• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2020

12:29

TOMANE GOVORIO O NAŠEM MENTALITETU! Srbi bi stalno nešto da menjaju, izgube jednu utakmicu i odleti trener!

Crvena zvezda

TOMANE GOVORIO O NAŠEM MENTALITETU! Srbi bi stalno nešto da menjaju, izgube jednu utakmicu i odleti trener!

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde Tomane govorio je o Srbiji, ali i o našem mentalitetu

- Nema agresivnosti kao kod nas. Takođe, nije mi jasno kako ne mogu da naprave makar konkurentnu reprezentaciju da se takmiči na velikim takmičenjima, a imaju toliko dobrih igrača. Nemaju nikakve rezultate jer im je takav mentalitet. Stalno bi nešto da menjaju. Izgube jednu utakmicu i odmah menjaju trenera. Nestabilni su. Naprimer, mi smo imali 11 bodova prednosti, igrali Ligu šampiona, prošli smo dalje u kupu i promenili smo trenera. Teško za razumeti - rekao je Tomane.

Pitali su ga da li su se slične stvari dešavale i ranije.

-  Jesu, i nisu. Ali tako je to sa promenama trenera… Ja sam bio opklada prethodnog trenera i sada bi neke stvari mogle da se promene. Nažalost, imam i problem sa povredom, istegao sam ložu i videćemo šta će biti dalje. U ovom trenutku imamo trojicu stranaca koji treniraju van ekipe i nisu imali priliku da prođu pripreme. Ali takav je mentalitet tamo i moramo da živimo sa tim. Na sreću, u Portugaliji nije takav mentalitet mada u poslednje vreme izgleda da i mi želimo da krenemo tom stranputicom sa stalnim promenama trenera. U Srbiji je takav mentalitet da stalno nešto menjaju, videćemo šta će biti dalje. Na meni je da nastavim da radim kao što sam uvek i radio. Ako ne ovde, onda negde drugo. To je fudbal. U njemu moraš da se nosiš sa raznim stvarima od kojih o nekima ne vredi ni pričati.

On je otkrio i da je Srbija bezbedna zemlja.

Kada sam došao u Srbiju imao sam predrasudu da je to iz nekih razloga opasna zemlja. Ali, uopšte nije tako. Štaviše, sigurna je, na utakmicama je dosta policije i što se tiče bezbednosti, bolja je od Portugalije. Apsolutno sam siguran da si bezbedniji u Srbiji nego kod nas. Uopšte nije zemlja kakvom je predstavljaju u Portugaliji i ostatku Evrope. Imao sam lošu predrasude i zaista ne mogu ništa loše da kažem o Srbiji.

Tomane je protiv Olimpijakosa promašio penal.

Loše sam se osećao. Pogotovo što sam u Tondeli pucao penale i nisam promašivao. Uostalom, ja nisam izvođač penala u Zvezdi i nije trebala da šutiram. Mađutim, kapiten koji šutira penale nije želeo da šutira i ja sam preuzeo odgovornost. Opet bih to uradio bez bilo kakvih problema. Loše sam šutirao i žao mi je što se nisam bio spreman za taj penal. Nikada nije lepo promašiti penal, pogotovo u Ligi šampiona - zaključio je Tomane.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija