• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2020

10:04

AUUU, ZVEZDA SMANJUJE PLATE 50 ODSTO! Terzić oštro poručio: Nema pregovora – uzmi ili ostavi!

Crvena zvezda

AUUU, ZVEZDA SMANJUJE PLATE 50 ODSTO! Terzić oštro poručio: Nema pregovora – uzmi ili ostavi!

Podeli vest

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, rekao je da sledi smanjivanje plata fudbalerima

Usled pandemije virusa Covid-19 svi klubovi suočavaju se sa velikim gubicima i zbog toga se odlučuju na smanjivanje zarada.

Terzić je u izjavi za klupski sajt otkrio da će se, po preporuci FIFA, plate redukovati za 50 odsto u naredna tri meseca.

- Ono što sledi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50 odsto u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansisjkoj perspektivi Crvene zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno se redukcija plata neće osetiti samo u Zvezdi, to je ono što sledi u svim klubovima Evrope. Ozbiljno se bavimo problematikom. Vidimo kakve mere se preporučuju, imamo direktan kontakt sa FIFA i UEFA. Do rešenja dolazimo u razgovoru sa eminentnim ljudima. Naravnom, sve to mora da se uklopi u pravnu formu -  rekao je Zvezdan Terzić za sajt kluba.

BIVŠI TRENER ZVEZDE ZNA NEŠTO! Izjava koja otklanja svaku dilemu oko završetka takmičenja!

BRAVO CRVENO-BELI! Igrači Zvezde i još jedan gest VREDAN DIVLJENJA!

 

Foto: Starsportphoto

 

Fudbaleri su druga pregovaračka strana.

- Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo im koji je maksimum što može da im se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je letnji prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svesni, da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere. I neće samo fudbaleri osetiti nove mere, planiramo smanjenje troškova u svim segmentima, počev od plata u vrhu menadžmentu, do svih ostalih zaposlenih. Dali smo nalog svim direktorima unutar kluba da naprave detaljnu analizu i plan redukcije troškova u svojim sektorima.

Terzić kaže da klub mora da se prilagodi, smanji troškove na najminimalniju meru.

- Pratimo šta se dešava u Evropi i svetu, čitamo najstručnije portale za ove oblasti. Sigurno je da ništa neće biti kao do sada, svi moraju da se restruktuiraju. Balans mora da se nađe. Nije samo Crvena zvezda u problemu, nego i mnogo veći i manji od nje. Svi klubovi u svetu će osetiti posledice. U kontaktu smo sa ljudima iz FIFA UEFA, takođe i iz FIFPro. Neke mere svi moramo da preduzmemo, a znamo da su sve oči uprste u najveće klubove. Taj model će morati da slede i oni klubovi sa manjim budžetima.

NAJNOVIJA INFORMACIJA! Terzić OTKRIO IGRAČIMA tačan datum nastavka Superlige!

ZVEZDA I PARTIZAN ĆE OSETITI POSLEDICE KAO NIKADA DO SADA! Zvezdan Terzić očekuje veliki finansijski krah!

 

Evropski fudbal posle pandemije korona virusa sigurno neće biti isti.

Mnogo me više brine šta će biti sa fudbalom kad sve ovo prođe, kakve će finansijske posledice ostaviti na evropski fudbal. Videli ste da Juventus u naredna četiri meseca neće davati plate, Barselona će isplaćivati samo po 30 odsto. Кako da objasnimo da Juventus, jedan od najvećih svetskih klubova nema devizne rezerve da isplati plate. Svi su klubovi trošili nešto što očekuju da zarade u narednom periodu. I sad je sve stalo. Barselona i Juventus su vrh ledenog brega, sa domino efektom, do neke slovačke Žiline. Hrabri da igrači najvećih klubova shvataju situaciju, prihvatili redukcije. Ozbiljna je svest da se sačuva fudbal kao sistem. Sigurno je da će i FIFA i UEFA držati stranu klubova u sporovima, ne jer više vole klubove nego igrače, nego prosto želja krovnih organizacija je da pokušaju da spasu fudbal i da se on ne sruši kao sistem. Sve nagoveštava da će biti mnogo sudskih sporova, lančane reakcije, domino efekta.

Zvezdan Terzić uverava da sve mere imaju jedan cilj:

Sve radimo da bismo sačuvali Zvezdu kao sistem. FIFA i UEFA preduzimaju mere da sačuvaju fudbal kao sistem. Negde je verovatno i na evropskom nivou došlo do nerealno visokih plata mnogih igrača, pa i u Crvenoj zvezdi. A, ova pandemija, koja je dovela do finansijskog karambola i kolapsa u evropskom fudbalu, otreznila je fudbalski svet. Moraće na racionalniji način da se pristupa u budućnosti.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čiča Avalski

pre 3 godine

Stiže im po 100 evrića iz budžeta...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija