• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

19.02.2020

18:49

DEKIJEVA UZDANICA! Kako je povreda kolena Zvezdi donela VELIKO POJAČANJE!

Crvena zvezda

DEKIJEVA UZDANICA! Kako je povreda kolena Zvezdi donela VELIKO POJAČANJE!

Podeli vest

Da nisam pokidao ligamente kolena, možda danas ne bih igrao u Zvezdi, otkriva u razgovoru za Informer defanzivni vezista crveno-belih Njegoš Petrović (20)

On je pre četiri godine igrajući za omladince Srbije doživeo tešku povredu koja ga je odvojila od terena oko osam meseci.

U tom trenutku bio je igrač beogradskog Rada i jedan od najboljih fudbalera tog uzrasta u Srbiji. Za njega su se interesovali evropski velikani. Sadašnji trener Zvezde Dejan Stanković preporučivao ga je Interu, Nemanja Vidić Mančester junajtedu, a u jednom trenutku imao je maltene završen transfer u Bornmut. Međutim, zadobio je tešku povredu i sve je stopirano.

Plaćen 400.000 evra

U avgustu prošle godine došao je sa Banjice u Zvezdu za 400.000 evra i 20 procenata od narednog transfera.

- Da se nisam tada povredio i ostao u Radu, možda nikad ne bih došao u Zvezdu. Zvuči čudno, ali mogu slobodno reći da mi je povreda dosta dobrog donela. Sazreo sam i psihički i fizički. Mnogo sam ojačao, shvatio sam koliko još moram da radim na sebi. Nabacio sam i mišićnu masu. Mentalno sam bio jak i prihvatio sam stvari kakve jesu, trudio sam se da se što pre vratim na teren - priseća se Petrović.

EMOTIVNA ISPOVEST ZVEZDINOG BISERA! Njegoš otvorio dušu: Odrasli smo bez majke, ćale je pozajmljivao pare ali nismo poklekli!

Hvalospeve i interesovanja velikih klubova nije doživljavao previše ozbiljno.

- Bio sam prilično mlad i samo mi je bilo važno da igram fudbal. Nije me na psihološkom planu poljuljalo to što nisam otišao u neku jaču ligu. Iz ove perspektive čak je i bolje što nisam. Srećan sam u Zvezdi i svi planovi trenutno su mi vezani za nju. Fokusiran sam na to da dobijemo dve naredne utakmice, pa u miru da dočekamo derbi - jasan je mladi fudbaler.

Potvrdio pogodak

Prvi gol na takmičarskim utakmicama za klub sa "Marakane" Petrović je dao u subotu Čukaričkom udarcem sa 25 metara. Sličan pogodak postigao je i na pripremama u meču sa Dunajskom Stredom.

- Tog dana u Beleku posle utakmice rekao sam da sam onako lep gol postigao zahvaljujući vetru. Sad posle Čukaričkog našalio sam se da sam morao da potvrdim onaj pogodak, da se vidi da umem i bez pomoći da ga dam. Šalu na stranu, drago mi je i zbog pogotka i zbog pobede, a još mi je draže i što sam pomogao treneru da debituje pobedom - zaključuje Petrović.

Pamtiću Olimpijakos dok sam živ

Pamtiću utakmicu sa Olimpijakosom na "Marakani" dok sam živ, kaže Njegoš Petrović. Mladom fudbaleru to je bio debi u Ligi šampiona, a ušao je u 73. minutu pri rezultatu 1:1. Do kraja su crveno-beli dali još dva gola i ostvarili ubedljivu pobedu (3:1).
- Uvek ću se sećati te utakmice, jer sam debitovao u Ligi šampiona. Pritom, tok stvari na terenu, totalni preokret pred punom "Marakanom", bolje od toga nije moglo - ocenio je Petrović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija