• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

04.06.2020

07:15

KAKO JE STANKOVIĆ PROBUDIO "MARKA MARINA" U MIRKU IVANIĆU? Da li je Zvezda konačno dobila lidera?

Crvena zvezda

KAKO JE STANKOVIĆ PROBUDIO "MARKA MARINA" U MIRKU IVANIĆU? Da li je Zvezda konačno dobila lidera?

Podeli vest

Kao što to uvek i biva, svaki novi trener u nekom klubu ostavi svoj "pečat". Da li je rano ili ne, ali izgleda da prisustvo Dejana Stankovića već počinje da se oseća u Crvenoj zvezdi

Prošlo je gotovo godinu i po dana od kako je veliko pojačanje stiglo na Marakanu i liku reprezentativca Crne Gore i momka koji je plaćen 1.300.000 evra - Mirka Ivanića.

STANKOVIĆ PRONAŠAO NAPADAČA! Ne trebaju mu stranci kad ima NJEGA!

Zvezda je na zimu 2019. godine već hvatala zalet za Ligu šampiona, sklapala kockice i pokušavala da iskoristi veliki priliv novca od UEFA ne bi li pronašla prava pojačanja koja bi klubu garantovala stabilnost i dobre rezultate.

Anketa

Bili su tada odgovorni u Ljutice Bogdana ubeđeni da će baš vezista i lider ekipe BATE Borisova biti ono što su tražili. "Delije" su dolazak Ivanića u Beograd dočekali sa velikim oduševljenjem, ali je i Crnogorac znao da će za sobom nositi breme teško skoro 1,5 miliona evra, a malo je kada toliko novca potrošeno za dovođenje jednog igrača.

Foto: Starsportphoto

Prolazili su meseci, a Vladan Milojević nikako u nekadašnjem vezisti Vojvodine nije uspeo da probudi u njemu onaj elan i enegriju koju je imao u Belorusiji. Dobro se sećaju "zvezdaši" 2017. godine i grupne faze Lige Evrope kada je na Marakani Ivanić raspalio po prečki kao iz topa. Međutim, retko su šta od toga na Marakani mogli da vide.

Među crveno-bele stigao je posle 12 pogodaka i šest asistencija na 31 meču, ali je njegov stil igre bio za posebnu priču. Ipak, statistika u Zvezdi nije bila ni blizu takvog učinka. Do dolaska Dejana Stankovića, čini se, da je Mirko Ivanić bio zarobljen u senci Marka Marina, koji je vukao konce u igri šampiona Srbije.

Foto: Starsportphoto

Crnogorac je odigrao 39 utakmica uz svega tri gola i isto toliko asistencije. Prilično zabrinjavajuće za igrača koji je došao da postane lider ekipe...

Međutim, čini se da je Ivanić bio upravu kada je nakon zimus posle dolaska Dejana Stankovića na klupu crveno-belih, ali i odlaska Marka Marina kod bivšeg trenera Zvezde Vladana Milojevića u Saudijsku Arabiju, rekao da je spreman da nasledi Nemca u timu crveno-belih.

Foto: Starsportphoto

Baš pre pauze zbog koronavirusa Deki je odlučio da u prvu postavu konačno uvrsti već zaboravljenog Ivanića koji je do tada mečeve gledao sa klupe. Vezista je pogodio mrežu Napretka na Marakani, ali daleko od toga da je to povratilo poverenje "delija".

Nakon toga usledili su mečevi sa Radom gde je overena 31. titula, a Ivanić je tada konačno zaplesao kako ume. Postigao je gol, dodao na to dve asistencije, ali i igrom konačno zaličio na onog Ivanića iz BATE Borisova. Sve se nastavilo protiv Inđije u Kupu sa golom i asistencijom, ali ono najbitnije što je Ivanić povratio jeste poverenje navijača.

Deluje da je konačno postao "Marko Marin" Dekijeve Zvezde. Pred njim je još mnogo kako bi zaista postao lider, ali se čini da je polako to počeo da postaje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

ako deki igra na kartu ivanovića izgubiće.to je za zvezdu tanko.nije on taj potencijal

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija