• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2020

18:30 >> 21:04

(VIDEO) DRAMA DO SAMOG KRAJA! Zvezda bez trijumfa nad Žalgirisom

Crvena zvezda

(VIDEO) DRAMA DO SAMOG KRAJA! Zvezda bez trijumfa nad Žalgirisom

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu Evrolige od Žalgirisa rezultatom 75:69 (19:19, 20:14, 23:27, 13:9) u utakmici trećeg kola Evrolige

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" završena je u neizvesnoj završnici u kojoj su više koncentracije imali puleni Martina Šilera, koji su na taj način ostali neporaženi u elitnom takmičenju.

Crvena zvezda je odlično započela utakmicu, brzo je stigla do vođstva od sedam poena razlike, ali je Žalgiris do kraja uvodne četvrtine poravnao rezultat. Prva polovina druge deonice prošla je u vođstvu crveno-belih, ali je onda usledila serija gostiju od 13:2 kojom su se odlepili i na poluvreme su otišli sa šest poena viška u odnosu na izabranike Saše Obradovića.

Početkom treće četvrtine je Dejan Davidovac imao sjajnu rolu kojom je Zvezda stigla do preokreta, a do kraja te deonice je viđena rezultatska klackalica. Uoči poslednjih deset minuta Litvanci su imali dva poena prednosti. Već u uvodnim minutima poslednje četvrtine Žalgiris je stigao do 'plus sedam', a onda je usledio višeminutni košgeterski post. Taj post su prekinuli crveno-beli, prišli su na dva poena zaostatka, ali nisu imali snage da dođu do preokreta, već je Žalgiris na kraju slavio u Beogradu.

Crvena zvezda - Žalgiris 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić" (Beograd), SUDIJE: Ana Panter, Karlos Kortez, Spiros Kontas

CRVENA ZVEZDA: Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 11, Lazić2, Rit 2, Radanov, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Simanić, Kuzmić 8. TRENER: Saša Obradović.

ŽALGIRIS: Vokap, Lekavičijus 16, Hejs 8, Jankunas 4, Lukosijunas, Milaknis, Geben 5, Rubit 8, Jokubaitis 9, Vasturija 5, Grigonis 8, Lovernj 12. TRENER: Martin Šiler.

U nastavku možete ispratiti tok meča.

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj meča - Crvena zvezda je poražena rezultatom 75:69!

40. minut - Pet sekundi pre kraja je Hejs pogodio dva bacanja, a u poslednjoj sekundi je konačan rezultat postavio Kori Volden.

40. minut - Promašio je Kori Volden, a 19 sekundi pre kraja je Lojd faulirao Grigonisa koji je pogodio oba bacanja - 73:67.

40. minut - 40 sekundi pre kraja je iz slobodnih bacanja Lekavičijus povisio na 71:67 za Žalgiris.

39. minut - Lengston hol pogađa sa poludistance za minus 2 - 67:69.

38. minut - Lojd smanjuje na 64:69, dva minuta i 42 sekunde pre kraja meča. Potom se Zvezda odbranila, a Kori Volden je sa linije za slobodna bacanja smanjio na 65:69.

37. minut - Košgeterski post i dalje traje. Na semaforu još uvek stoji 69:62 za goste.

35. minut - Više od dva minuta bez poena u Pioniru, a istakao se promašaj Lojda koji nije realizovao čist zicer.

33. minut - Trojkom Jokubaitisa Žalgiris dolazi do +7, a Saša Obradović reaguje tajm-autom.

32. minut - Žalgiris je dobro započeo poslednju deonicu i vodi rezultatom 66:62.

 
TREĆA ČETVRTINA

Kraj četvrtine - Uoči poslednjih deset minuta igre Litvanci imaju prednost od 62:60!

 

 

29. minut - Minut do kraja treće deonice rezultat je izjednačen - 60:60.

27. minut - Rezultatska klackalica u Pioniru okončana je trojkom Lojda za 54:52. Nakon toga su poene postigli Grigonis i Simonović, pa na semaforu stoji 56:54 za crveno-bele.

 

 

 

25. minut - Pogodio je Hejs trojku, ali je onda Davidovac izmislio poene na samo njemu znan način. Posle toga je Lovernj proturio loptu kroz koš, ali je potom Volden postigao poene uz faul, a sa penala je kompletirao 2+1 - 49:47.

 

 

24. minut - Davidovac nastavio seriju pogođenim jednim slobodnim bacanjem - 44:42.

23. minut - Pogodio je trojku Davidovac, a potom i dvojku uz nesportski faul. Bio je precizan sa linije penala, a onda je Kori Volden pogotkom preokrenuo rezultat - 43:42

 

 

21. minut - Pogodio je Hejs za tri, a već u sledećem napadu Davidovac za dva - 35:42

 

DRUGA ČETVRTINA

Poluvreme - Zvezda gubi, rezultat je 33:39!

 

 

20. minut - Geben donosi Žalgirisu maksimalnih 'plus sedam', pogotkom skoro dva puna minuta posle Lovernjovih poena. Posle toga je Lojd pogodio dva slobodna bacanja. Na kraju četvrtine je Geben pogodio jedan penal.

 

 

18. minut - Lovernj je pogodio 2+1 i Žalgiris ima pet poena prednosti. Od tada, punih 100 sekundi nije bilo koša.

16. minut - Zvezda gubi sa 31:33, Jagodić-Kuridža ima tri lične greške. Po dva faula su napravili Lojd i Kuzmić.

15. minut - Lovernj je odveo Litvance na tri poena razlike (29:32), a Saša Obradović je zatražio minut odmora.

14. minut - Zvezda je pogocima Voldena i Kuzmića došla do +4, ali su Geben i Vasturija u roku od pola minuta preokrenuli na 29:30.

 

 

12. minut - Na početku četvrtine je Lojd pogodio trojku, ali je onda Žalgiris sa dva koša došao do prednosti. Ipak, tada je Kuzmić maestralno pogodio i vratio tas na vagi na stranu crveno-belih - 24:23.

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

Kraj četvrtine - 19:19!

10. minut - Lekavičius je pogodio za dva, ali su potom Hol trojkom i Kuridža sa dva penala vratili prednost Zvezdi 19:17.

8. minut - Seriju od 7:0 prekida Ognjen Dobrić trojkom! Međutim, posle toga je precizan za dva bio Jokubaitis, a potom je sa linije penala Jankunas doneo prvo vođstvo Litvancima - 14:15.

 

 

7. minut - Serija Žalgirisa od 5:0 koju Sađa Obradović seče tajm-autom. Zvezda vodi 11:9.

6. minut - Pogodio je Lojd za 11:4, a trener gostiju Martin Šiler zove tajm-aut.

5. minut - Hol sa jedne i Lovernj sa druge strane su bili precizni za 9:4.

3. minut - Vasturija je izašao iz igre zbog dva penala, rezultat je 7:2.

2. minut - Laki poeni Kuzmića za 5:0.

1. minut - Džordan Lojd na isteku prvog minuta postiže prve poene na meču 3:0.

 

 

Utakmica je počela.

Poznate su i startne postave.

 

 

 

 

 

Crveno-beli su izašli na zagrevanje.

 

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbijanac

pre 3 godine

Opet Zvezda gubi dobijenu utakmicu, prazni minuti ne bi smelo da joj se desava u a izostala je i timska igra kojom bi sugurno pobedili rivala koji je samo na momente igrao dobro ali sasvim dovoljno za pobedu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija