• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2020

10:07

(VIDEO/FOTO) BARI! ZVEZDAŠI, NAJEŽIĆETE se i 29 godina kasnije!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) BARI! ZVEZDAŠI, NAJEŽIĆETE se i 29 godina kasnije!

Podeli vest

Crvena zvezda je pre 29 godina, u sezoni 1990/91, pokorila Stari kontinent

Crveno-beli ispisali su istoriju kroz duele Kupa šampiona sa Grashoperom, Rendžersom, Dinamo Drezdenom i minhenskim Bajernom, a vrhunac je dostignut finalnim mečom protiv Marseja.

Foto: printscreen

 

Maj 29, Bari i stadion Sveti Nikola - sa ponosom i uz posebne emocije se prisećaju crveno-beli.Izabranici tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića, prethodno su eliminisali švajcarski Grashopers (1:1, 4:1), škotski Glazgov Rendžers (3:0, 1:1), nemačke Dinamo iz Drezdena (3:0, 2:1) i minhenski Bajern (2:1, 2:2). Pobedom nad Francuzima u finalu Kupa evropskih šampiona na stadionu "Sveti Nikola", Zvezda je ušla među "besmrtne" šampione.

OGLASIO SE PROSINEČKI! Zvezdina legenda kao iz TOPA: On je najbolji!

(VIDEO) HRVAT SI, A NA STRANI SI SRBA! Dvojici fudbalera Zvezde nije bilo svejedno na Maksimiru!

 

 

U penal seriji golman Zvezde Stevan Stojanović odbranio je prvi jedanaesterac u seriji Manuelu Amorosu, dok su iz Zvezde svi bili precizni: Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev, pa je popularni Dika imao privilegiju da podigne "ušati" pehar.

Foto: printscreen

 

Petrović je na teren u Bariju poslao je sledeći tim: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević (umesto njega ušao Vlada Stošić) i Dragiša Binić.

Sećanja ne blede ni 29 godina kasnije!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tadija64ZEMUN

pre 3 godine

SVIM DELIJAMA ,SRECAN DANASNJI PRAZNIK ,IDEEMOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija