• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2020

07:05

OVO SU SVI ČEKALI! TOMANE PROGOVORIO O ZLOKOBNOM PENALU! Portugalac udario na Marina!

Crvena zvezda

OVO SU SVI ČEKALI! TOMANE PROGOVORIO O ZLOKOBNOM PENALU! Portugalac udario na Marina!

Podeli vest

Ja nisam izvođač penala u Zvezdi, ali Marko Marin nije želeo da šutira protiv Olimpijakosa, pa sam preuzeo odgovornost i promašio, otkriva napadač crveno-belih Tomane

Kapiten Marko Marin nije želeo da šutira penal protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona, pa sam ja preuzeo odgovornost, otkriva portugalski napadač iz redova Crvene zvezde Tomane (27)!

Opet bi šutirao

Srbi nestabilni

Srbi nemaju rezultate sa reprezentacijom zbog mentaliteta. Izgube jednu utakmicu i odmah menjaju trenera
Tomane

Crveno-bele je malo delilo od proleća u Evropi kada su 11. decembra gostovali Olimpijakosu (1:0) u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. U 42. minutu imala je Zvezda priliku da povede jer je dosuđen penal, ali je Tomane pogodio prečku. Mnogi su se pitali zašto tadašnji kapiten Marko Marin nije šutirao, ali konkretnog odgovora nije bilo. Bivši trener Vladan Milojević je rekao da "Marin nije bio u stanju da šutira", dok je štoper Miloš Degenek tvrdio da nije bilo na njemu da izvede udarac.
U velikoj ispovesti za portugalske medije Tomane je kratko i jasno otkrio - Marin nije hteo da šutira penal.

TOMANE GOVORIO O NAŠEM MENTALITETU! Srbi bi stalno nešto da menjaju, izgube jednu utakmicu i odleti trener!

ZVEZDAŠI, SVI NA KROV! Crveno-beli omladinci igraju osminu finala Lige šampiona NA POSEBAN DAN ZA SVE DELIJE!

Foto: Starsportphoto

 

Znali smo da nas neće pustiti na Kosovo

Iako je bilo najavljeno da delegacija Crvene zvezde neće biti puštena na Kosovo i Metohiju kako bi 9. oktobra odigrala utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče, crveno-beli su se ipak uputili na granični prelaz Jarinje. Tamo su i zaustavljeni, a Tomane je Portugalcima objasnio šta se dešavalo.

- Svi su već znali da nas neće pustiti da uđemo, ali smo otišli. To je više pitanje politike nego sporta, a Zvezda je klub koji je kao neka vrsta zastave Srbije. Otišli smo dole da pokažemo da oni neće da nas puste i da se vidi kako stvari ne funkcionišu na Kosovu. Srbi smatraju Kosovo svojim, jer su ih Evropljani naterali da ga napuste - ispričao je Tomane.

- Loše sam se osećao zbog promašenog penala protiv Olimpijakosa, ali ja nisam izvođač penala u Zvezdi i nije trebalo da šutiram. Kapiten koji šutira penale nije želeo to da uradi i ja sam preuzeo odgovornost. Opet bih to uradio - otkriva Tomane.

Portugalac koji je u Zvezdu došao prošlog leta i do sada postigao pet golova na 18 utakmica osvrnuo se potom i na srpsku ligu i istakao da crveno-beli nemaju pravog konkurenta.

- Lagao bih kad bih rekao da je Superliga takmičarski dobra. U prvom delu smo postigli 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan iako nismo igrali ništa posebno. Razlog pobeda je uglavnom slaba konkurencija. Zvezda ima najbolje igrače, najdužu klupu, a kvalitet protivnika nije neki. Trka za titulu još nije gotova, ali nije ni lako prokockati bodovnu prednost u ovakvoj konkurenciji. Ja se nadam da ćemo osvojiti titulu, da ću igrati i postizati golove - iskren je Tomane.

Srbi neće da uče

Osim što mu smeta loš kvalitet Superlige, Tomane nije imao reči hvale ni za srpski mentalitet.

- Srbi nemaju nikakve rezultate sa reprezentacijom jer im je takav mentalitet. Izgube jednu utakmicu i odmah menjaju trenera. Nestabilni su. Na primer, Zvezda je imala 11 bodova prednosti, igrala Ligu šampiona, prošla dalje u Kupu, a trener je promenjen. U Srbiji nisu otvoreni da uče od uspešnih ljudi iz inostranstva, za razliku od Portugalaca - zaključuje Tomane.

OMLADINCI ZVEZDE DOBILI PROTIVNIKA! Evo sa kim igraju u osmini finala Lige šampiona!

PROBLEMI ZA DEKIJA PRED DEBI! Povredila se dvojica prvotimaca Zvezde!


 

Foto: Starsportphoto

 

Srbija je bezbednija od Portugala

Tomane je otkrio da je pre dolaska u Srbiju imao predrasude o našoj državi, ali da je promenio mišljenje.

- Kada sam došao u Srbiju imao sam predrasudu da je to, iz nekih razloga, opasna zemlja. Ipak, uopšte nije tako. Apsolutno sam siguran da si bezbedniji u Srbiji nego u Portugalu. Uopšte nije zemlja kakvom je predstavljaju u Evropi. Ne mogu ništa loše da kažem o Srbiji. U Beogradu se lepo živi, grad je divan - otkrio je Tomane.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

TI SI MAJSTORE CENTARFOR, I LOGIČNO JE AKO MARIN OSEĆA DA NE MOŽE SIGURNO DA ŠUTIRA DA TO UČINIŠ TI. AKO NISI SPOSOBAN DA KAO CENTARFOR TO UČINIŠ NISI TREBAO DA PRIHVATIŠ. TI SI VIŠE KRIV NEGO NESRETNI ŽANDER ŠTO NISMO PROŠLI.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija