• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

29.10.2020

11:09

"DELIJE" NA NOGAMA, ZVEZDA MORA DA POBEDI! Crveno-beli u borbi za PROLEĆE U EVROPI!

Crvena zvezda

"DELIJE" NA NOGAMA, ZVEZDA MORA DA POBEDI! Crveno-beli u borbi za PROLEĆE U EVROPI!

Podeli vest

Dejan Stanković uveren je da će njegova ekipa savladati tim iz Libereca na "Marakani" u 2. kolu Lige Evrope * Želimo u narednu rundu takmičenja i učinićemo sve da u tome uspemo, kaže strateg crveno-belih

Crveno-beli večeras (RTS 1, 18.55) na praznoj "Marakani" dočekuju češki tim iz Libereca u meču 2. kola grupne faze Lige Evrope, a strateg crveno-belih uveren je da će njegova ekipa trijumfovati.

Srpski predstavnik trenutno je poslednji na tabeli u grupi L, jer je u 1. kolu poražen od Hofenhajma u gostima (2:0). Ipak, tri boda protiv rivala iz Češke otvorila bi Zvezdi put ka plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Pripremili plan

Prema Stankovićevim rečima, Liberec igra odličan fudbal, što je i dokazao pobedom nad Gentom (1:0) u 1. kolu, ali njegovi izabranici mogu do pobede.

- Kao domaćini, naravno da ćemo ići na pobedu. Imamo zgusnut raspored, ali imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo plan za utakmicu. Dobro smo upoznali rivala. Liberec ima disciplinovanu ekipu, ne žele da uživaju u lepoti igre, direktni su. U utakmici protiv Genta su to i pokazali. Imalo su svega 28 odsto poseda lopte, a pobedili su. Dakle, ne opterećuju se lepotom, već direktnošću. Naš cilj je da prezimimo u Evropi i učinićemo sve da tako i bude - jasan je Stanković.

Evropska fudbalska unija dozvolila je da usled epidemije koronavirusa bude popunjeno do 30 odsto kapaciteta tribina. Međutim, epidemiološka situacija u Srbiji ne dozvoljava masovna okupljanja, tako da navijača na "Marakani" večeras neće biti.

CRVENA ZVEZDA - SLOVAN 18.55
 

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Fabio Verisimo (Portugal)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Degenek - Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić - Ratai, Ivanić - Falćineli. Trener: Dejan Stanković

SLOVAN LIBEREC: Ngujen - Košćelnik, Kačaraba, Tijagi, Mikula - Matušek, Mara, Hromada, Beran - Jusuf, Moskera. Trener: Pavel Hoftih

- Žao mi je što se privikavamo na ambijent koji nije normalan za fudbal. Videti praznu "Marakanu" je velika šteta, ali šta je, tu je. Podršku navijača osećamo mada je tužno igrati bez navijača na tribinama. Na "Marakani" 55.000 ljudi oboji svet, a ne jednu utakmicu - slikovito objašnjava strateg crveno-belih.

Psihološki jaki

Opšta je ocena da Zvezda ima kvalitetnije fudbalere od češkog predstavnika. Stanković, međutim, upozorava svoje momke da će morati dobro da igraju bez lopte, inače nema ništa od trijumfa. Veruje da je to segment koji će prelomiti pitanje pobednika.

- Poštujemo Liberec, stvarno dobro rade, fizički su spremni, a veoma su jaki i psihološki. Njih ne može da poremeti ništa. Bio 5. ili 75. minut meča, oni od svoje igre i discipline ne odustaju. Na nama je da nametnemo kontrolu igre, jer želimo sva tri boda. Tako ćemo i postaviti formaciju, sa ciljem da budemo superiorniji na svakom delu terena. Ono što će doneti prevagu jeste igra u defanzivi i brze reakcije kada se izgubi lopta. Zvezda mora da uživa u ovom takmičenju, ali pod velikim je pritiskom i mora da ide na pobede. S druge strane, ako ne zadate sebi ciljeve, onda je bolje i da ne igrate utakmice - ističe Stanković.
 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija