• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2020

18:30

(VIDEO/FOTO) ČOVIĆ NAPISAO ČESTITKU DELIJAMA: Šta god drugi mislili, Zvezda je NAJVEĆA!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ČOVIĆ NAPISAO ČESTITKU DELIJAMA: Šta god drugi mislili, Zvezda je NAJVEĆA!

Podeli vest

Sportsko društvo Crvena zvezda danas 4. marta proslavlja svoj 75 rođendan, a prigodnu čestitku uputio je i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović

Čestitku Nebojše Čovića prenosimo u celosti:

CRVENO-BELA PORODICA NA OKUPU! Zvezda proslavila 75. rođendan, otac i sin prvi put dobili nagreda ZAJEDNO!

Tako je već 75 godina. Četvrti mart je datum kada obeležavamo, slavimo i nagrađujemo najbolje u Crvenoj zvezdi, velikom sportskom društvu sa preko 5000 sportista i 36 klubova.

U moru medalja, uspeha naših sportista, klubova, kao deo Crvene zvezde i neraskidivi deo reprezentacije Jugoslavije i Srbije, naše sportsko društvo, naša Crvena zvezda je postala svetski brend i najbolji promoter svih najboljih vrednosti koje ovo društvo ima.
Dopalo se to nekome ili ne, Crvena zvezda je najveća – ona je ne samo brend, ogromna porodica, i što je najvažnije i zbog čega nam mnogi zavide – Crvena zvezda je narodna!

I ove godine smo dodelili veliki broj nagrada, jer svake godine SD Crvena zvezda uvećava broj pehara, medalja i nagrada u svojim trofejnim salama. Crvena zvezda nas je na to navikla i tako je i ove godine. Imamo šampione Evrope, osvajače duplih kruna, učesnike Liga šampiona, Evroliga, velikane koji nose i epitet “najbolji sportista sveta”pojavljuju se neka nova deca naslednici velikana koji su nosili našu Crvenu zvezdu na grudima još od 1945.godine.

I tu bi se zaustavio sa pohvalama, jer Crvena zvezda kao takva uvek mora da gleda napred, da upozorava, da bude budna…

Mi smo velika porodica u kojoj se ne nalazi samo 36 klubova i na hiljade sportista, već i milionska armija navijača i ljudi koji vole Crvenu zvezdu, u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ostalim delovima bivše SFRJ, Evropi, Americi, Australiji…u svim delovima sveta!
Zato moramo više nego ikada da odgovorimo izazovu vremena, da se pripremimo za ozbiljne reforme i kreiranje drugačijeg i dugoročnijeg plana razvoja i strategije rada, da imamo mehanizam odbrane od mnogih kojima je Crvena zvezda „trn u oku“ i večita patnja, da imamo rešenje čak i za situaciju opstanka Sportskog društva Crvena zvezda u godinama koje su pred nama. Sportsko društvo Crvena zvezda će se i ovog 4.marta prisetiti svih velikih uspeha iz prethodnih godina. Ovaj dan i to u 75-godišnjici jubileja jeste dan za pohvale i slavlje, ali i za slanje jasne i glasne poruke – da je Crvena zvezda svesna značaja ali i odgovornosti u ovom društvu.

U danu u kome slavimo naše džudiste, Novaka, fudbalere i košarkaše, našu decu koja kreću njihovim stopama, ne smemo i nemamo pravo da zaboravimo i grčevitu borbu za opastanak rukometaša, muke odbojkaša, probleme vaterpolista i košarkašica, besparicu mnogih klubova u našoj porodici. Ne smemo da zaboravimo ni vremena kada smo nekako došli u apsurdnu situaciju u kojoj smo se neuspešno borili od optužbi mnogih koji su trošili državne pare i ekspresno kitili svoje istorije i biografije, da smo miljenici države?

Zato, i to vrlo brzo je neophodno da analiziramo i pronađemo rešenje kako kao velika porodica možemo da funkcionišemo u budućnosti: kako će se finansirati klubovi, kako ćemo poštovati osnovne postulate i vrednosti Crvene zvezde u eri savremenih tehnologija i društva koje ide napred i menja se. To je i naša obaveza!
Konačno, da li kao društvo želimo da imamo ovakvu Crvenu zvezdu – sportsko društvo koje je ponos ovog naroda i jedan od najboljih i najprepoznatljivijih brendova i “proizvoda“ Republike Srbije u celom svetu. Znaju ko smo i kada vide grb, i kada čuju naše ime, na bilo kom svetskom jeziku.

Zadatak nije lak, a linija je vrlo tanka između mogućnosti da SD Crvena zvezda bude ono što svi želimo – ponos budućih generacija. Međutim, ukoliko budemo nepažljivi i podlegnemo stalnim spinovanjima i pritiscima – mogu nam ostati samo sećanja na dane kada smo bili veliki! Zato je neophodno jedinstvo, kako bi sačuvali SD Crvena zvezda i sve klubove. Iza nas su teška vremena, a pred nama period velikih iskušenja!

Zato, Zvezdaši slavimo i budimo ponosni, ali nemamo pravo da zaboravimo kroz šta smo prošli i kroz koliko muka došli do mesta i broja koje nekako prirodno ide uz Crvenu zvezdu – broja 1-stoji urođendanskoj čestitki predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojše Čovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asbgd

pre 4 godine

A FMP?Jel on isto narodni pošto njemu niko ne može da zabrani kako će da se zove?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija