustavimo
Dragan Šakota, trener Zvezde

Nakon ovog meča Zvezdu očekuje i duel s berlinskom Albom u petak (19.00 Sport klub 1) u Beogradu. Izabranici Dragana Šakote napravili su fantastičan niz od četiri trijumfa zaredom i trenutno su na osmom mestu Evrolige s devet pobeda i isto toliko poraza. Pred srpskom ekipom u prethodnih mesec dana padali su Olimpijakos, Zenit, Bajern i Asvel. Suvišno je govoriti koliko bi crveno-belima značile pobede u naredna dva meča, u kojima su Branko Lazić i saigrači apsolutni favoriti.

I dalje bez Čovića

Kladionice su uverene u pobedu Crvene zvezde pred večerašnji meč sa Žalgirisom, baš kao što je slučaj i za utakmicu u petak protiv Albe. Ipak, trener Dragan Šakota kaže da ima određene probleme kada su u pitanju povređeni igrači, pa se još ne zna u kom sastavu će regionalni šampion večeras zaigrati.

ZVEZDA POBEDILA, ALI ŠAKOTU BRINU POVREDE! Trener crveno-belih otkrio kakvo je stanje Davidovca, Brauna i Jagodić-Kuridže!

ČOVEK KOGA JE ZVEZDA ČEKALA CELE SEZONE! Štimac jednom porukom izazvao ERUPCIJU ODUŠEVLJENJA! (FOTO)



- Nadam se da se Dejan Davidovac nije ozbiljnije povredio protiv Mege i da će biti spreman za meč s Žalgirisom. Već imamo probleme s povređenim igračima. Marko Jagodić-Kuridža odsustvovaće deset do 15 dana, a za Filipa Čovića još ne znamo kada će na teren. Naš prvi plej Lorenco Braun je protiv Mege pokušao da igra, video je da ga boli zglob. Videćemo još. Svesni smo snage Žalgirisa, ali pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da ih zaustavimo - poručuje Šakota.

Jasikevičijus oprezan

Litvanski velikan trenutno je na 16. mestu na tabeli Evrolige, s pet pobeda i 13 poraza. Na gostovanjima ove sezone imaju svega dve pobede i igraju daleko ispod očekivanja. Ipak, u pitanju je vrlo kvalitetan igrački kadar, predvođen bivšim igračima Crvene zvezde i Partizana, Kej-Sijem Riversom i Džokom Lendejlom. Na klupi im sedi legenda evropske košarke Šarunas Jasikevičijus, koji ima samo reči hvale za Zvezdu pred večerašnji okršaj.

"DELIJE", POGLEDAJTE TABELU! Navijači u transu, crveno-belima skočile šanse za plasman u plej-of!

(VIDEO) ČOVEK SA SRCA DVA! Neverovatna trojka Štimca pogurala Zvezdu ka pobedi!

 


- Crvena zvezda je veoma jaka fizički i odlično igra kod kuće. Sada su još jači dolaskom Vladimira Štimca i Kevina Pantera. U Beogradu je maltene uvek teško, a sada smo sigurni da će tako i biti. Prethodno kolo su ostvarili pobedu košem u poslednjoj sekundi. Čini se da nemaju mnogo kreacije u napadu, ali pronalaze način da pobede, što je najvažnija stvar u našem sportu. Izdvojio bih Bilija Berona, koji je uz Lorenca Brauna glavni strelac - poručuje Jasikevičijus.

Standings provided by Sofascore LiveScore


 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija