• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2020

14:12

(VIDEO/FOTO) BARI SE NE ZABORAVLJA! Zvezda obeležila godišnjicu osvajanja titule prvaka Evrope!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) BARI SE NE ZABORAVLJA! Zvezda obeležila godišnjicu osvajanja titule prvaka Evrope!

Podeli vest

Pre 29 godina, 29. maja 1991. godine u Bariju, fudbaleri Crvene zvezde osvojili su istorijsku titulu šampiona Evrope, pobedom u finalu protiv Olimpika iz Marselja 0:0- 5:3 penalima

Crveno-beli su na Marakani okupili legende. Koktelu su prisustvovali kapiten te generacije Stevan Dika Stojanović, Slobodan Marović, trener Ljupko Petrović, rukovodioci kluba, sadašnji trener Dejan Stanković...

- U istoriji je ovaj dan upisan zlatnim slovima. Rezultat koji je postignut je tako veliki da svim akterima, a i sadašnjoj generaciji deo uspeha prihvate kao izazov za budućnost. Zbog toga ovaj datum ima značaj jer je bio i ostaće inspiracija svima koji osećaju Zvezdu. Akteri su pobrali tu slavu, izgledaju sad starije, a držim se i ja - nasmejao se Mijailović i podsetio da je tada imao 44 godine.

ODVELI SU ME NA DOPING KONTROLU, DAVALI MI PIVO ZA PIVOM I NAPILI ME! Binić se prisetio Barija!

ZARADILI 4 MILIONA U JEDNOM DANU! Mijailović se prisetio Zvezde KOJA JE HARALA EVROPOM, radosti, suza...

 

Ljupko Petrović bio je najemotovniji.

- Mnogo intervjua sam dao i sve o toj sezoni je već rečeno. I danas kada uđem u trofejnu salu Zvezde i pogledam pehar, jeza me prođe. U toj sezoni smo odigrali sjajne utakmice. Samo dve su pod upitnikom. Ona protiv Grashopersa i finale u Bariju. Ipak, nešto sam naučio i od Murinja koji je svojevremeno rekao da se finala ne igraju nego da se finala osvajaju - poručio je legendarni Ljupko Petrović.

 

Foto: informer

 

 

Legendarni Dragan Džajić takođe je bio tvorac najvećeg uspeha na ovim prostorima.

- Mi zvezdaši smo ponosni smo. Najbitnije je da će o ovom uspehu da se priča još dugo godina. Teško ko može sa ovih prostora da dođe do trofeja. Svi mi zvezdaši imamo lep motiv ispred sebe. Poslao bih poruku konkurentima neka se trude da osvoje prvi put, a mi da ponovimo. Fudbal je takav, ne treba gubiti nadu, da Zvezda neće ponoviti ovaj uspejh, svi će raditi u Zvezdi na tome da ponovi ono što je uradila - naglasila je treća "Zvezdina zvezda".

 

Kapiten Stevan Stojanović bio je kratak.

- Već je sve više puta ispričano. Svi smo svesni koliko je ovo veliki uspeh za nas lično, klub i Srbiju - rekao je je Stojanović.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija